Автор Тема: Вработување  (Прочитано 600749 пати)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3083
Одг: Вработување
« Одговори #2760 на: 20 Март 2016, 09:39:06 am »
speaking of visas... 2 godishna turisticka za UK 500 evra, 5 godishna turisticka za UK 850 evra. mamata
ne znam dali e vistina, na vremeto UK ambasadarot gi teral da igraat oro pred ambasada nekoja folklorna grupa koga aplicirale da idat grupno vo UK na nekoj festival.
da videl dali svarno se igraorci.

Ова за орото вистина е, убаво се сеќавам на дешавката (од вести). Ове беше кога амбасадата беше кај Пјаца (од позади се влагаше со лифт до најгоре).

Пошто е претерано поскапена визата веќе 4 години не сум отишол, а идев на 6 месеци.

Пошто сите други ги скинаа визите сегде бев низ Европа. Сепак, за мене дефинитивно најубав европски град е Лондон, без конкуренција.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #2761 на: 20 Март 2016, 13:54:57 pm »
speaking of visas... 2 godishna turisticka za UK 500 evra, 5 godishna turisticka za UK 850 evra. mamata
ne znam dali e vistina, na vremeto UK ambasadarot gi teral da igraat oro pred ambasada nekoja folklorna grupa koga aplicirale da idat grupno vo UK na nekoj festival.
da videl dali svarno se igraorci.

Ova e vistina, samo za Svajcarija e, i bile planinari negde 2004, 2005 god. I eden se kacil na krovot i dupki ostanale po ambasadata jas vaka znam.

A za London, podobro bez kola odi, ako odis so kola, 20 funti na den za parking i emission fee racunaj ...

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #2762 на: 22 Март 2016, 19:36:15 pm »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2763 на: 22 Март 2016, 23:41:08 pm »
Ova e vistina, samo za Svajcarija e, i bile planinari negde 2004, 2005 god. I eden se kacil na krovot i dupki ostanale po ambasadata jas vaka znam.

A za London, podobro bez kola odi, ako odis so kola, 20 funti na den za parking i emission fee racunaj ...

Играорците од битолското КУД „Гоце Делчев“ играа оро пред британската амбасада во Скопје во знак на протест поради недобивањето на визи за настап на меѓународниот фолклорен фестивал во Ланголен, Англија.

зашто од хипер линкот не ти отвара строија некаква туку имаш никулец на википедија за јули?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен smole

• Сениор
Одг:
« Одговори #2764 на: 23 Март 2016, 00:02:21 am »
Posto tamu go pisuva deka bilo na 6 juli

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2765 на: 23 Март 2016, 00:31:31 am »
ок.. добар сарказам...

а сега, да видиме докази дали амбасадорот ги терал да играат за виза, или овие во знак на револт зш не добиле виза, играле пред амбасадата... ме заинтересира и мене сега што е што, а освен чаршиски муабет, не прочитав ништо како доказ...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #2766 на: 23 Март 2016, 05:30:27 am »
^ti treba dokaz deka ambasadorot bil kopile ili ti treba dokaz deka porano ne ne tretiraa kako gjubrinja?deka sve bese po normite na evropskite zemji koi oni gi zastapuvaat?
eve ti primer, slovenska ambasada pasosite porano gi frlaa od prozorot, a dole cekaa lugjeto da si go fatat pasosot kako bidemaer da e.
eve ti use eden primer za UK ambasada. porano dur bese viza zimanje gore kaj Panorama, vidov so svoi oci kako postar par(najverojatno penzioneri) placat poso im bese odbiena viza za da idat na svadba kaj sinot vo UK. `intervjuto` se sostoese od odnapred zadadeni frazi na sluzbenickata, ti ja prasuvas nesto,ona ti povtoruva kako rasipana ploca.
ali jbg,deka neli nie bevme opasnite 2miliona,pa sea neka si srkaat sto si nadrobija.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9108
« Одговори #2767 на: 23 Март 2016, 08:33:38 am »
некој од вас бил сведок на ваков случај?

