Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3176858 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14387
  • Пудингот на шоферството
Овај (моторџијата) за стрелање е да му е**м дебилот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
пинг-понг  :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Добра кола, од опрема има сензори за дожд  ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5576
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Расте црниот биланс на македонските патишта!

"Zагрижувачки статистички податоци за сообраќајните несреќи во земјава. Годинава е зголемен бројот и на несреќи и на жртви на македонските патишта. Проблемот експертите го лоцираат и во патиштата и во несовесноста на лицата кои застануваат зад воланите.
Расте црниот биланс на статистиката на несреќи на македонските патишта. Во првите девет месеци од годината се случиле 3.140 сообраќајни несреќи, односно 2,3 отсто повеќе во однос на лани. Бројот на жртвите пак,  бележи 40 процентно зголемување. До крајот на септември се регистрирани 4.831 повредено лице, од нив 140 лица со фатални последици."

Znaci ne e slucajnost kaftot sto non stop se puni temava so slucki od nase podnebje.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213

-1 alfa кај сити мол со црвен леон се бапнале

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
Вчера некој по 3 пат ми го потчукна Пасатот, али опет се покажа дека Пасатот е јак :D. Сребрен Голф 4 ме удри одпозади во браникот и си го скрши десниот фар судејќи по срчите, дур излегов од дома избега. Пасатот само неколку гребаници и еден тон боја има :)
Ке видам низ маало деновиве кој вози рели по улициве..
New blood of old school

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8

Осум радикални мерки за заштита на велосипедистите

Во Британија се отвори дебата откако настрадаа повеќе велосипедисти во сообраќајни несреќи. Ви ги претставуваме осумте најрадикални решенија

1 - Дозволи и регистарски таблички
Дозволите и табличките треба да ги натераат велосипедистите да возат повнимателно и побезбедно
...

2 - Забрана за моторните возила во градските центри
Камионите често учествуваат во сообраќајките во кои жртви се велосипедисти
...

3 - Возење на црвено

Дали минувањето на црвено ќе ја зголеми безбедноста?
...

4 - Возење на тротоар

Триесет фунти е казната за возење велосипед на тротоар
...

5 - Забрана за носење слушалки

За градоначалникот на Лондон, Борис Џонсон, велосипедистите со слушалки претставуваат вистинска закана на патиштата
...

6 - Заштитен оклоп

Оклопот нема да ја зголеми заштитата при удар од автомобил или камион, сметаат некои велосипедисти
...

itn itn :)

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=126131419466&id=23&prilog=1&setIzdanie=23047

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
Вчера некој по 3 пат ми го потчукна Пасатот, али опет се покажа дека Пасатот е јак :D. Сребрен Голф 4 ме удри одпозади во браникот и си го скрши десниот фар судејќи по срчите, дур излегов од дома избега. Пасатот само неколку гребаници и еден тон боја има :)

Ацетонче и ке излези бојата ;)

Инаку не знам колку јак удар позади треба за да се скрши браник на пасат. Другарче го удрија позади со А4ка. А4ката партал, браник хауба, фарови, ладњаци, Пасатот само грепнат браникот.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
Немам гајле чим не е ништо скршено...а и изгледа треба доста јак удар за да даде душа браникот :D
New blood of old school

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Ацетонче и ке излези бојата ;)

Инаку не знам колку јак удар позади треба за да се скрши браник на пасат. Другарче го удрија позади со А4ка. А4ката партал, браник хауба, фарови, ладњаци, Пасатот само грепнат браникот.
Со ацетон нема да се оштети бојата на пасатот во случајов?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
ова е црна судбина!!!