Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 482446 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #765 на: 28 Септември 2015, 15:49:48 pm »
Ок, очигледно не ја сфати шалата. my bad

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #766 на: 28 Септември 2015, 15:54:17 pm »
И Сеат и Шкода се на тапет. Ко што знам, сите се дел од тие 11 милиони возила.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #768 на: 28 Септември 2015, 16:19:35 pm »

;D

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1221
« Одговори #769 на: 28 Септември 2015, 16:57:38 pm »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #770 на: 28 Септември 2015, 17:44:47 pm »

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #771 на: 28 Септември 2015, 18:15:44 pm »
Леле тролање. Браво.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334
« Одговори #772 на: 28 Септември 2015, 18:55:41 pm »

;D

Просечен дебел смрден неписмен американец токму вака го гледа VW во моментов. Затоа што нели, загадувал 10 пати повеќе човече, леле каква превара ми направија овие од VW никад веќе не купувам VW.

А не се запрашале колку овој смрден, нерафиниран, европски 2.0 турбодизел загадува во однос на нивните ултра рафинирани, хај тек 9.3cc моторчиња во малите пикапчиња. Смешки. Стварно, му текнало на некој да направи споредба колку загадуваат нивните безгрешни брендови?

Не возам VW, никогаш не сум ни имал VW а би возел со задоволство. Чисто ме иритираат вакви ситници, цепидлачење. Али у реду е, сите се "зелени", внимаваат на загадување.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #773 на: 28 Септември 2015, 18:59:01 pm »
Цел свет се освести само нашиве народњачи, бољи речено турбо фолкери никако да се помират.

Од кога ви викаме дека све што е вЊ е срање ....

Осим Широко ..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #774 на: 28 Септември 2015, 19:14:22 pm »

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
« Одговори #775 на: 28 Септември 2015, 19:20:32 pm »
Море си заслужуваат и тоа дебела казна VW. Нека им се наплати за сите заебанции и за 2.0 TDI PD и за TSI. Треба онака здраво и мушки да ги лупнат од земја.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #776 на: 28 Септември 2015, 21:28:11 pm »

;D

Просечен дебел смрден неписмен американец токму вака го гледа VW во моментов. Затоа што нели, загадувал 10 пати повеќе човече, леле каква превара ми направија овие од VW никад веќе не купувам VW.

А не се запрашале колку овој смрден, нерафиниран, европски 2.0 турбодизел загадува во однос на нивните ултра рафинирани, хај тек 9.3cc моторчиња во малите пикапчиња. Смешки. Стварно, му текнало на некој да направи споредба колку загадуваат нивните безгрешни брендови?

Не возам VW, никогаш не сум ни имал VW а би возел со задоволство. Чисто ме иритираат вакви ситници, цепидлачење. Али у реду е, сите се "зелени", внимаваат на загадување.

Би рекол дека проблемот е многу повеќе во лажењето отколку во реалното загадување.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
« Одговори #777 на: 28 Септември 2015, 21:56:29 pm »
Цитат од VG:
 "Sasvim očekivana vest stiže i iz VAG podružnice iz Mlade Bolesave. Škoda je zvanično saopštila da je ukupno prodala oko 1.2 miliona modela Fabia, Octavia i Superb opremljenih turbo dizel motorima čija je BOSH upravljačka tehnologija simulira nisku emisiju izduvnih gasova.

Dizelgejt nakon danas prebrojanih 2,1 milion modal marke Audi stiže do brojke pd preko 5 miliona prodatih vozila u kojima je proizvođač svesno obmanjivao kupce. "

Го чекаме Сеат да се јави ;-).

Значи и според мене проблемот е во лажните податоци, а не толку грижата за загадувањето, бидејќи за разлика од  нас, на запад и САД нивото на издувни гасови дава одредени даночни и други бенефиции, па со самото тоа и подобра стартна позиција при избор на ново ауто, што меѓу другото значи и нелојална конкуренција.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #778 на: 28 Септември 2015, 23:31:19 pm »
Germany Could Ban 2.8 Million Diesel VWs From Its Roads

Цитат
The German government has given VW until October 7 to present a viable solution to the "cheat code" diesel cars, or else the company's 2.8 million affected cars are banned from driving on German roads.

http://www.roadandtrack.com/car-culture/news/a26842/germany-could-ban-28-million-diesel-vws-from-its-roads/

Ау ау ау...

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #779 на: 28 Септември 2015, 23:35:04 pm »
Си го бараа, ќе си го добијат. На домашен терен. Поразително.

(Сликата со Миле Паника у прилог на коментарот ме преврте од смеење кога ја видов првпат во темата за Алфа. Епик. )