Не знам за тебе, ама јас рачката на воланот ја имам фатено во рака 10 пати од кога ја имам купено колата, за разлика од маусот кој ми е во рака најмалку по 10 часа на ден. Дали е глупо нешто што ти користи и помага во секојдневната работа тоа зависи како гледаш на нештата ?
Тебе не мора да ти потреба, зависи шо правиш на компјутер, но за некој кој нон/стоп скрола на сервер глeдајќи нај разно разни километарски статистики, ово со враќањето на претходната страна со едноставен мал допир на прсотот на маусот е измислена опција.
Како прво не мораш да кликаш на previous page за да се вратиш назад и чекаш да се вчита страницата туку брзо и директно си шеташ низ она што си го отворил веќе.
Јас мислев дека сакаше да ги покажеш ефектите на OS-x, па ми падна смешен ефектот на тргање на страницата кон десно кој ќе беше интересен пред 20-тина години.
За глушецот, не знам што е финтата бидејќи не ми паднал во раце, т.е. не сум посакал да ми падне во раце. Инаку на мојов глушец имам 3D скрол (лево-десно, вртење напред-назад + клик), + 6 копчиња од кои само ги користам стандардните лев клик, десен клик, и клик на скрол. Другите 4 можам да ги конфигурирам да бркаат некоја функција, ама едноставно не сум имал таква потреба.
А јас со мојата шепа која патем можеби е поголема и од твојата немам проблеми со дизајнот на меџик маус!
Уф, мислам дека грешиш за шепата. Ај кога ќе се видиме наредно ќе си ги измериме. Инаку јас имам проблем да држам мал маус во рака. Ме замара и ме нервира. Практично не само мал, туку и голем маус кој не ми лежи, т.е. на кој не ми лежи раката. До сега ниеден мал маус не ми се погодил, а од големиве, најчесто лоџитек знаат да ми погодат маус.