Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859490 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Ама ако е богат е ок или не?

ОК е. Затоа што богатиот треба да биде пример за другите и да ужива во тоа што го има, да го сподели со сиромашните и да го даде својот придонес кон општото добро. А не него да го крпат ради аздислук а некој сиромав да умре зошто овој влегол на крпење преку ред. Најдобро да си цркне на лице место.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Не се вози ужасно само низ Скопје,туку насекаде.Ете низ Битола секојдневно гледам како низ цела гужва се наоѓаат идиоти кои урлаат.Кога јас урлав немаше толку возила инаку досега ке бев погребан или во затвор.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
aaa, znaci ova vie podrazbirate pod gradsko vozenje, 200kmh niz centar. mhm.
aaaa, хммммммм... оаков судар е од 40-50 на час?

Не. Сакам да кажам дека појасот може да ве извади од ситуација каде што вие не сте виновни/не сте ја предизвикале. На пример во случајот на сликите, Аудито поминува на зелено, а Астрата го собира поминувајќи со незнам колку km/h на црвено. Појасот само ви дава шанса, спасува од повреди, дури и од смрт. Сигурен сум дека поголем е процентот на преживеани кој носеле појас спрема оние кој неноселе.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
abe najdobro e i vo grad kais da se nosi. mene licno mi go ubiva zadovolstvoto vo vozenjeto, i seuste se cuvstvuvam dovolno siguren vo mojot grad da se vozam bez pojas.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
aaa, znaci ova vie podrazbirate pod gradsko vozenje, 200kmh niz centar. mhm.
aaaa, хммммммм... оаков судар е од 40-50 на час?

Не. Сакам да кажам дека појасот може да ве извади од ситуација каде што вие не сте виновни/не сте ја предизвикале. На пример во случајот на сликите, Аудито поминува на зелено, а Астрата го собира поминувајќи со незнам колку km/h на црвено. Појасот само ви дава шанса, спасува од повреди, дури и од смрт. Сигурен сум дека поголем е процентот на преживеани кој носеле појас спрема оние кој неноселе.

во конкретниот случај аудито стоеше и кога оној со 200 на саат би возел 40-50 не би се десило ова што се десило... значи полицијата и законодавците треба да се позанимаваат со тоа прашање, т.е. да се вози нормално и законски наместо да се занимаваат со пишување казни за неносење појас, зашто ако се реши тој проблем со споулавени возачи ке нема потреба од каиш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nevian

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
Онак во право си, но додека се случи тоа ставајте каиш, некако посигурно е.
"Its one thing to understand how to bolt aftermarket parts to your car. Its another thing entirely to understand how they all work together."

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
nasata policija mnogu nesovesno si ja vrsi rabotata. mislis ne se slucuva sekoja vecer na istite bulevari da se vozi 200, pa zastani tuka so patrolno vozilo bre, ne kaznuvaj za nezapaleni svetla!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен DimitarMK

• Редовен
во конкретниот случај аудито стоеше и кога оној со 200 на саат би возел 40-50 не би се десило ова што се десило... значи полицијата и законодавците треба да се позанимаваат со тоа прашање, т.е. да се вози нормално и законски наместо да се занимаваат со пишување казни за неносење појас, зашто ако се реши тој проблем со споулавени возачи ке нема потреба од каиш...

Казните за појас не се исти како на пример казната за возење во алкохолизирана состојба, но се со иста цел, а тоа е безбедноста, во првиот случај на самиот возач и патниците, а во вториот на самиот возач, патниците и другите учесници во сообраќајот.

За полицијата се согласувам, нешто што најмногу ме иритира е што не ги казнуваат оние со јаките коли, паркирани на велосипедски патеки, 3та лента или триаголници. А да начекаат некој со 101 со расипано светло одма казна ќе му репнат. Јес да законот треба да е ист за сите.

Додека сме кај Аудито, долго време се зборуваше дека се движело на зелено со 40-50, но тоа е најмалце важно во муабетов, го посочив само како пример што се може да се случи.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
апсолутно е небитно дали возело или не аудито... ако се возело по пропис немало да се деси ова и крај на муабетот... каишот не е пресуден момент во ниеден основ на ова прашање и дешавка...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DimitarMK

• Редовен
апсолутно е небитно дали возело или не аудито... ако се возело по пропис немало да се деси ова и крај на муабетот... каишот не е пресуден момент во ниеден основ на ова прашање и дешавка...

Само го посочив како пример, нешто што може да се случи не по своја вина или невнимание. И дај да не се лажеме, појасот не е за џабе ставен. Со тоа што какви будали има кај нас, би носел 2 појаси од двете страни...

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
Ја би возел тенк.

Отсутен nevian

• Јуниор
  • **
Секоја незгода (несреќа) е резултат на повеќе фактори т.е. мултифакторијална е, колку повеќе “грешки“ толку потешки се последиците.
"Its one thing to understand how to bolt aftermarket parts to your car. Its another thing entirely to understand how they all work together."

Отсутен nevian

• Јуниор
  • **
п.с. Фило и во тенк се гини.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
abe najdobro e i vo grad kais da se nosi. mene licno mi go ubiva zadovolstvoto vo vozenjeto, i seuste se cuvstvuvam dovolno siguren vo mojot grad da se vozam bez pojas.

Abe pa ti Stip grad li e ? Better od Velesov ! :)