Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3868626 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Зошто тате, ти ќе му платиш. :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Ебати системот и државата една казна 3-5 плати.
300-500 евра не е висока казна за пијан возач - ФАКТ!
Факт е дека од пијанство многу загинуваат во сообраќајки,мислиш дека животот на загинатиот е поефтин од 500е?
Мислам дека и 1000 евра за над 0,5 промили е мала казна.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Јас сепак сум 100% уверен дека ти ФилипВ си 168% безгрешен возач.

Кога ќе ви влезе у тоа лејките дека за муабетов е потполно сеедно каков возач сум јас лично?

Кога ќе ви светне меѓу ушите дека аргументот „ти најде да збориш поарен да не си“ значи нешто само во маалско-семкарски контекст и дека има тежина нула? зеро?

Кога ќе дојде зората кога позади хоризонтот ќе светне сознанието дека некој може и самиот да прави нешто, па сепак да му е јасно дека тоа не е добро?

Веројатно никогаш.

филозофе... свесен ли си дека е смешно кога некој продава демагогија која не ја почитува?

-курвар објаснува за хомосексуалност
-софтверџија те учи за аналогно
-таксиста ти објаснува за убавина на градски превоз

проблемот е што ти друже премногу ригорозно ГО ТУПИШ со сообраќајнит правила и прописи, кои ти ги прекршуваш, виден, и посочен од повеке членови... што мене не ме спомињаат за такви работи? бидејки не коментирам како треба толку ригорозно и постојано како и ти... а далеку од тоа дека не ме гледаат низ градов.. на дневна база периодов извозувам преку 100 км низ скопје...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Е добро де. И јас можам да држам предавања за тоа какво би било идеално општество и идеални поединци а при тоа факт е дека и јас сум далеку од идеален. Па шо?

Како што вика самиот ФилипВ, сеедно е каков возач е тој лично, муабетов е сосем друга работа. Нема потреба сега да навлегуваме во тоа дали некој има право да зборува за нешто базирано на тоа каква индивидуа е.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Е добро де. И јас можам да држам предавања за тоа какво би било идеално општество и идеални поединци а при тоа факт е дека и јас сум далеку од идеален. Па шо?

Како што вика самиот ФилипВ, сеедно е каков возач е тој лично, муабетов е сосем друга работа. Нема потреба сега да навлегуваме во тоа дали некој има право да зборува за нешто базирано на тоа каква индивидуа е.

ти можеш да држиш предавања ако сакаш за тоа... можам и јас за витка става и дефиниција на тело... ама АКО ПОЧНЕМЕ ДА ТУПИМЕ ПРЕМНОГУ ке почнат да не посочуваат со прст и велејки го баш она што погоре самиот си го напиша филип: ТИ ЛИ НАЈДЕ ДА ЗБОРИШ!!
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=hypocrite

Цитат
(1) A person who engages in the same behaviors he condemns others for.

(2) A person who professes certain ideals, but fails to live up to them.

(3) A person who holds other people to higher standards than he holds himself.

(4) Someone who complains about something but finds themselves doing exactly the same thing

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Сеедно. Дури и да сум светски шампион во хипокризија, тоа не ја менува ни за милиметар потребата да се држи охохо растојание во брзата лента.

Прашањата за моите карактерни особини и прашањата од областа на безбедноста во сообраќајот немаат допирна точка.

Да пробаме на шпански пошто македонски очигледно не разбира секој:

No importa la cantidad de un hipócrita que soy, uno todavía tiene que mantener la distancia con el vehículo de delante.

Вака? Имаме контакт? Јен два?

Чек и ја да опнам еден линк ако не:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque

Цитат
Tu quoque (/tuːˈkwoʊkwiː/;[1] Latin for "you, too" or "you, also") or the appeal to hypocrisy is an informal logical fallacy that intends to discredit the opponent's position by asserting the opponent's failure to act consistently in accordance with that position. It attempts to show that a criticism or objection applies equally to the person making it. This attempts to dismiss opponent's position based on criticism of the opponent's inconsistency and not the position presented.[2] It is a special case of ad hominem fallacy, which is a category of fallacies in which a claim or argument is rejected on the basis of fact about the person presenting or supporting the claim or argument.[3] To clarify, although the person being attacked might indeed be acting inconsistently or hypocritically, such behavior does not invalidate the position presented.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Вистина е дека треба масивно растојание, не е тоа муабетот. Но во моментов човекот многу нормално си застана позади тој кој застана.

Или ти зборуваш за тој позади овој што снима!? За тој, да - требал да држи растојание. Ама овој што снима (за кој зборуваме) е во право, нај фино си застана позади човекот кој запре пред него. Мораше да запре или да го удри тој пред него. Реши да запре.

А од овие сите, кој е кривиот? Кој ја предизвика целата збрка? Кој е правно крив, а кој морално? Тој напред. Зошто? Зошто прави гест на нелогичност пришто предизвикува несреќа.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
Затоа во Германија кога се кочи ненадејно на автопат културно е да се пуштаат 4 жмигавци. Помага да се намалат ваквите глупости со ненадејно запирање на автопат.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
поновите коли автоматски пуштаат 4 при нагло кочење

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Кај мене се палат 4 жмигавци на нагло кочење и тоа со пократок интервал трепкаат. Одлично решение е тоа.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
поновите коли автоматски пуштаат 4 при нагло кочење

Да, така е, и блиндираат кратко долго кога се вклучува ДСЦ/ЕСП/кој ида е систем за стабилност. Бидејќи колите што ги имам возено по автопат (кога сум бил во таква ситуација) немале таква опција, рачно си ги пуштав.  Помага ептен, кога има гужва/сообраќајка/работа на патот.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7114
Сега предмалку поминав покрај зелено пазарче, значи влезот што е на булевар Кочо Рацин, имаше моторџија што лежеше на асфалтот, не мрдаше и околу него доста луге. Немаше кола, само мотор паднат и моторџијава оптегнат на асфалтот.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
У суботата за малце скутерџија ќе се залепеше во мене, наагло почнав да кочам поради ископаниот шанац негде кај фурна Чаир истовремено го пратам скутеров во ретровизор касно ме забележа се сецна во десно ја по рефлекс во лево кога акна во шанацот до семафорите неможеше да се стабилизира..

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Сега предмалку поминав покрај зелено пазарче, значи влезот што е на булевар Кочо Рацин, имаше моторџија што лежеше на асфалтот, не мрдаше и околу него доста луге. Немаше кола, само мотор паднат и моторџијава оптегнат на асфалтот.
Сепак е со смртни последици
http://www.kurir.mk/makedonija/crna-hronika/177242-FOTO-Tragicna-nesreka-vo-centarot-na-Skopje