Јас порано кога беа визите 3 пати имам вадено виза од Италијанска амбасада, 2 пати Австриска, ниту еднаш некој не ми фрлал документи. може не биле најкултурни ама Нашите Македонци кои работат таму кои биле влезени во филмот дека не се Македонци туку големи тешки воспитани западњаци
« Последно менување: 23 Март 2016, 08:51:19 am MarceCvarce »

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #2768 на: 23 Март 2016, 08:46:51 am »
Јас виза за Британија вадев во Соравија на некој од горните спратови, а документите за одобрување се праќаат во странство поточно Белград. Беа максимално културни и расположени да помогнат.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #2769 на: 23 Март 2016, 10:22:59 am »
^ soravija koga pocnaa. kolega od bitola imase podneseno za viza kako i sekoja godina. mi vika idi ziti mene prasaj sho biva so pasosot poso na telefon ne krevaat(mislam i deka nemaat telefon za kontakt) idam tamu, tropam,vlagam.
da prasam nesto?
imas zakazano?
za kolega od bitola,nemoze da dojde licno?
imas zakazano?
nemoze da ve dobie po telefon
imas zakazano?
saka da znae,do kaj mu e pasosot,da znae dali da rebukira avionski karti?
imas zakazano?
....
posle taa slucka,pak otidov vo belgrad da podnesam dokumenti za uk viza.
btw dokumentite ne se prakjaat vo belgrad,nego vo varshava.  prvo od skopje se prefrlija `odlukte` vo belgrad 2012,pa od pred 2 godini-2014 se prefrlija od belgrad vo varshava.
ti gi pregledaa dokumentite vo soravija ili samo proverija dali imas plateno 160 evra priority?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #2770 на: 23 Март 2016, 10:35:24 am »
Прегледаа се, имав една грешка направено и таа ја поправи самата и ми даде да се потпишам. Ме сликаа, ставија печати, се потпишав и тоа е тоа. За 3 недели ми стигна пасошот на рака со виза и ништо друго.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #2771 на: 23 Март 2016, 11:00:14 am »
Mene me cudi, nekolku pati sum bil vo UK, sekogas sum vleguval preku Heathrow, viza nikogas ne mi pobarale. Zboruvam za makedonskiot pasosh.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2772 на: 23 Март 2016, 19:11:56 pm »
некој од вас бил сведок на ваков случај?

Јас порано кога беа визите 3 пати имам вадено виза од Италијанска амбасада, 2 пати Австриска, ниту еднаш некој не ми фрлал документи. може не биле најкултурни ама Нашите Македонци кои работат таму кои биле влезени во филмот дека не се Македонци туку големи тешки воспитани западњаци

имам вадено визи и визи и визи.. никад до сега не сум бил истретиран како стока погоре опишано.. од прозор ќе ми фрли пасош? ќе ја запалам амбасадата бе... е сега, за воља на вистина за УК никад не сум вадел... грчки визи имам извадено 10-тина (скопје), норвешки 3 (скопје, во центар беше скоро па на плоштад), на исто место беше и шведската виза (еднаш) австралиска и новозеландска еднаш (ако не се лажам во лондон ги праќав), америчка двапати (во скопје), канадска двапати (една преку конзулатот на времето што беше кај католичка и една во мислам дека беше амстердам)... никад не доживеав нецивилизирано понашање ни од амбасадори, ни од македонски службеници нити пак од странски службеници...

единствено што имам нецивилизирано понашање доживеано беше туркањето во толпа од оние кои вадеа визи.. се буткаа како да примаат само 10 души, па кој попрв ке влезе внатре за да поддаде документи... нај изразено беше пред норвешка амбасада и грчка амбасада.. после пред грчка наредија она железата во круг и се реши проблемот...

^ti treba dokaz deka ambasadorot bil kopile ili ti treba dokaz deka porano ne ne tretiraa kako gjubrinja?

премногу спротивставени се двете мислења, а и двете се со назнака за рекла казала муабет.. ако се најде линкче негде, како доказ за било што т.е. една од двете страни.. за таков доказ зборев... макар статија од весник...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #2773 на: 24 Март 2016, 00:07:07 am »
Повели линк Онак од весник.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2774 на: 24 Март 2016, 00:50:33 am »
данке... сега ја знаеме точната вистина... тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk