Автор Тема: Најдобро теренско возило???  (Прочитано 243380 пати)

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1722
Одг: Најдобро теренско возило???
« Одговори #1440 на: 10 Март 2019, 14:35:20 pm »
Регулативите важат за сите коли, и тие велат: ако нема вграден анти-пинч сензор не смее да се крева прозорот автоматски (во случај да имаш комбинација на глуп родител со глупо дете, да не му ја скине родителот главата на детето). На тие коли, најчесто автоматски се крева само возачкиот прозор, по претпоставкад дека не си до толку глуп, да извадиш глава низ прозор и да притиснеш копче за затворање.
Ако имаш антипинч сензори, може да иде горе-доле слободно и автоматски.
Хмм. Кај мене автоматски се спуштаат и креваат предните прозори, а задните само се спуштаат автоматски.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1441 на: 10 Март 2019, 14:37:22 pm »
Уште не ги разбирам зошто вградуваат прозори со рачни команди, не да го кликнеш еднаш и прозорот да се отвори/затвори целосно туку мора да држиш на копчето, толку ли е скапо тоа да се стави? Возачкиот прозор автоматски, совозачкиот мора да држиш, глупости.

Така е и кај Шкодите, прилично глупава работа а демек simply clever. Возачкото се затвора автоматски а совозачкото треба да го држиш.... полупроизвод.

Ќути, може и рачки за вртење да стават

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1442 на: 10 Март 2019, 14:39:56 pm »
Па ставаат.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1443 на: 11 Март 2019, 11:51:19 am »
Регулативите важат за сите коли, и тие велат: ако нема вграден анти-пинч сензор не смее да се крева прозорот автоматски (во случај да имаш комбинација на глуп родител со глупо дете, да не му ја скине родителот главата на детето). На тие коли, најчесто автоматски се крева само возачкиот прозор, по претпоставкад дека не си до толку глуп, да извадиш глава низ прозор и да притиснеш копче за затворање.
На корса б од 99-та при наоѓање на отпор на затворање на џамот самиот запира и се враќа надолу некој сантиметар.
Се сомневам дека кола со прозорци на дугме да нема од тие антипинч сензори.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #1444 на: 11 Март 2019, 19:05:01 pm »
На корса б од 99-та при наоѓање на отпор на затворање на џамот самиот запира и се враќа надолу некој сантиметар.

Путно старо нема 100%, раката ми ја смачка една фалинка пред некој ден, застана прозорот ама не се отвори сам. за сувозач зборам.

БТВ. Кај мене ако е отворен сувозачкиот прозор над пола и робам да го затворам прво автоматски се спушта до доле, изгледа некој сензор е заебан.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1445 на: 11 Март 2019, 20:01:08 pm »
Договорено ми е и јас да го земам на некој саат, само време да најдам. Многу многу интетесно возило.
Знам дека се што им е нарачано до Јули веќе им е и продадено,  а поради големиот интерес за Џимни моеале и да регистрираат едно.

Колега договори ми мене јас да го земам на неколку саати деновиве. Бев викендов, ама ме одјебаа дека не можеле да го остават празен салонот, а двајца вработени беа внатре?!?! Следен пат ако пак ваква глупост ми кажат, ќе треба да се испокарам, а баш ми се свиѓа Џимнито :D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43712
  • Il Moderatore
« Одговори #1446 на: 11 Март 2019, 21:30:44 pm »

Путно старо нема 100%, раката ми ја смачка една фалинка пред некој ден, застана прозорот ама не се отвори сам. за сувозач зборам.

БТВ. Кај мене ако е отворен сувозачкиот прозор над пола и робам да го затворам прво автоматски се спушта до доле, изгледа некој сензор е заебан.

Пробај притисни го и држи го копчето во позиција за отворање, откако ќе се отвори уште 10 секунди, па потоа притисни го и држи го во позиција за затворање додека не се затвори и пак држи 10 секунди. Така два - три пати, би требало да се „ресетира“, и да продолжи да функционира како што треба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #1447 на: 11 Март 2019, 21:36:48 pm »

Пробај притисни го и држи го копчето во позиција за отворање, откако ќе се отвори уште 10 секунди, па потоа притисни го и држи го во позиција за затворање додека не се затвори и пак држи 10 секунди. Така два - три пати, би требало да се „ресетира“, и да продолжи да функционира како што треба.
Фала ти Симо, ќе пробам утре, знам работеше нормално па се изремети нешто.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #1449 на: 04 Април 2019, 11:49:40 am »
Знам дека ќе бидам офтопик, ама кога сме кај палење сува трева, еве уште едно видео за пример колку брзо може да се рашири огнот

https://www.facebook.com/matthias.rullmann/posts/2636161829758378

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1450 на: 04 Април 2019, 11:52:46 am »
Знам дека ќе бидам офтопик, ама кога сме кај палење сува трева, еве уште едно видео за пример колку брзо може да се рашири огнот

https://www.facebook.com/matthias.rullmann/posts/2636161829758378
Исто добро објаснето.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1451 на: 12 Јуни 2019, 13:30:43 pm »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43712
  • Il Moderatore
« Одговори #1452 на: 23 Јуни 2019, 23:19:01 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #1453 на: 23 Јуни 2019, 23:55:32 pm »
SUV за низ град.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20664
« Одговори #1454 на: 24 Јуни 2019, 00:27:15 am »
SUV за низ град.

Како и скоро секој друг.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.