Автор Тема: Opel Astra H (classic III) и Daewoo Matiz  (Прочитано 76229 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Opel Astra H (classic III) и Daewoo Matiz
« Одговори #30 на: 04 Јуни 2011, 19:41:59 pm »
Вака, јас знам еден тип... што растура Даеву...  мислам дека има и некој matiz распраталено..
Значи, Лисиче последна 7ца .... и идеш према селото... го поминуваш школото Гоце Делчев, и идеш само право, пред тебе ке ти дојде голем мост, го поминуваш него... па иде црквата Св. Петка... и ја пиминуваш нејзе само право... и на 200-300 метра... од десно ке го видиш... одпад... со растурени Даеву коли, Нексија, нубира, есперо, рејсер...

а патем имам дома јас и една шал табла од Тико, види најди на интернет, можеби ке одговара решетката... па ке ти ја дадам цела шалтабла поклон... бидејки стварно ми смета....

« Последно менување: 04 Јуни 2011, 20:06:20 pm RikiRulz »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #31 на: 04 Јуни 2011, 19:59:02 pm »
одпад пишува или го згреши малце? ;D
матизи имаш по тетовските отпади, како и секогаш.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #32 на: 04 Јуни 2011, 20:02:52 pm »
одпад пишува или го згреши малце? ;D
матизи имаш по тетовските отпади, како и секогаш.
Матизи баш и нема у Тетово ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #33 на: 04 Јуни 2011, 20:31:11 pm »
попатно ми падна в око еден на излез од тетово...
можда нема, уште како такси се возат хахаха

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3893
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #34 на: 04 Јуни 2011, 23:59:58 pm »
@RikiRulz: фала на инфо. од понеделник ќе зеам да се јавам и до диро и до другиве овластени сервиси да видам шо и како, ако не идам ваму кај шо ме упати. а за таблата од тико, мислам дека нема да фати, ако не се лажам отворите се доста поголеми и коцкасти...

а коа сме кај отпадиве, у принцип никад не сум бил, а и не знам каде се и што се... а исто така чисто сумњам дека ќе најдам нешто за матиз таму.. да беше некој голф, или можда некое БМВ, пеким... вака шо знам, не ми е верно....

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14232
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #35 на: 05 Јуни 2011, 01:47:02 am »
ако прошеташ убаво по тие отпадите се можи да се најди....а зошто си менвал диктони на матизот????
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #36 на: 05 Јуни 2011, 01:53:22 am »
дихтунгот на блокот на моторот беше на неколку места разјаден. околу него беше све поцрнето, баш од таму губеше уље... а околу радилицата и не сум баш запозаен...

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #37 на: 05 Јуни 2011, 04:42:00 am »
sve e ok ama nemozam da ukapiram kakov e toj dihtung na radilica...
se nadevam deka mislis na semering :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #38 на: 05 Јуни 2011, 09:33:37 am »
iskreno da ti kazam, veze neam. U diro menjaa, taka e zapisano i na servisniot list.. Moze da e...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #39 на: 05 Јуни 2011, 17:36:19 pm »
@RikiRulz: фала на инфо. од понеделник ќе зеам да се јавам и до диро и до другиве овластени сервиси да видам шо и како, ако не идам ваму кај шо ме упати. а за таблата од тико, мислам дека нема да фати, ако не се лажам отворите се доста поголеми и коцкасти...

а коа сме кај отпадиве, у принцип никад не сум бил, а и не знам каде се и што се... а исто така чисто сумњам дека ќе најдам нешто за матиз таму.. да беше некој голф, или можда некое БМВ, пеким... вака шо знам, не ми е верно....

Види во Диро тешко да имаат некоја мрежа за шалтабла, вчера бев да ја видам шалтаблата од Тико како што викаш ти коцкаста се решетките...

Види што те кошта... а сеа прашав и ми кажаа, дека некаде во радишани имало некој што растура... ама не го знам кој ни кај е...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #40 на: 05 Јуни 2011, 18:36:35 pm »
успеав да исконтактирам со луѓево од Диро, испадна дека по некоја линија се познава татко ми со нив... прашав за ова, имаат такво решетче, ама е десната (сувозачка) страна, лево немаат. као у стил да им даеме фора некој ден, ќе пробале да најдат такво ново или половно, па ќе видиме шо ќе биде. ако има позитивен одговор, идам да земам, а воедно го носам и матизот на перење мотор.

@google: мала корекција, било семеринг на радилица, како што кажа.. :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #41 на: 05 Јуни 2011, 18:57:59 pm »
успеав да исконтактирам со луѓево од Диро, испадна дека по некоја линија се познава татко ми со нив... прашав за ова, имаат такво решетче, ама е десната (сувозачка) страна, лево немаат. као у стил да им даеме фора некој ден, ќе пробале да најдат такво ново или половно, па ќе видиме шо ќе биде. ако има позитивен одговор, идам да земам, а воедно го носам и матизот на перење мотор.

@google: мала корекција, било семеринг на радилица, како што кажа.. :)

Еден дојдеш кај мене, коа ке имам поголем захват и све ке ти објаснам :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #42 на: 05 Јуни 2011, 19:34:40 pm »
реално не се разбирам ама ИЧ у автомеханика.. знам некои основи, што е, како е, зошто е...ама везе си неам... :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #43 на: 05 Јуни 2011, 19:40:54 pm »
реално не се разбирам ама ИЧ у автомеханика.. знам некои основи, што е, како е, зошто е...ама везе си неам... :)

Aко имаш желба, да видиш да научиш нешто... слободно нема проблем :) можеш да дојдеш... сакаш поголем захват на кола или моторцикал... веспа :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #44 на: 05 Јуни 2011, 20:17:17 pm »
радо би.. малце ми се незгодни смените на работа... особено втора... па и неам нешо ептен време у тек на работна недела... иначе прво едно "кршење мраз" на некој собир, па после у поише дружба... :)