Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3418557 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Ако се од колата трагите,ондак тој со колата ќе да е крив,пошто тера на сред улица.Убаво се гледа.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
сте ги тргнале возилата, приказната е завршена. неможеш да докажеш дека трагите од кочење се негови. според сликава, моторот е премногу оддалечен од неговата ивица-линија. 1 метар е максималната оддалеченост од ивичњакот. овде има па би рекол околу 2 метри...

сепак, видете таму како ке се оправате. во никој случај немој да потпишете запсиник во кој пишува ПОДЕЛЕНА ОДГОВОРНОСТ. ако го потпишете тоа, следуваат следниве ситуации:

-ни едниот ни другиот нема да добие ништо за штетата.
-и едниот и другиот на следно вадење осигурање плаќаат целосна сума без никаков попуст.

една многу јака финта, законска од осигурителните компании... ем штета, ем нема пари, ем нема попуст.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Poloto ne e mrdnato od mestoto. Si ostanalo na isto mesto kade sto se slucil udarot. Motorot bese trgnat zosto bil na brat mi vrz noga, ama deckoto so Poloto go postavi kako sto bilo koga go mavnal za slikite da gi napravime.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
A zasto ne se dogovorite,ti da mu go napravis branikot a on da priznae vina ako stetata e pogolema kaj skuterceto ?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Па ќе му понудам така веројатно, се разбира ако се нафати и он. Таму не муабетевме многу зошто брат ми се жалеше на болки па брзав да го однесам во Болница, само се договоривме да го вратиме моторчето кај што го удрил, направивме сликите за осигурувањето набрзина и се договоривме во Понеделник да се видиме и се да средиме како што е редот заедно со човекот од осигурувањето зошто и двете возила се осигурани кај ист агент од иста компанија. На лице место се слушнавме со агентот и он не советуваше истото.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
sega duri gledam deka ima uste eden set tragi od kocenje. inaku na slikata od napred se gleda tragi koi se vlezeni vo sprotivnata lenta.

p.s. koj ke priznae vina gubi popust na sledno vadenje osiguranje, t.e. so popustite pocnuva od pocetok-reset.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
^ може дури и повисока премија да се плати,како што беше случајот со невестата моја.ама па и она у 1 година 2 пати ги опињаше на паркинг :)))
незнам како ќе ја тумачат вештаците од осигурителната целата ситуација,ама по закон е дека скутер до 50 кубика треба да се движи блиску до десниот раб на коловозот.ама па тука е и кривина од скоро 180 степени,плус угорница.Сега брзо бев таму,и со кола мора да фатиш поголем лак за да се качиш

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Jas so kamionot koga idam na kojnik si prikocuvaat koli, jebiga se plasat :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Вчера ја сефтосав Алфата..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Таблицата партали. Незнам каква е процедурата, дали може да се извади дупликат ?

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Добро е. Мислам дека не може.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Излагав од Веро у К.Вода, погледнав лево немаше ауто, само што тргнав точак. Падна дечкото, излагам добар ли си, оф леле оф леле, ништо не ми ништо не ми е, кочниците не ми работат. Му викам вози од другата страна бе чоек, не иди вака контра пичка му матер. Среќа ништо не му беше..

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html