Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3846619 пати)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7106
ама на нормален автопат или пат дека имало дупки, шипки, вонземјани, рандом крава, пешак и слично е смешно и трагично истовремено.

За жал, реалноста на македонските патишта е токму оваа, затоа го пишав и тоа со пазење. Мојата поента беше дека македонските патишта се небезбедни за нормално возење, и нешто побрзо возење може да дојде до фатални последици.
Затоа пишав дека не сме во германија па да имаме побезбеден автопат, барем таму во опсегот 120-140 не би имал ама никакви проблеми, освен ако твоето возило е неисправно или пак од твоја лична грешка предизвикаш сообракајна незгода (заспиеш на волан, доживееш срцев/мозочен удар и слично )

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
ама на нормален автопат или пат дека имало дупки, шипки, вонземјани, рандом крава, пешак и слично е смешно и трагично истовремено.

За жал, реалноста на македонските патишта е токму оваа, затоа го пишав и тоа со пазење. Мојата поента беше дека македонските патишта се небезбедни за нормално возење, и нешто побрзо возење може да дојде до фатални последици.
Затоа пишав дека не сме во германија па да имаме побезбеден автопат, барем таму во опсегот 120-140 не би имал ама никакви проблеми, освен ако твоето возило е неисправно или пак од твоја лична грешка предизвикаш сообракајна незгода (заспиеш на волан, доживееш срцев/мозочен удар и слично )

Koja Germanija be tamu ima kultura na vozenje. Ferrari i BMW M6 znaat da vozat kako site 80-90 ako treba.
A tuka so takva kola ke rasturaat po 200 ke vozat. E ne moze taka. Grujo treba da perdasi maski. Za kola nad 100ks i mlad vozac opni drakonski danoci i osiguranje i nema da ima problemi.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7106
Koja Germanija be tamu ima kultura na vozenje. Ferrari i BMW M6 znaat da vozat kako site 80-90 ako treba.
A tuka so takva kola ke rasturaat po 200 ke vozat.

Потпис, печат и штембил на ова.

Отсутен Ultimate

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 92
  • PetrolHead
Додуша ја немам судар направено али со таткоми ко одевме за битола после лагово ко ни истрча една крава да а еам :) Со 80 на сат , на кочница падна околу 50 на сат а лево десно ама не можеше да се избегни  од другата страна кола идеше.Чути шо бевме со мерџа 190(тенк) ја мавнавме со крилото и троа со маската напред па на шофершајбна салто мортале и в ендек летна кравата ние на пат останавме.И на крај си почна да си рипа кравава низ ниви едно 2 минути и после ко ништо да не било :)
Само вдлабнато крило и скршена шофершајбна.А да бевме со матизот...

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Бог да го прости.....
неносењето кацига си го зема данокот.

http://www.mkd.mk/crna-hronika/zagina-motordzhija

значи кога од ракав се тресат информации ептен не е вкусно. повели што вели полицијата и обдукцијата:

Цитат
Првичните полициски информации се дека Карајанов загинал поради неприспособена брзина на влажниот коловоз. Сепак, обдукцискиот наод покажал дека Карајанов бил повреден само во главата од надворешен удар на тврд предмет директно во визирот од неговиот шлем. Немало ниту една друга повреда, скршеница, модринки...

неносење кацига а? исто како и филипв што за секоја сообраќајка со кола што погинал некој одма коментира за неносење каиш... дури еднаш имаше еден пост од него во кој одприлика вели вака: иако не разгледав сликите, само прочитав текстот, сигурен сум дека не носел каиш...

