Автор Тема: Opel Astra 1.4T 140KS  (Прочитано 34654 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Opel Astra 1.4T 140KS
« Одговори #15 на: 24 Март 2011, 18:46:01 pm »
Najubava kola momentalno, ama toa so krckanjeto nikako ne i odi vo prilog. Bas da vidime dali taa teorijata za godisnite vreminja ke se pokazi tocna.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Gaston

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 50
« Одговори #16 на: 24 Март 2011, 19:02:37 pm »
иначе доста често насабјле околу 8 се погаѓам со една црна астра турбо со 18ки застануваме и двајцата кај макпетрол/аутомакедонија па да те прашам да не си ти случајно со таа астра :D
хахах што ти е скопје, да да, јас сум, тука ја оставам жена ми секој ден на работа, па ја си продужувам :D
а која гужва е сеа таму пошто ја праат улицата... застанувам секунда и ја терам жена ми да искочи у лет да не нервирам луѓе позади мене :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #17 на: 24 Март 2011, 19:12:52 pm »
@ Falanga, ја до сега никад не сум сретнал нова кола да крцка, па макар било и -20 степена.

Потрошњата не се должи на 140 кс туку на 1500 кг + шофер + минимум 20 литра гориво = 1600 кг константен товар.

мала допуна, доколку колата е нова и навистина крцка, рекламирај ја.

« Последно менување: 24 Март 2011, 19:23:16 pm Cuore Sportivo »

Отсутен Gaston

• Јуниор
  • **
« Одговори #18 на: 24 Март 2011, 19:31:54 pm »
Престана да крцка, а навистина крцкаше зимава. А не ја рекламирам зашто сигурно нема нова да ми дадат, туку ќе ми ја раскопаат цела шалтабла и верувам дека ќе и остават гребаници и слични ожиљци...

А за потрошњата шо викаш, тоа мене ми е логично, само што шоферов тежи 120 кила, жена му околу 50 кила, па поише накај 1700 иде :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #19 на: 24 Март 2011, 19:36:09 pm »
Престана да крцка, а навистина крцкаше зимава. А не ја рекламирам зашто сигурно нема нова да ми дадат, туку ќе ми ја раскопаат цела шалтабла и верувам дека ќе и остават гребаници и слични ожиљци...

А за потрошњата шо викаш, тоа мене ми е логично, само што шоферов тежи 120 кила, жена му околу 50 кила, па поише накај 1700 иде :D
Машала шофер! Машала жена му!!! А крцкањето се случува и кај други нови коли, така да не е чудно. Како и да е, во рамки на Пасат е тежината па и потрошњата треба да е слична. Да видиш маршер ако може да ја дигне на 160-170кс, па да симне на потрошња малку.
« Последно менување: 24 Март 2011, 19:40:28 pm Deni »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #20 на: 24 Март 2011, 19:46:08 pm »
Многу безгрижни километри со Астрата колега :) Ја дури размишљав да ја мењам мојата „H“ за таква како твојата „I“ ;) Испрскај ја шал таблата со силиконски спреј и нема да крцка! (ти кажувам од искуство).  Поздрав и уживај во колата на годината !

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #21 на: 24 Март 2011, 20:05:43 pm »
иначе доста често насабјле околу 8 се погаѓам со една црна астра турбо со 18ки застануваме и двајцата кај макпетрол/аутомакедонија па да те прашам да не си ти случајно со таа астра :D
хахах што ти е скопје, да да, јас сум, тука ја оставам жена ми секој ден на работа, па ја си продужувам :D
а која гужва е сеа таму пошто ја праат улицата... застанувам секунда и ја терам жена ми да искочи у лет да не нервирам луѓе позади мене :)
е сеа се ми е јасно во врска со потрошњата и више збор да не чујам те пратам како возиш или си пред мене или си позади мене и двајцата штом ги оставиме сопатничките во мојот случај мајка ми како да ни мерат време за колку време ќе стигнеме до работа/факултет. иначе ако си видел црн гетц шо ти се курчел и стискал не ти давал да го поминеш јас сум ;D или пак ти се лепел позади и не ти дозволувал да му избегаш ;D поздрав се глеаме од понеделник некое сабајле.
п.с. колата стварно ти е бомбона многу убаво и стојат и бандашите и бојата и не му ја мисли за ситницни многу многу и олабави малце со гаста агресивен возач си на тоа ти се должи потрошњата и ја си имам ист проблем ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #22 на: 24 Март 2011, 22:05:15 pm »

Машала шофер! Машала жена му!!! А крцкањето се случува и кај други нови коли, така да не е чудно. Како и да е, во рамки на Пасат е тежината па и потрошњата треба да е слична. Да видиш маршер ако може да ја дигне на 160-170кс, па да симне на потрошња малку.

