Автор Тема: Вработување  (Прочитано 602390 пати)

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
Одг: Вработување
« Одговори #2850 на: 04 Август 2016, 12:15:20 pm »
Kazi mi, vistina mislese deka regularno ke vlezes ?
Искрено на 300 луѓе мислев дека ќе влезам ама не испадна така.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #2851 на: 04 Август 2016, 12:26:50 pm »
Не се лажете без партиски/началник/командир/близок човек од полиција да се пријавувате. Џабе време си губите.  Мооожда ако имате толку среќа да во таа конкуренција нема толку луѓе со врски па да влезете. Иначее генерално... Се знае.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #2852 на: 04 Август 2016, 12:36:41 pm »
Ќе дојде време за 20тина години, овие сега што влегоа последните 5 конкурси, тие да бидат команден кадар и старешни. Е тогаш ќе има трагедии комедии. ;D :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #2853 на: 04 Август 2016, 12:47:11 pm »
Ќе дојде време и тие барабите што влегоа во арм односно воена академија кога јас се бев пријавил пред многу години да бидат генерали и полковници Такви врски јас до тогаш немав видено, не ебеа жива сила ни психијатри во воена болница на тестирањата ни бутур. 35 луѓе од кои 5 девојчиња морално од цела македонија. Таква конкуренција беше. На крајот кога ја видов елиминаторската листа некои луѓе кои ги запамтив  дека беа доле наеднаш се најдоа горе. Без поени без бутур, пошто беа потребни и поени од успех во средно. Ми се стемни. Испцув све и си заминав.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #2854 на: 04 Август 2016, 13:18:29 pm »
Ќе дојде време за 20тина години, овие сега што влегоа последните 5 конкурси, тие да бидат команден кадар и старешни. Е тогаш ќе има трагедии комедии. ;D :D
Или ќе дојде некој и ќе ги испрати дома сите од последните 5 конкурса заради вишок и готово, ако нема буџетот пари.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #2855 на: 04 Август 2016, 13:46:54 pm »
Нека не ве чуди ништо.На последниов конкурс се вработи пријател мој како џандар,а детево си има психички проблеми.На апчиња беше можда 3-4 години. Ама вемерето му заврши работа

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4288
« Одговори #2856 на: 04 Август 2016, 13:55:57 pm »
затоа више никој не поштува полиција.порано се знаеше,денеска ги ставаат подоле од гомно.ебате и систем и све.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6558
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2857 на: 05 Август 2016, 07:58:19 am »
И јас се пријавив на тој за полицаец пред 3-4 години пошто не бев вработен па да пробувам нешто, ама кога ми дојде поканата за Скопје да одам за физичкиот дел,
quit му манав, пошто за сите посебни тестови од Битола требаше да патувам па 100евра ќе летнеа така а јас дома па ќе си свиркав.

Инаку бев 6 месеци пред тоа и за цариник, во Скопје на тестови, за англиски и царинскиот закон, и госпоѓата рече најдобрите 5 ќе бидат повикани на интервју,
а ние едно 50 души една група, башка и други групи што имаше, пред и после нас.

Јас уште повеќе се зачудив што влегов во тие 5 и бев повикан на интервју, моето прво интервју воопшто, и можи да се речи ја оплескав.
Ама и да бев добар џабе, колега од факултет го зеде тоа место пошто тој со кола го слегоа пред царина и влезе внатре со еден вработен,
т.е решението веќе беше пишано на него, ние останатите бевме само формалност.  :)

Имам и уште 2 приказни за во државно да се влези без партија и пријатели, па ако изјави некој интерес да ги напишам.

Многу бев наивен тогаш, детиште.  ;D

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #2858 на: 05 Август 2016, 16:34:51 pm »
затоа више никој не поштува полиција.порано се знаеше,денеска ги ставаат подоле од гомно.ебате и систем и све.

Затоа мајката му е, ако те сопре полиција, ти чукне на врата за нешто или сам ја повикаш да си земеш и телефон да снимаш цело време што прават. Еве што се деси во УСА, излегоа две снимки во јавност каде убиваат недолжни лица, да не постоеа тие снимки ќе се заташкаше работата за неколку дена, а вака се виде убаво на снимките дека полицајците се психички неспремни да се справат во такви ситуации. Нешто што кај нас наголемо се занемарува при обука на новиве ''полицајци"
Зини да ти кажу.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
Одг: Одг: Вработување
« Одговори #2859 на: 05 Август 2016, 16:48:25 pm »
И јас се пријавив на тој за полицаец пред 3-4 години пошто не бев вработен па да пробувам нешто, ама кога ми дојде поканата за Скопје да одам за физичкиот дел,
quit му манав, пошто за сите посебни тестови од Битола требаше да патувам па 100евра ќе летнеа така а јас дома па ќе си свиркав.

Инаку бев 6 месеци пред тоа и за цариник, во Скопје на тестови, за англиски и царинскиот закон, и госпоѓата рече најдобрите 5 ќе бидат повикани на интервју,
а ние едно 50 души една група, башка и други групи што имаше, пред и после нас.

Јас уште повеќе се зачудив што влегов во тие 5 и бев повикан на интервју, моето прво интервју воопшто, и можи да се речи ја оплескав.
Ама и да бев добар џабе, колега од факултет го зеде тоа место пошто тој со кола го слегоа пред царина и влезе внатре со еден вработен,
т.е решението веќе беше пишано на него, ние останатите бевме само формалност.  :)

Имам и уште 2 приказни за во државно да се влези без партија и пријатели, па ако изјави некој интерес да ги напишам.

Многу бев наивен тогаш, детиште.  ;D
Па погледни си го никнејмот. Со таков никнејм на форум никогаш нема да работиш во јавна администрација, а не па во полиција.

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #2860 на: 05 Август 2016, 20:31:05 pm »
Може ако си го смени никот во куропушач, ќе работи.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17612
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2861 на: 11 Август 2016, 23:53:49 pm »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #2862 на: 12 Август 2016, 00:24:26 am »
Кај се наоѓа ова класик карс и дали некој знае чиво е?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17612
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2863 на: 12 Август 2016, 01:03:08 am »
Во огласот стои и веб страница, се надевам таму има контакт. Поупатениве форумци знаат кој е сопственик, јас единствено што знам е дека ги продава колите во странство, не остануваат тука. Репликата од Abarth 850C отиде некаде, истата што ја имаше на нашиов портал.

Бараат и лимар, и фарбар иначе, шират тим изгледа. Само нека им иде работата напред :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2864 на: 12 Август 2016, 10:26:33 am »
Се наоѓа во складот на Макпетрол на Првомајска. Репликата на Абарт 1000 отиде во Америка. Пазарот му е Америка и Англија, само му фалат работници за да постигне.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.