Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3423328 пати)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Овоа мислам дека е на бензинска на некој автопат и уште пред да излезе од автопатот колата се врте, а што се случило точно, не знам

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Ne e benziska.
Ova se toaleti i sfojalista na avtopatot prema Atina.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Брзина убија. Тоест не, наглото застанување убија. Греота жената и детето, ни криви ни должни, паркирани апсолутно прописно, ради психопати со премногу пари. Инстант карма. Многу потрагично ќе беше да преживееше возачот во Поршето.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Цитат
Four people, including a 33 year old mother and her 3 year old child, were tragically killed in Greece today when the driver of a speeding Porsche crashed into their car at a rest area on the highway.

George Vakakis, 24 year old son of Greek businessman and owner of children’s toy retailer Jumbo, was killed when he lost control of his Porsche at high speed on the A1 Motorway, some 80 km (50 miles) outside of Athens. According to eyewitnesses, the road was wet at the time.

The German sports car uncontrollably slid across the highway smashing into the Honda Civic of a 41 year old father who had lawfully parked at the rest area and who at the time, was in the bathroom, while his wife and child were waiting in the car.

СТРАШНО.... Не ми се верува од нигде никаде да ти се случи ова, паркиран прописно.... језиво...

Џабе му се сега и парите на газдата на Џамбо и се што има... Не е само купи му скапа/брза кола на дете.... Не му правиш услуга...

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Го читам и се ежам, особено последната реченица, аман луѓе.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен tjolie

• Редовен
Штета и греота за жената и детето, ни криви ни дужни. Кога ти дојде времето, тоа е. Јас сум сигурен дека никој не би сакал тоа да се случе, ама ете, тоа е животот.

Чудно ми беше како синоќа разбрав од жена ми, некоја жена споделила на "женски домакински муабети" фв група, а немаше на ниту еден меинстрим портал/медиум и не ми се веруваше.

Овие портали доволно е да ја следат таа фб група за да бидат известени за се и предвремено.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Боље да не ја следат групата.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Цитат
Four people, including a 33 year old mother and her 3 year old child, were tragically killed in Greece today when the driver of a speeding Porsche crashed into their car at a rest area on the highway.

George Vakakis, 24 year old son of Greek businessman and owner of children’s toy retailer Jumbo, was killed when he lost control of his Porsche at high speed on the A1 Motorway, some 80 km (50 miles) outside of Athens. According to eyewitnesses, the road was wet at the time.

The German sports car uncontrollably slid across the highway smashing into the Honda Civic of a 41 year old father who had lawfully parked at the rest area and who at the time, was in the bathroom, while his wife and child were waiting in the car.

СТРАШНО.... Не ми се верува од нигде никаде да ти се случи ова, паркиран прописно.... језиво...

Џабе му се сега и парите на газдата на Џамбо и се што има... Не е само купи му скапа/брза кола на дете.... Не му правиш услуга...

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
OU shit овој леташе, па и бочно, ни крив ни дужен наебеш упм.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Тоа ти е, од Ауди кога ќе влезеш у Порше...

Отсутен tjolie

• Редовен
А како би било од матиз во порше ??? или од алфа во порше  :o (дудлање мало)

мислам дека нема многу врска што возе/л, зависи колкав е кефот, а уште побитно чаламот. Сега разбирам, секој кој би возил порше сака да го проба, ама секој треба да си ја знае границата(способноста)

Вака можеме само да нагаѓаме зошто и што било. Јас мислам дека возачот немал намера да влезе, поточно излезе од автопатот, пошто колата влетува странично(со задницата удара) и со голема брзина. Некако не ми е логично дека сакал да излезе од автопатот.

Мое мислење е дека причината е големата брзина и губење контрола над возилото, НО не дека сакал да излезе од автопат, туку така се погодило. Не сум експерт, ни па имам некое големо познавање од автомобили, ама не ми е логично така да сакал да влезе и така да се изврте.

Да сакал да влезе и да пролизгало, или ке бил на автопатот во браник, или ке се залепил во почетокот на браникот(каде што почнува пак оградата на автопатот, после влезот). Возилото речиси со задницата удара, а при толкава прзина и не толку брзо вртење со задница да удареш...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
На стаза да го тепаш колку иде вака ризик ...

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Можда е малце морбидно али стварно сакам да знам кое порше е ова
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
 Добро сериозни ли сте за муабетот!?  >:(
Дали сакал или не да излезе од автопатот, дали претходно возел ауди и какво порше било  ???
Ало, возел повеќе од 200, со својата несовесност погинал тој и плус невини луѓе. Не е за смеење работата. А и нема што да се анализира, сигурно не му било планот да се утепа некаде нели? Ама се случило,  трагедија. 
Уште едно потсетување да не се претерува со брзините.
Ај сега друга тема

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841