Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3854617 пати)

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
За на полна линија мојата компарација не важи тој што престигунвал сепак немал право да биде таму и сепак требало тој да е крив за се...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
За на полна линија мојата компарација не важи тој што престигунвал сепак немал право да биде таму и сепак требало тој да е крив за се...

логиката така вели ама законот и судијата не... а богами и неколку правници исто рекоа не...

ај вака...
си возиш и на семафор ти е зелено... ти претрчува пешак на негово црвено и го удираш.. (пу пу скараја да е нели, само компарирам)... ке го јадеш ли немиен?

точниот одговор е да.... зашто? појма немам, ама го јадеш... не смеел да биде таму, црвено му е, ама ете се десило и ти ке одговараш пред законот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Некако не сум сигурен за ова... Ќе го јадеш на поле на совест и ментално здравје, ама дека кривично ќе одговараш, некако не ми држи вода...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Че го јај’ш, зашто законот вика дека при преминување раскрсница или пешачки треба да се прилагоди брзината на движење на возилото.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Е арно де, ја не зборам за проаѓање на зелено со 80 на саат...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
туууу ама муабет мавнавте :)
прашав во врска со видеото само.......
пошто опелот,се уклучува од спореден пат,тоа не ми беше јасно

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Тука законодавецот сака да го улови моментот „Како и да се свртиш пак ќе го сркаш“ заради тоа што самата поставеност на законската норма дава голема слобода при толкување на истата па така образложението ќе биде дека не си ја усогласил брзината согласно условите при влегување во раскрсницата. Тоа не значи дека ако возиш 60 брзината е усогласена.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен DarthJe5us

• Легенда
И ако премине улица ( не на пешачки ) и го удриш..пак да не ќе го јадеш? :S

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи

да... на улица кај што нема пешачки да го лупнеш па че го јајш.. и то немиен...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Епа ајде ќе рипаме пред кола.... Па ќе зееме некој денар... ;D

Дени да чува и да брани.... Треба да се направи нешто во врска со закониве, да се напраи некоја петиција... На ништо не личат закониве...

Присутен DarthJe5us

• Легенда
Ти влага дома крадец кафе да му свариш дур си зима се он :))

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Епа ајде ќе рипаме пред кола.... Па ќе зееме некој денар... ;D

Дени да чува и да брани.... Треба да се направи нешто во врска со закониве, да се напраи некоја петиција... На ништо не личат закониве...

Ќе си носите камера како што носи цела Русија, па нека рипаат.

Ти влага дома крадец кафе да му свариш дур си зима се он :))

Пази да не му го утнеш кафето, тек тогаш си наебал ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

Да, ако при тоа си правел некој прекршок кој ти ја намалил моќта на реагирање на тотално непредвидени ситуации, на пример си возел брзо или си бил пијан. Непредвидените ситуации се составен дел од возење на јавни патишта и секој учесник во сообраќајот мора да биде свесен за тоа.

Ако си возел пополека - може ќе си имал време да изреагираш на ненадејниот морон на патот и нема да си го удрел или ќе си го удрел со помала брзина и последици.

Ако си возел трезен - рефлексно ќе си изреагирал за пократко време на ненадејниот морон на патот и нема да си го удрел или ќе си го удрел со помала брзина и последици.

Е сеа, ако возиш во лимитите и трезен, а некој самоубица од заседа ти рипне под тркала....

Се сеќавам, кога бев дете, кај почетна двојка во автокоманда, еден пијаница мортус пијан буквално се истетерави од тротоар точно пред стоЌецот на татко ми и татко ми го качи на хауба, за среќа без последици опасни по живот (мислам дека помина со скршена нога или така нешто, а стокецот со пукната шофершајбна). Татко ми пројде со ништо, т.е. судијата оценил дека он не е ништо крив.

Поентата е возете во ограничувањата и трезни, пошто иначе може да го јадете заради некој рандом идиот на кој ќе налетате.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
тоа ти кога си бил дете до сега додека си станал возрасен законите се сменети многу... во времето ти кога си бил дете кога ке фатеа крадец како краде, ем ке му го тргнат ќотекот сите по ред од домашното окружување, па ке го предадат на полиција па они таму кој како му се вежба ке го редат цела ноќ во следните 24 часа...

денес ако го пипнеш крадецот си наебал... полиција ако го пипне додека е во станица наебала под услов да неможе нели да докажат дека бил немирен т.е. напаѓал...

многу се сменети времињата од тогаш до сега...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7657
  • French diamond
На улица кога одиш и некој оди некаде кај што сакаш да завртиш дали ти го буткаш и си одиш како сакаш?
Полна линија бе другар, ти значи нешто ?