Автор Тема: Најдобро теренско возило???  (Прочитано 243466 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Одг: Најдобро теренско возило???
« Одговори #1320 на: 16 Декември 2016, 01:15:43 am »
Најбољи теренец

Издув над хауба, 50 инчи бандажи, секс!
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: Одг: Најдобро теренско возило???
« Одговори #1321 на: 16 Декември 2016, 07:46:47 am »
Нешто за дизел варијанта, иако преферирам бензин + плин, во случајов ќе ми земе багаж. Освен Х3 и CRV другите се или скапи или ламји :) на пример паџеро патфајндер и Л200, кој модел на аутлендер мислиш Дени?
Ситe се дизели варијанти.

Аутлендер 2008 моделот.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
Одг: Одг:
« Одговори #1322 на: 16 Декември 2016, 08:01:40 am »
CRV ти е доста практично. Оди погледни го.
Х3 има подобар погон ама е доста ниско за офроуд.
Паџеро погледни од коцкастиот тој е ептен добар.
Погледни Аутлендер од тој шпицастиот сега се добри со цени ако начекаш таман старост има за половен. А е пристоен со погон за прошетување офроуд.
Исто види како се движи мицубиши асх 4х4 со цена и тој е сличен.
Л200 исто погледни и навара и патфајндер.
Ги гледав висините х3 не е ниска, 20цм е од земја. И 2,0д 177кс економичен мотор троши 8 град 5.5 отворено што за таа каросерија е ништо. Е сега не знам што мотор вака од искуство. Читав некои имале проблем со лептирчињата ама не знам дали е овој тој.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1323 на: 16 Декември 2016, 08:19:22 am »
За мотор можда Луки ќе пише поточно, иначе супер е BMWто ако го најдеш по соодветна цена. Искрено малце ме чуди тоа како ти испаѓа да се поефтино од другиве.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #1324 на: 16 Декември 2016, 09:14:23 am »
Ги гледав висините х3 не е ниска, 20цм е од земја. И 2,0д 177кс економичен мотор троши 8 град 5.5 отворено што за таа каросерија е ништо. Е сега не знам што мотор вака од искуство. Читав некои имале проблем со лептирчињата ама не знам дали е овој тој.

2.0 нема проблем со лептиричи, има со затегач на ланец, треба да бараш со помината ревизија

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1325 на: 16 Декември 2016, 09:33:56 am »

2.0 нема проблем со лептиричи, има со затегач на ланец, треба да бараш со помината ревизија
Аиии стварно не го бива за оф роуд... дајте предлог

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1326 на: 16 Декември 2016, 09:35:43 am »
Не го бива за 50.000 евра. За 8000-9000 евра супер го бива. :)

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1327 на: 16 Декември 2016, 10:00:12 am »
А Фрилендер 2ка? И тој е иста цена 8000-9000
За теренец знам дека е по добар, ама БМВ си е квалитет :) Некој спомна дека Фрилендерот имал проблеми со електроника или?
Другите што ми ги кажа повеќе трошат, барам и нешто економично. Од сите тие БМВто нај малце троши со тој 2.0д 177кс моторот Евентуално не знам за Х трејл?

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1328 на: 25 Декември 2016, 14:13:20 pm »
Опет јас со потрагата по урбано, но и малце оф роад возило :) Свашта се изнагледав, некако Санта Фе 2 ми направи многу кејф за бест бај буџет + изглед + големина. Некој има искуство со неа? И кој мотор се препорачува?
Значи ај да повторам:
Најчесто се возам низ град, пролет лето малце оф роуд (ништо екстремно, кал и угорници со по некоја дупка према викендица) значи ми треба комбинација од удобна вожња и такви оф роуд способности, што препорачувате? Значи нема да освајам карпести предели, туку онака да се “најде“ што викаат.... Буџет до-9000 евра.
Аутлендерот исто така многу ми се допаѓа, Хонда ЦРВ (мада не и верувам за оф роуд), Х Трејл, Антара фаќа око...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1329 на: 25 Декември 2016, 15:20:10 pm »
Хјундаито ако најдеш 4x4 можда ќе го бива за нешто... Со погон на предни, не го бива ни на снег да се искачи со соодветни гуми бидејќи е тешко. Лично вожњата не ми се допаѓа, тврда е а не е толку стабилна колку што треба да биде тврдо возило.

За изглед, опрема, изолација внатре - сосема океј.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1330 на: 25 Декември 2016, 15:44:44 pm »
Знам дека не е карактеристично за СУВ ама барам мека вожња (прочитав дека Аутлендерот бил по мек или грешам)? Дефинитивно одам со 4х4 варијанта на било кое возило. Фала ти на одговорот Мартин.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1331 на: 25 Декември 2016, 16:14:12 pm »
За другите не знам, јас со Љундава имам искуство. Минимум 3 пати годишно минативе 6 години го гледам, го возам и се возам со возилото, не е по мој вкус.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1332 на: 25 Декември 2016, 17:16:35 pm »
Од наведениве, Витарата у зуб ги тура другите во однос на теренски можности.

Ова од искуство, си прочитал некаде, или така ти се чини?

Озбилно прашувам, не е скриен сарказам. Териос иам возено офроуд (Туртел, источна Македонија), но не и Витара.

Најчесто се возам низ град, пролет лето малце оф роуд (ништо екстремно, кал и угорници со по некоја дупка према викендица) значи ми треба комбинација од удобна вожња и такви оф роуд способности, што препорачувате? Значи нема да освајам карпести предели, туку онака да се “најде“ што викаат....

Toa би бил кој било кросовер со 4x4 (заради кал+угорница/удолница). „Вистински“ теренец ќе ја заврши истата работа, но со губиток на удобност на асфалт и - веројатно - поголема потрошња.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1333 на: 25 Декември 2016, 18:53:37 pm »
Од искуство. Териосот е исто така доста способен, иако на прв поглед не изгледа така.

Не знам дали се наоѓа Субару Форестер за тие пари, али и тоа е доста способно возило за офроуд.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1334 на: 25 Декември 2016, 19:32:54 pm »
Од искуство. Териосот е исто така доста способен, иако на прв поглед не изгледа така.

Не знам дали се наоѓа Субару Форестер за тие пари, али и тоа е доста способно возило за офроуд.
Сакам нешто поголемо од Териос а Форестерот не го ни загледав, баш ќе видам.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk