Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3870016 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Неприлагодување на брзината кон условите на патот. Условите налагаа поминување на камион низ тесен премин, присутство на пешаци и речиси запрени возила. Кога од твоја лева страна на помалку од 1 метар имаш запрени возила и пешаци, нема да може да вози 50 или 30, туку 15-20. Прилагодување на брзината на условите на патот значи ако гледаш кола како стои до тебе, треба да возиш онолку колку што е потребно да можеш да закочиш или да избегнеш.
Ако возеше 30, веројатно ќе ги антиципираше, ќе закочеше и ќе ги плеснеше, немаше да ги направи мелено месо и ќе имаа големи шанси да поминат со скршеници и контузии. Еден воз, кој проаѓа преку пруга, обезбедена со рампи намалува на 20-30. Истото важи и за камионот. Од истата причина имаш во твоето маало знак Зона на движење со 30 км/ч.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
да таму има знак... тоа ти го посочувам цело време...

а за терминот ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА БРЗИНАТА КОН УСЛОВИТЕ НА ПАТОТ во сообраќајниот правилник се мисли за временските прилики и доколку има некакво екстра ограничувања или успорувања на делницата по која ти се движиш, во твојот правец...

да не го тупиме.. нека биде дека си ти во право... дека можеше да вози поспоро, можеше, ако не друго како што реков од морален аспект има осуда и од мене, но дека ке биде виновен за нешто, па баш и не... барем така сум убеден... а се разубедувам само ако прочитам сообраќајно правило, напишано во законот за сообраќај... поинаку се ова се сведува на рекла казала муабети... можеби и грешам, не велам не, но логиката ми е таа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
Како што можам да вида на снимката се работи за отворен пат, не е населено место па сигурно камионот може да вози 60-70 без проблем, тоа што спротивната лента движи бавно не те приморува и ти да го правиш истото доколку на твојата нема возила пред тебе, можеш да си возиш слободно и да не правиш застој. Ова ми личи на некоја свадба, талибанци и слично, камионот нема никаква вина, децата сами си пресудија.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1221
Вчера во обид да престигнам такси кое беше паркирано со 4 жмигавци во моментот кога го престигнував патникот ја отвори задната врата и ми го скрши ретровизорот. Таксистот видно револтиран почна да се кара со мене, демек моја греска била зошто сум го претицувал, ваму таму..па некеше дури ни еу записник да се прави па морав со полиција да расчистуваме....а и бидејки штетата е помала од 250 евра ке мора да си платиме и за услугата на увидна........:(...али јбг..изгледа ке се влечам по судови.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Значи убава работа била мислам во наше такси што е заклучена левата задна врата

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Убаво е да, прееска еден ми влезе на семафор оддеднашка дали сум можел да го префрлам до следниот - МРШ ПИЧКА ТИ МАТЕРИНА! :)

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
За до следен семафор една клоца маме нивно за 500-600 метра срамота е кола да запалиш

Иначе некој го љубел галебот
http://setaliste.com.mk/top-vesti/makedonija/%D1%81%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%9C%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%9C%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4-%D0%BA%D0%B8/

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Претпоставувам дека возачот на Ескортот се правел паметен кај што не треба.

А за сликачот, добро бе да му е**м мајката, толку ли е тешко да се следат најпрости можни инструкции за лепење на налепница?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Убаво е да, прееска еден ми влезе на семафор оддеднашка дали сум можел да го префрлам до следниот - МРШ ПИЧКА ТИ МАТЕРИНА! :)

Јас се заклучувам дур возам ;D.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
Претпоставувам дека возачот на Ескортот се правел паметен кај што не треба.

А за сликачот, добро бе да му е**м мајката, толку ли е тешко да се следат најпрости можни инструкции за лепење на налепница?
Да беше само сликачот ...
Да не претерам ама можеби 40/50%  не му е правилно залепена .
Арно и за тоа не казнуваат  :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
Па би требало. Си има пропис како треба да биде залепена, и фино лепо е објаснето на задната страна на налепницата. Стварно не ми е јасно зашто луѓево глумат лудило.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Мене не ми е воопшто залепена.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Браво за тебе. После ако те казнат за тоа, друг ќе ти биде крив.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
За до следен семафор една клоца маме нивно за 500-600 метра срамота е кола да запалиш

Иначе некој го љубел галебот
http://setaliste.com.mk/top-vesti/makedonija/%D1%81%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%9C%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%9C%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4-%D0%BA%D0%B8/

Ова вчера го видов „во живо“ додека патував накај РЕК Осломеј. Опелот позади беше цел натоварен со кечап во тетрапак, задницата беше убаво легната, а моронот позади воланот - се разбира - ни приблиижно не го почитуваше ограничувањето „40“. Кога влегуваше накај мостот, имаше класичен школски пример на андрстир при што ја закачи десната банкина, се одби и така одбиен - надвор од каква било контрола - прелетувајќи ја спротивната лента убаво се збрца во левата банкина. Тоа беше главниот удар, тука највише го изеде. Во меѓувреме, пред него во спротивната лента галебот веќе беше закочен, но после ударот во банкината на опелот му остана уште брзина која ја „дотроши“ во предниот браник на галебот.

Таму убаво си вика „40“, ама ете брзал изгледа човекот, башка искусен возач, професионалец, го знае патот,  милион пати проаѓал од таму, бла, бла...