Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3885590 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
го отупевте 5 страни верглајки цело време едно те исто... само ке речам, недај боже да се деси вакво нешто на било кого... греота зачовекот што е прегазен и фамилијата негова и греота за возачот со доживотна траума... за сите е лошо тоа и крај...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Возачот нема да биде крив што го прегазил пешакот, но е крив бидејќи не застанал. Е сега, како што кажаа многумина може бил во шок, но ако се утврди дека по ударот пешакот не починал, а возачот не застанал да пружу помош, тогаш кај возачот има одговорност. Брат ми има многу лош пристап, ама јебига постар е, да беше обратно ќе го преваспитуев сеа :D

вото.

Не можеби ами сигурно! Синоќа со фамилијата одам на езеро, жена деца у кола, калабалак! Го минам мостот на Вардар и после мостот веднаш Црвен Голф Кец со отворена хауба стои паркиран во контра смер од другата страна! Точно после пешачкиот премин! Таман се доближив паралелно со Голфот од зад голфот истрча дете пред кола кај мене. Ни сам не сум свесен како успеав да изреагирам во моментот, звукот од АБС от ми створи слика во моментот дека ударот се случи, кога застанав бев со десното предно тркало на тротоарот качен. Десет секунди седев во кола, ми беше страв да погледан на патот. Женава вреска, децава плачат, хаос жив! Излегувам од кола и го гледам дететево кај мајку му стои.

Сум успел да го избегнам за 10 цм, среќа дека во моментот изреагирав ни сам не знам како и завртив надесно со кочница која ќе излезеше низ патос! Не можев ни да видам што се случи во моментот, пошто беше пониско од колата, детето имаше 3 или 4 години максумим.

Во првите 10 секунди не знаев ни дека сум жив, така да толку за шокот !

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Не бев способен за никаков коментар во моментот, едноставно бев во шок, а женава беше во поголем шок и од мене заедно со децава па гледав да ги смирам. Ама се најде ден од мајка роден од дуќаните што се на мостот, излезе и изреди се по список. Мислев дека ќе ја истепа!

Мене ме зачуди рекацијата на татково (ако беше татко) ја извади главата од хауба, погледа и си продолжи да работи!

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
Море 2-3 шамара тука за расонување одма требало да и/му влепиш...
New blood of old school

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Нема траги од кочење од пластичните гуми на Ладата...

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
The Mercs simply love each other..lol

Najinteresen moment mi e seirdziite nastrana sto se, sekoja soobrakajka mora i publika da ima..lol

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
@Sportex

За жал тие деца утре се оние што ќе ги газат на пешачки, ќе рипаат преку жардињери, ќе рипаат преку автопат и ред други работи.
Затоа што немало кој да ги воспита, баш го болел к*рот татко им за нив! Гледал само да ја напуни мајка им пошто немал пари за кондом, друго објаснување не гледам, ама сигурно е дека не сакал дете да има. Едноставно таквите говеда не заслужуваат дете.

Кога ќе видам па некоја мајка си оди по детето на улица, па уште го држи од странава кај што поминуваат коли, дека нели, ако мавне некој- нека мавне у детето, кравата треба да живее.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
За жал има такви колку сакаш! И оваа кравава си муабетеше со една на улица додека детето беше салма пуштено! Абе да земеш да ја отепаш туку ај! Јас лани за малку не и залепив шамар на една краветина....влегува во пиљара, а количката со детето ја остава на пат, на десет метра пред мене гледам како количкава со детево трга надоле, пошто беше надолнина ! Оставање колата на сред улица, излегов надвор и ја прибарав количката со детето ! Кравата си праи муабет у пиљара...колку пари се чушките! Не знам таков идиотизам дотогаш немав видено, баш како што рече, господ дал деца на секакви идиоти у ПМ!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
На другар така количка на улица му излетала пред 1 месец, а мајката си правела муабет на мобилен

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Последно менување: 10 Јули 2013, 21:59:19 pm Deni »

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
и нормално полицијава нема да е крива.... а и по закон да не беше полиција немаше да биде крив возачот на возилото што иде право... јас имав ваква слична сообраќајка.. ма не слична ами иста, само наместо трепкач на семафорот беше селено и за мене и за особата што вртеше на негово лево... не застана, се пољубивме, ма се раскостивме бре...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia

како само може да достигне температура до степен на палење на горивото во резерварот :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
само што, малку, резервоарот е позади... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk