Автор Тема: Најдобро теренско возило???  (Прочитано 243386 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43712
  • Il Moderatore
Одг: Најдобро теренско возило???
« Одговори #1425 на: 25 Февруари 2019, 20:06:37 pm »
И за панда и пунто се одлични, али нема ѕвезди за нив, не титка за појас на сувозач.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1426 на: 09 Март 2019, 17:15:08 pm »
Денес го повозев Suzuki Jimny - излегов од него со насмевка, сакав да го земам на неколку дена да не излезам од него. Феноменално возилце!

Комично делува на почеток, како да возиш играчка/багерче, високо и исправено се седи а воланот доаѓа под чуден агол, таков е и дизајнот внатре, не делува како да може да вози offroad а тоа шишка без проблем.

На улица лесно за возење, воланот не е прецизен, спор е ама лесно се дозира, прегледност одлична, сите ќошиња се гледаат, седиштата се како во комбе можда нијанса помеки, мењачот изненадувачки краток и прецизен, моторчето весело реагира и воопшто не делува слабо низ сообраќај и на терен. Дупки, легнати џандари, ивичњаци = песна, ќе се пољуља малце и толку.

Имав прилика да го пробам малку и на терен, ништо спектакуларно како по карпи качување ама не беше ни за потценување. По патот за накај метео центар (ветер и магла) има на брдото (зајчев рид) мала патека направено баш како за теренци со препреки со брдца со бразди, ја извозев цела без никаков проблем со 0 познавање за Offroad и мака, само прочитав во упатството да знам како да уклучам 4х4. Hill descent ок си работеше, 4х4 исто, неколку места намерно ги поминав лошо да видам како работи со тркало во вис, тргнување од место, само гас и шишка, нема гајле, додуша сува земја, немаше вода/кал/мраз/снег.

Опремата и во основното ниво би рекол дека е повеќе од доволна, ама повисокото ниво е баш онака топтан, кога би купувал така би го нарачал. Уште не ги разбирам зошто вградуваат прозори со рачни команди, не да го кликнеш еднаш и прозорот да се отвори/затвори целосно туку мора да држиш на копчето, толку ли е скапо тоа да се стави? Возачкиот прозор автоматски, совозачкиот мора да држиш, глупости.

Како и да е кој има шанса препорачувам да го проба особено ако ви треба теренец, ептен е забавно и има посебен шмек.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #1427 на: 09 Март 2019, 17:57:36 pm »
Договорено ми е и јас да го земам на некој саат, само време да најдам. Многу многу интетесно возило.
Знам дека се што им е нарачано до Јули веќе им е и продадено,  а поради големиот интерес за Џимни моеале и да регистрираат едно.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #1428 на: 09 Март 2019, 18:23:41 pm »
Морале?!
Што мака им направиле.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1429 на: 09 Март 2019, 18:26:03 pm »
Хорор и маки.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #1430 на: 09 Март 2019, 20:40:42 pm »
Куј знае колку пцуе газдата на Миркат сега, трошок 8.000 денара морал да направи.

Супер возила имаат Сузуки, ама незаинтересираноста на увозникот со години наназад прави да се слабо продавани.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1431 на: 09 Март 2019, 21:24:08 pm »
Уште не ги разбирам зошто вградуваат прозори со рачни команди, не да го кликнеш еднаш и прозорот да се отвори/затвори целосно туку мора да држиш на копчето, толку ли е скапо тоа да се стави? Возачкиот прозор автоматски, совозачкиот мора да држиш, глупости.

Така е и кај Шкодите, прилично глупава работа а демек simply clever. Возачкото се затвора автоматски а совозачкото треба да го држиш.... полупроизвод.

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5547
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1432 на: 09 Март 2019, 21:44:29 pm »
Куј знае колку пцуе газдата на Миркат сега, трошок 8.000 денара морал да направи.

Супер возила имаат Сузуки, ама незаинтересираноста на увозникот со години наназад прави да се слабо продавани.
Ne bi rekol deka slabo prodavaat.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1433 на: 09 Март 2019, 21:47:22 pm »
Уште не ги разбирам зошто вградуваат прозори со рачни команди, не да го кликнеш еднаш и прозорот да се отвори/затвори целосно туку мора да држиш на копчето, толку ли е скапо тоа да се стави? Возачкиот прозор автоматски, совозачкиот мора да држиш, глупости.

Така е и кај Шкодите, прилично глупава работа а демек simply clever. Возачкото се затвора автоматски а совозачкото треба да го држиш.... полупроизвод.
Така е на доста коли, има нешто врска со антипинч сензори и ЕЦЕ регулативи за безбедност.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1434 на: 09 Март 2019, 21:51:34 pm »

Така е на доста коли, има нешто врска со антипинч сензори и ЕЦЕ регулативи за безбедност.

Какви се тие регулативи? Ако се регулативи нели треба да важи за сите коли?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1435 на: 10 Март 2019, 00:44:27 am »
Регулативите важат за сите коли, и тие велат: ако нема вграден анти-пинч сензор не смее да се крева прозорот автоматски (во случај да имаш комбинација на глуп родител со глупо дете, да не му ја скине родителот главата на детето). На тие коли, најчесто автоматски се крева само возачкиот прозор, по претпоставкад дека не си до толку глуп, да извадиш глава низ прозор и да притиснеш копче за затворање.
Ако имаш антипинч сензори, може да иде горе-доле слободно и автоматски.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1436 на: 10 Март 2019, 11:48:00 am »
Оу фак, за ова не сум слушнал до сега.
Ама пак можеш да му ја скинеш главата и ако го држиш прцтот на прекидачот а детето пак ја извади главата надвор. Во секој случај мора да има некој механизам што ќе го запре процесот ако детектира отпор.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1437 на: 10 Март 2019, 12:02:37 pm »
Да бидеме реални. Уштедиле 1$ по прозор.

3 прозора 3$.

Миљон коли 3 миљони.

Бонус за управниот одбор за валентајнс 3 миљони.

Скратена верзија.

П.С. за новогодишен бонус цел мултилинк треба да тргнеш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1438 на: 10 Март 2019, 12:31:50 pm »
Оу фак, за ова не сум слушнал до сега.
Ама пак можеш да му ја скинеш главата и ако го држиш прцтот на прекидачот а детето пак ја извади главата надвор. Во секој случај мора да има некој механизам што ќе го запре процесот ако детектира отпор.

Ти, ако си се намерачил, стај му ја глаата меѓу б/ц пилср и врата, па удри...

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1439 на: 10 Март 2019, 14:34:50 pm »

Светлосни години се подобри од бившиот увозник Максима. Па такви говеда недоделкани вие нит сте сретнале нити ќе сретнете