Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424428 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
која година е полото и шо мотор вози
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
По мое, некој давач ти цркнал

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Полото е 2007-ма 1,2 мотор 3 cyl Тrendline.
Поминати 36500, Кастрол масло, макпетрол гориво, во Порше дупено... овајјјј сервисирано

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
Поминати 36500, Кастрол масло, макпетрол гориво, во Порше дупено... овајјјј сервисирано
јас со исто такво (пред една година),идев за Скопје,и на автопат го спукав 150-160км/х,па кога застанав на бензиска да купам сок,почна работи како зарипнато,односно работеше како трактор Тома Винкович...затоа и те прашав....и после ВолЦвагениве биле вакви такви,абе НИКАКВИ СЕ....гамото спити,гад дејмет,факен шокинг...........
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 731
    • http://VisitsToMoney.com/index.php?refId=601060
јас со исто такво (пред една година),идев за Скопје,и на автопат го спукав 150-160км/х,па кога застанав на бензиска да купам сок,почна работи како зарипнато,односно работеше како трактор Тома Винкович...затоа и те прашав....и после ВолЦвагениве биле вакви такви,абе НИКАКВИ СЕ....гамото спити,гад дејмет,факен шокинг...........

Se soglasuvam deneska na site koli im e padnat kvalitetot.
Druze ti na diagnostika i ke kaze se ova e problem bo motorna elektronika , druga rabota aj proveri go kapaceto za uje stavanje dali e stegnato i iberzauv crevoto sto odi nakja filter ponekogas ova dupi za bezveze ako e se u red mozno e da e bombina na svekica (AKO RABOTI NERAVNOMERNO)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
55кс ќе да е.

Отсутен vili

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 114
Дали ти работи како на три клипа односно два, дали се зголемија вибрациите и работи во лер погрубо и понерамномерно.

На исто вакво поло на другар ми пред една година со истиве симтоми што ги пишав излезе давачот за детонантно согорување.

Он го занемари сијаличето и после две недели откако ја однесе испадна голема заебанција.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
55кс ќе да е.
Косилица како твојата? :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Под мала гас работи нормално, не тресе како на два клипа. Ама штом дадеш гас почнува да тресе и да не прима а се слушаат и некој чуден звук што го немало до тогаш а не можам ни да го опишам.
Го проверив капачето се е во ред вака визуелно. Течности има, нема откачени кабли... :(
« Последно менување: 19 Јули 2011, 23:19:13 pm Falanga »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Имам некое чувство дека Порше нема да завршат работа а во Четврток треба пак да одам за Приштина.

zatoa si go imas kadeto od '67 ;)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Имам некое чувство дека Порше нема да завршат работа а во Четврток треба пак да одам за Приштина.

zatoa si go imas kadeto od '67 ;)
Немам зелен картон за него, ни за спаркот

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Дали ти работи како на три клипа односно два, дали се зголемија вибрациите и работи во лер погрубо и понерамномерно.

На исто вакво поло на другар ми пред една година со истиве симтоми што ги пишав излезе давачот за детонантно согорување.

Он го занемари сијаличето и после две недели откако ја однесе испадна голема заебанција.

За овој давач мислев и јас....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
55кс ќе да е.
Косилица како твојата? :D
Различни се бајаги. :) Ама косилица невр д лес.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Porsche denes ke ti dadat finalna dijagnoza ako ja nosis tamu, :D
Jas ke odam da si ja zemam kolata od cistenje 2ra tura ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Се јавив сега во Порше, викаат дечко преполни сме со возила на сервис дури од Понеделник ќе можеме да го видиме.
Па се јавив кај моиве луѓе што се влијателни таму да ургираат за да го средат денес пошто утре одам за Приштина. Што ќе прават сега Порше, мораат да измислат прикаска зошто не му ја направиле колата на МарчеЧварче, и било ова, и било ода а уствари моето Поло ќе ги прават прво.
Да биде трагедијава уште поголема му се јавувам на блиско другарче мое. Тој има Поло 2007 1,4 со фул опрема. Му велам бате ај со мене до Порше (девојка му работи таму) да го однесеме моево Поло па да ме вратиш. Се смее ми вика батка моето е веќе таму од Петокот, сори... :(