Како викаат Северњаците ;D

Јебеш ауто испод 100 коња и човека испод 100 кила ;D
« Последно менување: 24 Март 2011, 22:06:51 pm Cuore Sportivo »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #23 на: 24 Март 2011, 22:07:56 pm »
е сеа се ми е јасно во врска со потрошњата и више збор да не чујам те пратам како возиш или си пред мене или си позади мене и двајцата штом ги оставиме сопатничките во мојот случај мајка ми како да ни мерат време за колку време ќе стигнеме до работа/факултет. иначе ако си видел црн гетц шо ти се курчел и стискал не ти давал да го поминеш јас сум ;D или пак ти се лепел позади и не ти дозволувал да му избегаш ;D поздрав се глеаме од понеделник некое сабајле.
п.с. колата стварно ти е бомбона многу убаво и стојат и бандашите и бојата и не му ја мисли за ситницни многу многу и олабави малце со гаста агресивен возач си на тоа ти се должи потрошњата и ја си имам ист проблем ;)

Кај ја глеате колава, или мене некоја слика не ми отвара.

Отсутен Gaston

• Јуниор
  • **
« Одговори #24 на: 24 Март 2011, 22:14:03 pm »
Cuore, ме глеа на улица Kimi. Испадна дека иста траса возиме насабајле.

А еве само овие слики ги имам од неа, кога ја донесоа, немаше ни хомологација пројдено, неможев да ја регистрирам па отидов да ја гледам таму на паркинг и шкрапнав некоја фотка.

Сликиве се со мобилен...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #25 на: 24 Март 2011, 22:14:54 pm »
Бобмбона. Со здравје да ја возиш. :D

Многу јакa им е ознаката,   TURBO  8)
« Последно менување: 24 Март 2011, 22:20:15 pm Cuore Sportivo »

Отсутен Gaston

• Јуниор
  • **
« Одговори #26 на: 24 Март 2011, 22:36:42 pm »
Еј еј Cuore не спомињај... се мислам да го тргнам и тоа „турбо“ ама и „астра“.

А Кими, ја искрено се извинувам ако некад имало инаетење. Скопје има доста некултурно возење и ја се трудам сам на себе да си го подобрам понашањето во сообраќајот. Така да веќе 2 - 3 години наназад пропуштам, покушавам да не пцујам, е сеа понекад од некоја причина човек се брза па праи глупости. Али колку и да се трудам НЕМОЖАМ да пропуштам комбе или камион пред мене ако сака да се пикне. Па цел видик ми го затвара и плус треба да му ги дишам издувите.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #27 на: 25 Март 2011, 02:49:24 am »
Кими, абе точка, запирка нешто? Голема буква да протрчаше некоја? ;)
„8 8 и пол со клима ако возам, така што“

ете ти запирка бе..... веројатно по грешка..... typo! :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #28 на: 25 Март 2011, 02:53:32 am »
@ Falanga, ја до сега никад не сум сретнал нова кола да крцка, па макар било и -20 степена.

Хахаха, а си возел некогаш нова кола?  ;D ;D ;D
Абе сериозно ти викам. Додека не ги помине сите годишни времиња, дождови и суши ќе крцка! И после ќе престане. Мене дури смешно ми е веќе како истата работа се повторува кај многу луѓе и коли.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #29 на: 25 Март 2011, 07:51:44 am »
Потрошњата не се должи на 140 кс туку на 1500 кг + шофер + минимум 20 литра гориво = 1600 кг константен товар.
Тежината со шофер, резевна гума, пун резервоар и се останато потребно за да може да ја вози е 1373kg. Празното возило е кон 1200kg. Да не цитирам наново, види го овој пост.

Инаку, дефинитивно дури и да ја има таа тежина 13 литри градска е повторно преголема потрошувачка за 1.4l турбо бензинец. Кај мене 1.8 атомсферски бензинец кој е технолошки помалку напреден од моторот на астрата ми троши кон 13 литри градска. Мојата е 1450kg празна, а со мене, гориво, озвучење, изофикс и останати ствари кои секогаш ми се у кола е околу 1700kg.
Ум шо идит отпосле не јет ум!