Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3860328 пати)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
Druze kolku pari se najeftinite NOVI gumi za kolata tvoja?

Околу 2000-2200 по гума.

Хахаах Фило, абе овие бетер од трајалките се.

Кој бетер, имаат 4-5 мм шара овие. Трајалот немаше ич шара на предно десно, а предно лево 1-2 мм шара имаше. Ги измерив.
Лоша ми е камерава, не се гледа убаво.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Za 150 evra ja ne bi si go rizikuval zivotot moj i na ostanatite so vakvi mizerni gumi (Bez navreda)

Отсутен FiLo

• Легенда
За некого 150 евра се 1500 денари, за некого 35 000 денари. Има една книга ;)

А иначе во право си, не викам не.

Еве какви беа трајалките, па оцени дали овие сега или трајалот е подобро:
Еве ги гомната на предните тркала
Предна лева
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Предна десна

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Ja sepak mislam deka mozes da najdes podobro resenie od ova.

Отсутен FiLo

• Легенда
Ете види го дополнив постот, види ги сликите од претходните што беа напред.

Ке видам како ке се понашаат сега данлопкиве, трајалот беше ужас, лизгаше премногу на влажен коловоз дури и кога беа понови и имаа повеке шара.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Ни за на приколица не се да пренесеш нешто набрзина.  Што димензија имаш?

Отсутен FiLo

• Легенда

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
За некого 150 евра се 1500 денари, за некого 35 000 денари. Има една книга ;)

За тие со книгата има и вакво, ем да го ставиш на страницата до каде што си стигнал со читање, ем да го искористиш за тоа што му е главна намена

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Абе први сте за ум делење, секоја чест!!!

Отсутен FiLo

• Легенда
За тие со книгата има и вакво, ем да го ставиш на страницата до каде што си стигнал со читање, ем да го искористиш за тоа што му е главна намена

Удри ја математиката плин вс ЈСП, удри на тоа губењето по најмалку 2 часа патувања, удри математиката дека зимно време ке мрзнеш на автобуска додека чекаш автобус, удри математика дека на работа тие со 150 евра не седат во фотелја и јавими што е подобро.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
Кога е крпен живот нема што е подобро, туку има тоа што може. Додај на трошоците за плин и трошоци за сервис, нови гуми, потрошен материјал па тогаш спореди со ЈСП. И немора да удирам математики за нешто што ми реалност веќе неколку години. Секој ден се возам со автобус и не го гледам тоа како некое измачување или понижување, поготово со новиве автобуси. А ако ти е со автобус 2 часа патување, со возење со кола по знаци ќе ти биде најмногу пола саат помалце.

Отсутен FiLo

• Легенда
Додадено е и тоа. Во моментов со математиката само плин вс ЈСП, околу 1000 денари се фака поефтино со плин него со бус. Ама рачунај да имам понова кола со малолитражен мотор, потрошувачката ке биде помала, ке биде 7 до 8 литри, а не 9 што ми е во моментов.

Ама и сега е тоа, со моменталните трошоци, за 12 месеци 200 евра се факаат придобивка ако идеш со кола, е сеа од тие да одвоиш 6000 ден за регистрација, и останатите 6000 за потрошни материјали.

Еве сега и ти ке ставиш плин или веке го стави ? Па ке видиш придобивки ;)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Еј коа ќе почнете вака за гумиве,саде сите тркачи сме па морало вакви морало такви.....ваква шара онаква шара.Ко божем сите тестери сме па емисии ќе правиме.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
Ставив плин, али татко ми ќе ги осети главните придобивки. Јас колата ја земам навечер и преку викенд, кога е порастеретен сообраќајот и може да се вози, не да се лази.

Муабетот е дека Фило збори дека поголемата сила на новите автомобили е главен причинител за сообраќајките покрај тоа што вози едвај технички исправно возило без никакви системи за активна безбедност. Па извини ама мене второто ми изгледа многу поопасно. Можеби си мислиш дека на сите на форумов колите ни се во слична состојба како твојата па затоа си толку против брзо возење и го гледаш како најголемо зло.