Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886522 пати)

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Па што има везе крив, не крив, треба да се утврди причината за сообракајката, како и да е, лошо е што сите побегнале, затоа што согласно кривичниот законик, незастанувањето и неукажување помош во сообракајна незгода претставува кривично дело ;)

Мисли малку, не само да се напише нешто.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Јас би застанал да удрам вака некој, не за друго да можам после да барам надомест на штета.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Сигурно некој застанал да укаже помош на лешот.

Присутен FiLo

• Легенда
Ама не застанал оној што го удрил, ниту тие после него што го дораспарчиле ;)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
Епа тоа е грешката, треба кампања да се спроведе да се информираат возачите дека треба да застанат во вакви ситуации како полесно би си ја наплатиле настанатата штета.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Можеби се брзал некаде. Иста е процедурата како за куче, така?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Ај пред да пишувате глупости, застанете за момент и ставете се во хипотетичка ситуација тој човек да ви е некој близок, па размислете што тогаш би пишувале ... некогаш не ми се верува какви работи читам на форумов ....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Цинизам, тоа е болест..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Па да, така е. Јас одма се ставив на местото на кутриот возач. Сирот што го нашло.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Ти си знаеш, само пази што си пишал, да не се каеш некој ден, животот е долг, во него ќе бидеме и возачи и пешаци ...

Толку од мене за оваа тема.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Ќе бидеме и возачи и пешаци. А од ваквите настани треба да се извлече поука, дека не е за џабе забрането движење на пешаци по автопат.

Присутен FiLo

• Легенда
Ти си знаеш, само пази што си пишал, да не се каеш некој ден, животот е долг, во него ќе бидеме и возачи и пешаци ...

Толку од мене за оваа тема.

Што се докажуваш, разумен човек така не пишува, затоа кулирај си.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
Можеби се брзал некаде. Иста е процедурата како за куче, така?

Прилично иста.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Разумен човек ќе застанел за да си бара оштета за претрпен стрес и матерјална штета.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Греота човекот што умрел. А не е ли гревота човекотшто го удрил? Мислите дека ок ќе му биде? Ни крив ни должен...