Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3168234 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
Еј шупачка работа. каков ќотек треба и за влекачот и за шоферот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • хаУс мајстор

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 804
  • Opel zafira 2.0 125 kw
Zagina kako sto mi se cini.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Не заебавај..... на пола ја исече.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • хаУс мајстор
It's alive.
The woman is currently resting in hospital after being diagnosed with three fractures. However, police said that both the woman and the truck driver had to take responsibility for the accident.

They said that some parts of truck were not in conformity with the technical standards, while the woman's car was illegally parked on the hard shoulder.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Зошто била illegally parked on the hard shoulder?

Фио си беше застаната на десната лента за застанување.

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Партали ...
http://www.youtube.com/watch?v=6C_XuV1g7R4

Toтално не можам да разберам зошто луѓето не возат со брзина, со која можат да застанат до таму до каде што визуелно гледаат. Или ако ова не беше јасно, зошто побогу не се вози поспоро кога е вака лизгаво/непрегледно...
Како некое колективно лудило да се дешава тогаш (и очигледно не е резервирано за Скопје, и за Македонија).

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
Читале на интернет дека континентал Т850 како и да беше моделот е најдобрата зимска гума, плус денешниве коли имаат АБС, ЕСП и останати електроники и далеку побрзо ке застанат од лада, стојадин, пезетка дури ако дупло побрзо возат од нив.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Кажа човекот што вози кола со скршен амортизер и изгланцани гуми...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен FiLo

• Сениор
3 nedela veke kako stoi na rabota kaj tatkomi posto so sluzbena kola si doaga doma, dezuren e.
Baska ja svesen sum sto vozam i ne azdisuvam pogotovo vo posledno vreme za razlika od tie sto mislat deka vozat najbezbedni koli vo svemirot.  :-*

Отсутен velestrumf

• Легенда
Уф добро е... Почнав да се загрижувам...

Тоа што си свесен што возиш, не ти ја прави колата побезбедна. Али секако е подобро да си свесен и да не аздисуваш. Цмок4е, кисс4е, срцу6 си!

Присутен FiLo

• Сениор
Ne se zagrizuvaj, mozebi cekate da se otkaci spiralata, pa da se spasite od mene, ke ziveete poraat togas. Kiss.