Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Проблемот е во тоа што кај нас се помалку ратботни места има за среднисти и згора на тоа платите се ужасни па сите гледаат да завршат некој факултет. Владава се убацуе со знаењето е сила и моќ, упиши се на факултет и слични кампањи и оп 98% од матурантите се запишале на факултет. Јеботе па ја не знаев дека сме волку паметна држава бреее абе тоа течело мозок на сите страни. И од старт се јебе пазарот на труд. Кај мене на правен 40% ако не и јаче од студентите, се запишале затоа што појма немале што понатака у животот, па ај да се студира нешто, колку да не се седи дома, пошто нели рано е да се најде работа. Е тука е придобивката на владата, секоја година се отарасуваат од една голема работна сила со тоа што нели 98% од матурантиве се запишуваат на факултет и автоматски чим си студент не се водиш како невработен. И на крај работава кец у кец, ем се пунат универзитетиве со пари од партиципации ем невработеноста опаѓа(на хартија). Ама ај ваљда ќе се сменат некат работиве.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“
Да не има некој што работи во МВР?
@Carpathian Lord - Некој добил казна
Утре сум на интервју во МВР па да прашам некои работи
Цитат: princOT на 06 Ноември 2012, 18:12:19 pm@Carpathian Lord - Некој добил казна Сигурно во „Вработување“ немаше да барам за казна Утре сум на интервју во МВР па да прашам некои работи