онак, немој бе човече на секоја тема да се инатиш. Не си секогаш во право.
Детето е најдено без кацига, најверојатно му летнала од ударот. Никој точно неможе да каже како била работата. Од сликите на Мкд.мк се гледа дека со главата удрил во цевката од скелето која непотребно стрчела едно метро накај патот. Не дека он не е крив, ама можело местото да се обезбеди соодветно. Наспроти скелето на 50 метри наназад има излез од бензинска пумпа. Од пумпата излегол камион, па дечкото сакајки да го избегне отишол лево и се десило што се десило. Местото е толку неозначено што чудо е до сега што немаше жртви. На место кај што летово поминаа милиони возила они не можеа да стават едно ротационо светло како предупредување.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
Се согласувам. Откако отворија приватни станици се отиде у три лепе.

Сега камери ставија па мора да ја донесеш колата, пред некоја година регистрирав кола додека дома ми седеше паркирана.

Uste e se registrira kola bez da ja odneses na tehnicki

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
Се согласувам. Откако отворија приватни станици се отиде у три лепе.

Сега камери ставија па мора да ја донесеш колата, пред некоја година регистрирав кола додека дома ми седеше паркирана.

Uste e se registrira kola bez da ja odneses na tehnicki

не ми се веруе , тетками работи во PSS и секад ни средуваше за регистирање , сеа нема шанси , веќе две години си регистрираме регуларно , неможе никој да ти заврши работа , колата мора да помине на канал , значи МОРА , од полиција им бараат снимка од секоја регистрирана кола ...

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
Nesakam da obrazlozuvam so i kako samo kazuvam deka moze  i uste se pravi

Отсутен Harris

• Редовен
не знам точно од кога , само знам дека секоја станица за технички преглед мора да има камера која што го снима каналот , и 100% сум сигурен , дека полицијата стално шета , и у било кое време може да побара снимка .. значи колата мора да биде таму , мора да помине на канал , а дали стварно ќе ја проверуваат и дали навистина е исправна , тоа е дилема ... ;)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Верувам дека може и сега да помине, но не е како пред некоја година кога тоа беше правило, сега најверојатно е малце по комплицирано или треба да го знаеш вистинскиот човек :)

Како и да е, и вака и така ретко која кола стварно да ја проверуваат, а уште помалце некого да вратат. Што е катастрофа!
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Harris

• Редовен
треба да го знаеш џандарот шо ги проверува снимките

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
Ѓавато под чешмите на правото,шшшшшшшшшшлепер имаше удрено машина за сечење дрва,такозвани аран.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Na pesackiot pred mostot Goce Delcev odkaj stokovna most, megan mislam bese kacil nekoj na sofersajbna izgleda. Ooolkava dupka u sofersajbnata toj zastanal u zardenjerite edno 15-20tina metra posle pessckiot...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
онак, немој бе човече на секоја тема да се инатиш. Не си секогаш во право.
Детето е најдено без кацига, најверојатно му летнала од ударот. Никој точно неможе да каже како била работата. Од сликите на Мкд.мк се гледа дека со главата удрил во цевката од скелето која непотребно стрчела едно метро накај патот. Не дека он не е крив, ама можело местото да се обезбеди соодветно. Наспроти скелето на 50 метри наназад има излез од бензинска пумпа. Од пумпата излегол камион, па дечкото сакајки да го избегне отишол лево и се десило што се десило. Местото е толку неозначено што чудо е до сега што немаше жртви. На место кај што летово поминаа милиони возила они не можеа да стават едно ротационо светло како предупредување.

јас не се инатам.... само искоментирав на твојот НЕОСНОВАН ЗАКЛУЧОК, да те потсетам:

Бог да го прости.....
неносењето кацига си го зема данокот.

http://www.mkd.mk/crna-hronika/zagina-motordzhija

уште еднаш, лесна му земја, сега више небитно е дали имал или немал кацига. млад човечки живот згаснал. кој е крив, допрва ке се дознава.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
Na pesackiot pred mostot Goce Delcev odkaj stokovna most, megan mislam bese kacil nekoj na sofersajbna izgleda. Ooolkava dupka u sofersajbnata toj zastanal u zardenjerite edno 15-20tina metra posle pessckiot...

http://www.alfa.mk/News.aspx?ID=64936#.UmG9e3CVO6M