Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415303 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Грција на излез од обиколница од Солун кон краците, тука кај космос каде што се прави гужва, полиција застануваше ако возиш по оваа најдесна помошна лента.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Мртва ладна. Аууу.....  :D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Изгледа знае од искуство на неа и на патниците ништо нема да им биде, ама на тој у кола :D... и плус ако приметете доста добар рефлекс има рано почна да кочи.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
se sto trebase da naprai najdbro mozno go napraj, sigurno ne i e prvpat da udira koli... kako sto e zena trebase da vristi, da e kaj nas ke bese nekoja glupa nepismena na cico od partija ke vristese i namesto kocenje gas ke stisnese...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Уште еден немил настан, по којзнае кој пат на овој крај. Сабајле дојдоа едни срби ме прашуваа за патот до Дојран па ги насочив преку Валандово, али ги предупредив да возат внимателно и без брзање со почитување на сообраќајните знаци дека мерат со радар а и има земјоделска механизација.

http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=129037

Вчера кога се враќав од Валандово пред Јосифово намалив од 80 на 45-50, позади мене возеше еден Скопјанец, почна да блендира и легна на свирка, му дадов десен жмигавец и ме претица, подоле на „автобуската“ на Јосифово на самиот влез, мереа со радар и оп палка, кога поминав покрај него само една кратка свирка и осмех на лицу.  ;D

Памет во глава.

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
Колку за информација пред некој ден ја затворија едната лента на автопатот Богородица-Гевгелија поради обновување на асфалтот.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Не знам што е проблемот со србите ама некој треба да им објасни дека не се сечат кривини цело време особено не слепи кривини. Минатава недела на Тасос 4 пати едвај избегнав директен челен судар со српски коли (семејни луѓе сосе деца у кола), среќа што возев полека.

Значи на слепа кривина (ништо не се гледа дрва и грмушки од двете страни) бацињата си влагаат сроз у спротивна лента?!?!?! Не сум видел такво нешто до сега.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Кога видов како се вози во Белград, јасно ми беше зошто се вакви камикази и нервозни шофери.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
сабајле таксиста остава патник после автобуската постројка од Мида према СитиМол,зафаќајки пола лента.Го проаѓам со скутерот и му сигнализирам дека непрописно застанува, ми се пушти позади мене до браник да ми вози,и башка пцуеше.Сврте на семафорот за кај воена болница десно(накај салата) и исече ленти и продужи право накај Сити Мол.Пошто неможем да го стигнам,отидов кај Сити Мол кај што стојат,му викам отвори прозор,се врати у рикверц и избега.Таксито беше Yellow taxi (15185), со таблици SK-961-OL, Dacia Logan постаро возило.Иначе,во возилото беше постар човек,може татко да ми биде.Го пријавив у компанијата,а после работа ќе идам и лично до кај нив да пишам пријава.Срамота е вакво понашање и тоа од постар човек,а да не праам муабет што можам да го најдам кога ќе стои на станица и да го направам салата,ако сакам нели.
« Последно менување: 24 Јули 2017, 12:46:27 pm ficomk »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Јас во последно се пријавувам. Од возачи на автобуси што се арогантни (приватниците пред се), па се до таксисти...сé!

Запишувам таблица..и ѕвонам.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Е што си запнал толку застанал само патник да симне..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Јас во последно се пријавувам. Од возачи на автобуси што се арогантни (приватниците пред се), па се до таксисти...сé!

Запишувам таблица..и ѕвонам.

Јас имав слична случка некни со психопат во Јутонг кој ме претицаше кај зоолошка со 70 (јас возев 60) за да му текне дека кај зоолошка има станица, па да ме истурка надвор од патот и да се качам на тротоар за да не ме сомеле.
Напишав маил до ЈСП до сите контакти кои ги најдов, од директор, до технички директор... Никој не ми одговори. Тоа не е прв пат типот да вози 70 таму, изгледа се работи за истиот автобус. Од пред некој ден камерата ми е вклучена нон стоп, пошто се поклопува кога тој поминува и кога се враќам од работа. Со камерата следен пат ќе ѕвонам кај другариве во полиција.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Ништо нема да промениш со видео доказот. Ни во МВР, ни во ЈСП. Повторно ќе те игнорираат. По мене единствено по телевизии да се достави видео материјалот и така ќе им се сврти вниманието па можеби некој од тие дебилите што им се шефови ќе му текне да превземе нешто. Кај нас под дифолт бавно врват работите.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Ништо нема да промениш со видео доказот. Ни во МВР, ни во ЈСП. Повторно ќе те игнорираат. По мене единствено по телевизии да се достави видео материјалот и така ќе им се сврти вниманието па можеби некој од тие дебилите што им се шефови ќе му текне да превземе нешто. Кај нас под дифолт бавно врват работите.
Тоа тоа. Само тоа.