Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859980 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
не што не купив посилен мотор, туку што не купив над 150-160кс мотор.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
ARABNCAP

Not a valid youtube URL

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Така е лесно без мозок, со полни џебови,...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Дечки сигурно многу пати сте се нашле во следнава ситуација:

Возите позади споро возило и чекате да се ослободи простор, евентуално да заврши полната линија, за да претицате. Вие сте прв во колоната заглавена зад спорото возило, левиот жмигавец уклучен, тргате да претицате но погледнувате во ретровизор и забележувате дека третиот, или четвртиот  тргнал малце порано пред вас. Како реагирате, мене лично страшно ме нервира оваа појава и секогаш кога сум трет, четврт или петти, доколку тој пред мене има уклучено сигнализација тоа го рабирам дека ПЛАНИРА да претица и ја почитувам  неговата одлука.

Како реагирате во овакви ситуации?

Тргнувам да претекнувам, имам време да го заобиколам возилото кое е пред мене, и пак да се вратам во моја лента без да му пречам на третиот или четвртиот...
Со Астрата, гасиш клима, и чекаш он да помине, па после ти :) :) :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Сношти имало некоја дешавка кај Транскоп,некој се измавал солидно.Битолчани некое инфо повеќе?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Возите позади споро возило и чекате да се ослободи простор, евентуално да заврши полната линија, за да претицате. Вие сте прв во колоната заглавена зад спорото возило, левиот жмигавец уклучен, тргате да претицате но погледнувате во ретровизор и забележувате дека третиот, или четвртиот  тргнал малце порано пред вас. Како реагирате, мене лично страшно ме нервира оваа појава и секогаш кога сум трет, четврт или петти, доколку тој пред мене има уклучено сигнализација тоа го рабирам дека ПЛАНИРА да претица и ја почитувам  неговата одлука.

Тоа е исто како кога на пример на автопат со три ленти се случува следното:

1. Камион вози со 80 во средна лента (или десна).
2. Ти си возиш 130кмч накај Куманово каде што е дозволено 130кмч во лева лента и си веќе блиску до камионот.
3. Циркузант почнува да го претица камионот со 84кмч.
4. Ти кочиш како неарен, додека лежиш на свирката.
5. Ја запамтуваш регистрацијата на циркузантот.
6. Го пцуеш циркузантот најгласно што можеш, и му објаснуваш дерејќи се, како ќе си го заковал од позади, што г'зот црвен ќе му бил 2 недели од тебе и дополнително уште една година од затворот кој ќе го лежи кога ќе завршиш со неговиот обид за убиство.
7. Ја пушташ свирката и продолжуваш со релаксирано возење како и пред циркузантот, до следниот циркузант.

Оној кој се вклучува во лентата за претекнување треба да види дали е слободна, ако не е тогаш не смее да претица.

П.С. Ако некој позади тебе веќе претица и ја зафатил левата лента, ти неможеш да се престроиш во таа, зошто е веќе зафатена од друг и не е слободна за ти да ја употребиш.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Сношти имало некоја дешавка кај Транскоп,некој се измавал солидно.Битолчани некое инфо повеќе?

Не разбрав убо.
Алфа Џулиета и не знам што другото . Здраво биле удрени.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791

Возите позади споро возило и чекате да се ослободи простор, евентуално да заврши полната линија, за да претицате. Вие сте прв во колоната заглавена зад спорото возило, левиот жмигавец уклучен, тргате да претицате но погледнувате во ретровизор и забележувате дека третиот, или четвртиот  тргнал малце порано пред вас. Како реагирате, мене лично страшно ме нервира оваа појава и секогаш кога сум трет, четврт или петти, доколку тој пред мене има уклучено сигнализација тоа го рабирам дека ПЛАНИРА да претица и ја почитувам  неговата одлука.

Тоа е исто како кога на пример на автопат со три ленти се случува следното:

1. Камион вози со 80 во средна лента (или десна).
2. Ти си возиш 130кмч накај Куманово каде што е дозволено 130кмч во лева лента и си веќе блиску до камионот.
3. Циркузант почнува да го претица камионот со 84кмч.
4. Ти кочиш како неарен, додека лежиш на свирката.
5. Ја запамтуваш регистрацијата на циркузантот.
6. Го пцуеш циркузантот најгласно што можеш, и му објаснуваш дерејќи се, како ќе си го заковал од позади, што г'зот црвен ќе му бил 2 недели од тебе и дополнително уште една година од затворот кој ќе го лежи кога ќе завршиш со неговиот обид за убиство.
7. Ја пушташ свирката и продолжуваш со релаксирано возење како и пред циркузантот, до следниот циркузант.

Оној кој се вклучува во лентата за претекнување треба да види дали е слободна, ако не е тогаш не смее да претица.

П.С. Ако некој позади тебе веќе претица и ја зафатил левата лента, ти неможеш да се престроиш во таа, зошто е веќе зафатена од друг и не е слободна за ти да ја употребиш.

Го поминуваш камионот од десна страна, like a boss... Без нервози, затвори и пизди материни...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одличен предлог, најдобро се во десна да си возиме, најмалце гужва има.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен SnipeMak

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6

Тргнувам да претекнувам, имам време да го заобиколам возилото кое е пред мене, и пак да се вратам во моја лента без да му пречам на третиот или четвртиот...
Со Астрата, гасиш клима, и чекаш он да помине, па после ти :) :) :)
Нема што да се нервираш.. Правилото е јасно.. Предност има тој што прв почнал со претекнување, а не тој што прв дал жмигавец..
On the other hand.. Мене ужасно ме нервира тоа кога претекнуваме двајца споро возило а јас сум втор.. Оној пред мене претекнува се престројува десно одма пред камионот да кажеме, намалува брзина.. и к*р не му чуе дали има место за мене, иде кола од другата страна или слично.. Па морам и него да го претекнам.. или евентуално да се вратам скроз назад..
Е такви сум у стање да ги извадам од кола на сред автопат во вожња..
Peugeot 307 2.0 HDI .. ама сакам Volvo..

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Прво не смееш така да влегуваш да престигнуваш ради што тој пред тебе ти ја намалува видливоста.Второ ради тоа што самиот го кажа.Трето ако веќе влегуваш така да речам камикази треба да си подготвен брзо да го прелеташ и него или ке се земиш бравски со некој.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Не ми е јасен овој тренд на објавување на секоја сообраќајка во градов. Ај со жртви да разберам или нешто невообичаено, ама секоја ебана обична сообраќајка да ја има на сител или било кој медиум ми е смешно и очајно.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.