Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3880197 пати)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
Немој многу да замислуваш ;D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
http://tocka.com.mk/1/105408/zagina-mlad-vozac-pri-sudir-na-dva-kamioni-vo-bitolsko

Форд транзит почнале со производство на камиони!

Пред саат време дознав, го познавав, таман спрат крена го среди, уште свадба да направеше му фалеше....
Штета фино дете беше.
Нека му е лесна земја.

Службено возило возеше од вурт, овој модел е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Кој е овој Мирослав, нема таков вработен во Вурт?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Нема да измислувам.
Дечкото работеше неколку години таму, дистрибутер низ мк.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Според вас кој е виновен... ? камерава е од патнички автобус а жртва има една и тоа жената од реното...
http://www.youtube.com/watch?v=W9trpGBrl4Y

абе овој со скршена шофершајвна го вози

иначе крив е камионот,ако приметувате автобусот почна да кочи,ама пресметајте дека тоа е автобус а не кола и неможе туку така да закочи,изреагира добро,ама ете налета некој несреќник со реното

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
imase dovolno vreme za kocenje, 3-4 sekundi... no na ovaa ruskaja masina kocnicite kolku i fakaat e prasanje... oni vozat helikopteri na guranje a ne ovoj altobus  ;D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен nsx-r

• Легенда
колку фаќаат кочниците е веќе друга работа,битно шоферот на бусот изреагира како што треба и стварно мислам дека не е воопшто крив

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15126
  • Пудингот на шоферството
Смичка дај не заебавај,тој само малку удри на кочница и си продолжи да вози.Шлеперот влезе шо влезе,ама овај со автобусот ако кочеше цело време,шлеперот ке му направеше место да си помини комотно.
Освен како шо кажа РедЕко,ако толку му чинеле кочниците па терај мајка.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен nsx-r

• Легенда
абе мече чим вози автобус ваљда не е до толку да "продолжи да си вози" а за исправноста на кочниците не коментирам

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Ако толку му чинеле кочниците не смеел воопште да вози, или барем да намали брзина кога поминува преку раскрсници

Отсутен MecheTo

• Легенда
Смичка
-Сообраќајката се дешава во Русија,таму се е заминато од мозокот одамна.
-Колку шо заприметувам јас нема константо намалување на брзината,така да останува или ‘дефект‘ на автобусот(т.е слаби сопирачки) или шоферот си мислеше ај ке го заобиколам газот на шлеперот. ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
Смичка
-Сообраќајката се дешава во Русија,таму се е заминато од мозокот одамна.
-Колку шо заприметувам јас нема константо намалување на брзината,така да останува или ‘дефект‘ на автобусот(т.е слаби сопирачки) или шоферот си мислеше ај ке го заобиколам газот на шлеперот. ;D

па и ја незнам што се тегавиме :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
мече.. слабо гледаш... гледај на испрекинатите линии десно доле на снимката... апла се приметува како успорува ама неможе... сега јас на тебе ли да ти продавам пуфки и да ти објаснувам како изгледа да закочиш со товарено возило... тоа би било исто како ти на мене да ми објашљаваш како се редат вентили и радијатори...

можда автобусов бил преполн со луѓе и ствари, па и послаби без абс кочници и едноставно неможе да закочи... толку едноставно е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
Онак,автобусот,камион што и да е,сигурно има кочници кои ке го застанат или значително успорат тоа возило и празно и товарено.Ете и да намалува,не ми делува како она силно стегната кочница.
А и според мене можеше десно да се пикни,односно да го заобиколи газот на шлеперот.Али јбг.