Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3884841 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
А слободна проценка е тоа дека е еднонасочна улицата? Или потркепена од Јутјуб коментари? Или по тоа што колите се во една насока паркирани?

Од сега ќе гледа на двете страни, како што треба.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Слободна проценка, ради колите што се така паркирани сите во една насока, поради тоа што улицата е тесна и поради тоа што се паркирани на двата раба.

Ќе гледа она на двете страни, ама и возачот ќе гледа во новчаникот по се изгледа.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7664
  • French diamond
Снимката што се појавила на Јутјуб е направена некаде во Русија, а возачот наводно паркираните возила, меѓу кои оди мајката со две деца, ги одминувал по еднонасочна улица, во спротивната насока. По ударот децата летаат неколку метри, но за среќа стануваат. Тие наводно не се потешко повредени во несреќата, бидејќи возачот не возел брзо – во моментот на ударот тој се движел со брзина помала од 30 км/ч.

http://www.mkd.mk/svet/vesti/shokantna-snimka-na-avtomobilska-nesrekja-video
« Последно менување: 12 Јули 2013, 14:27:53 pm n1kola »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Секаде возат контра... А после се бунат зошто ги казниле... Директно на форумов.

Решете се.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Glupacata gi pustila decata napred, decata ne poglednaa zatoa se tie bea udreni a ne ona...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
И двете страни се криви - возачот што возел у спротивен смер и овие што не погледнале на двете страни од улицата.

Било едносмерна улица или не, увек треба да се гледа и лево и десно кога се поминува улица, секаде.

Јас ќе бев изгазен на истиов начин еднаш, ако не погледнев и на двете страни од улицата.... Морон со BMW возеше брзо, со намера „што побрзо“ да искочи од едносмерната улица. Ама овие на видеово имале среќа што дечкото не возел брзо.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
На секој родител што се дрзнува со дете да помине на необележан пешачки или на црвено треба да му  се одземат децата. Нема нешто повеќе што ме иритира. Исто така легенди што чекаат на пешачки а количката со бебето на пола улица им виси каде е тука логиката?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Да, возачот е крив ако била улицата едносмерна !

Мене друго ме иритира кога ќе видам ваква ситуација, не можам да ја разберам неодговорноста на родителите да преминуваат како прво улица на необележано место.....какво школо им дават на децата...утре треба да го учи и научи дека улица се мине само на пешачки, како кога ни таа не минува на пешачки...која идиотка!

Второ, децата ли се пуштаа напред ? Морони !

Некна овде пишав за случката кога ми излезе дете пред кола оти мајката си праше мубает со школската со која се немаат видено 100 години па ќе ме сташе во невидена беља и за малку и ќе го загрозеше животот на детето!

На вакви родители треба да им се одземат децата, дефинитивно !

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Изедов пцуење што спречив директен судир ...

« Последно менување: 12 Јули 2013, 18:48:56 pm Tommy »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Што е црвената стрелка?

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Веројатно свртел натака за да го предупреди црниот и да спречи судир.

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
изглеа наместо да врти десно , се убацил лево меѓу нив за да не се бапнат ...

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Valjda natamu izbegal Tommy.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Го исеков црниот односно почнав да возам по сред пат за да намали тој зад мене и да го откаже претекнувањето, зашто ке се пољубеа со bmw-то директно ако продолжеше со претекнувањето...
Иначе, во bmw-то мајка и 5 годишно девојче на предно седиште, комшии ми се ...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Шо не и го опаша на мајката ?