Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859153 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Не е битно, како што утврдил вештакот од Винер дека си возел толку и толку, така и другиот може да утврди брзина и вина.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4594
  • ~ Full of soul ~
Ах еве , најдов и листа на цени посебно за секој дел, сабајле од возбуда не го ни забележав.
извинете за лош квалитет на сликите.

↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Das

Си требал да викнеш некој кој имал возачка.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
Das

Си требал да викнеш некој кој имал возачка.
Можев да го наглавам татко ми, ама полошо ќе поминев, како возач со дозвола и полнолетен ќе му закачеа казни еден куп, башка во случајот сум имал или не возачка бев крив, од споредна излегов,вака на суд како малолетен тогаш поминав без казни и забрани.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Горе некој напиша доколку си имал возачка.... Нема да си ги плател тие 150,000ден.
Али јбг.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
Горе некој напиша доколку си имал возачка.... Нема да си ги плател тие 150,000ден.
Али јбг.
Сигурно немаше во сервис да кажат,ај имаш возачка 2 крила ќе одбиеме на цената, се што е од страна со документација помина уште првите месеци бев на суд и само судски трошок платив 1500 денари, тогаш беше моментот да се суди за возачката.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Да имаше возачкаили да викнеше некој со возачка ке поминеше со европски.

И јас тој што го удрив да речам беше повеќе крив од мене, беше паркиран измеѓу пешачки и контејнер, но јас удрив ја признав вината и завршивме работа со европски.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
За штета плати ли?

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
Да имаше возачкаили да викнеше некој со возачка ке поминеше со европски.

И јас тој што го удрив да речам беше повеќе крив од мене, беше паркиран измеѓу пешачки и контејнер, но јас удрив ја признав вината и завршивме работа со европски.
Во мојот случај не признаваа ништо бидејќи немав возачка, е тоа да беше некој со возачка ќе поминеше со европски, ама од друга страна ќе кркаше казна, така да исти курац.

За штета плати ли?
Платив за мојата одма од дешавка со шлеп во сервис влезе,а неговата тек сега треба да ја плаќам, инаку ја направија и таа одма еве во комшии се брца, испратив и меил до Автонова со списокот од деловите да ми кажат за цени.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Ако викнеше некој со возачка немаше да поминиш со 2.500 евра туку ке платеше казна од 300евра.Исто ама не е исто.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
Ако викнеше некој со возачка немаше да поминиш со 2.500 евра туку ке платеше казна од 300евра.Исто ама не е исто.
Знам што сакаш да кажиш, ама сепак мислам дека виновниот ги плаќа штетите, а во случајот јас бев виновен, да не мешаме возачка, во случајот бев виновен,така да не гледам како би дошло да не се плати неговата штета доколку бил некој со возачка кога ипак би бил крив во случајот.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
Јас колку што знам, доколку си предизвикувач на сообраќајна незгода единствено нешто што плаќаш си е твојата материјална штета. Штетата на возилото што си го удрил си ја плаќа твојата осигурителна компанија. Инаку која е логиката да се плаќа за автоодговорност, ако на крај ти СЕ плаќаш.
Инаку и јас мислам дека во моментот си требал да викнеш некој со возачка (најдобро сопственикот на возилото) да пополните европски (ако возилата може да се управуваат) и тоа е тоа.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
Јас колку што знам, доколку си предизвикувач на сообраќајна незгода единствено нешто што плаќаш си е твојата материјална штета. Штетата на возилото што си го удрил си ја плаќа твојата осигурителна компанија. Инаку која е логиката да се плаќа за автоодговорност, ако на крај ти СЕ плаќаш.
Инаку и јас мислам дека во моментот си требал да викнеш некој со возачка (најдобро сопственикот на возилото) да пополните европски (ако возилата може да се управуваат) и тоа е тоа.
Татко ми го викнав одма, ама истовремено стигна и полиција, јас незнаев кај терам во тој момент, моето возило можеше да се управува само имаше искршено делови од браникот по пат испопаднати народ се собра и тоа е тоа...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Знам што сакаш да кажиш, ама сепак мислам дека виновниот ги плаќа штетите, а во случајот јас бев виновен, да не мешаме возачка, во случајот бев виновен,така да не гледам како би дошло да не се плати неговата штета доколку бил некој со возачка кога ипак би бил крив во случајот.
Ако си бил виновен,односно ако си викнел некој со возачка тој ке беше виновен,твојата кола сам ке си ја направеше(и во овој случај сам ја направи),а неговата штета ке ја покриеше твоето осигурување.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Vo momentot na soobrakajkata si nemal polozeno za vozacka ili pak vozackata ne bila vo tebe ?? :)

Ako sakas ova da go osporis sigurno od koga e donesena odlukava si imal vremenski perod za osporuvanje!? Sega ti doslo vreme da plakas a ti sega osporuvas.
Ako sakas da osporis sega treba vestak da platis ili se ogovaras so nego ako moze da ti skine nesto od  150.000, del od toa sto ke ti namali mu platis nego, ako ne uspee nemu plakas...

No bidejki tie 150.000 Viner mu gi platil na servisot, kako ke mu kazes deka pomalce sakas da mu platis??

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.