Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3880271 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Ербегот не се упали кај воланот. Значи не носеа колан.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
АЛи затоа возеа 150 у лада

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Ова викаат било Ferrari California...

И за некое чудо: Bild.de report that the 42 year old driver miraculously survived the wreckage. He is in a critical condition after being airlifted away from the scene of the accident. It appears as though the driver lost control of the car at high speed, veering into the trees. The car overturned several times leaving wreckage stretched along a 100 meter section of the road.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

[imsdfg]http://www.gtspirit.com/wp-content/uploads/2013/04/Ferrari-Crash-640x359.jpeg[/img]

[imsefg]http://www.gtspirit.com/wp-content/uploads/2013/04/430-Scuderia-Wreck-640x359.jpeg[/img]

И за некое чудо: Bild.de report that the 42 year old driver miraculously survived the wreckage. He is in a critical condition after being airlifted away from the scene of the accident. It appears as though the driver lost control of the car at high speed, veering into the trees. The car overturned several times leaving wreckage stretched along a 100 meter section of the road.
...

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Зар може да излезе жив човек од ова  :o кога ќе види што преживеал срце ќе му застане  ;D

п.с. сигурно носел појас  :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Судир помеѓу југце и голф 4ка. Додека југцево го заобиколувал голфот кој бил паркиран, голфов тргнал и се подзалижале. Не беше ништо страшно, али интересна ми беше ситуацијата, кога типот со гољфот на цол табли од немачка, му рече на тој со југото абе ја сум го стоел у место ти си ме ударал. А се гледаат тркалата на голфов искривени и плус малце закосен беше голфот со предниот дел. И типчево со југото коа му се изнасмеа у фаца, аааа да бе утре сабајле му вика си стоел. Не ми се јасни некои луѓе, пробуваше будала да го напраи, а крив си беше. Згора на тоа ни штетата не беше голема.

Отсутен Igor

• Легенда

Зар може да излезе жив човек од ова  :o кога ќе види што преживеал срце ќе му застане  ;D

Ова би го превел како "не носел појас".. Веројатно истата ситуација како Марин Чолак. Не беше врзан, излета од кола и преживеа. Девојката (на совозачко) што беше врзана загина на лице место.  :(

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
И за некое чудо: Bild.de report that the 42 year old driver miraculously survived the wreckage.

Абе идиоти, остајте го да цркне таму. За таков идиот самоубиец и убиец ќе палиш хеликоптер? Остај го таму нека цркне фрли тоа у Вардар се комплет.

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284

Ова би го превел како "не носел појас".. Веројатно истата ситуација како Марин Чолак. Не беше врзан, излета од кола и преживеа. Девојката (на совозачко) што беше врзана загина на лице место.  :(

^^^ читав за таа сообраќајка со девојката, ама во ситуацијава мислам дека не е битно дали носел каиш или не, во двата случаеви мислам дека не би завршил никаква работа, само сакав да се нашалам со тие што веруваат во огромните моќи на каишот :)

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4595
  • ~ Full of soul ~
Незнам дали веќе пишевте за ова,али еве некои добри претпоставки (тврдења)

Весникот „Нова Македонија“ се обиде да најде логички одговори на овие прашања. Покрај тоа весникот пишува за тоа како се превртувал „мерцедесот“ на Младенов. Иако, сеуште не е разјаснето како дошло до несреќата, јасно е дека возилото на новинарот удрил во бетонската ограда, крај левата коловозна лента и за тоа сведочат трагите од гумите што јасно се гледаат на оградата.
По ударот, левата страна од возилото на Младенов, односно страната од кај возачот, ја допрело оградата и се поткренало на десната страна, потоа преминало на другата страна од автопатот и се удрило во металната ограда.
Автомобилот откорнал дел од неа и се влечел надолу во провалијата. Потоа движејќи се удрил во земјата, а на крајот се превртел неколкупати, прелетал преку дрвјата и завршил зад нив на повеќе од стотина метри од патот.

Според непотврдени информации на Нова Македонија, сѐ се случувало по 23 часот (најверојатно околу 23.35 ч.) при брзина од најмалку 140 километри на час. Тоа било времето што било „запишано“ на контролната табла, а стрелката од километражата на автомобилот била закочена.
Сметањето на времето и мерењето на брзината запреле кога под притисок од ударот од возилото излетал акумулаторот и на тој начин била пресечена работата на електрониката.

Истражните органи не откриваат детали за причините за сообраќајната несреќа во која загина сопственикот на „Фокус“, Никола Младенов.
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
Сметањето на времето и мерењето на брзината запреле кога под притисок од ударот од возилото излетал акумулаторот и на тој начин била пресечена работата на електрониката.

Кај тој Мерцедес, а и сите Мерцедеси од 2002 навака има по два акумулатори. Едниот е во гепек и е голем, т.е за снабдување на големите потрошачи во колата, а другиот е многу мал и е во пределот на моторот во просторот измеѓу моторот и кабината, и служи за еку-то, и сите можни сензори.
Значи муабетот е, неможе да се прекине доводот на струја до компјутерот, а и да дојде до таков момент по некоја случајност, СЕ во колата се гаси. Нема теорија стрелката или дигиталната километража да стојат кај што биле. Се се враќа на нула.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
мани друго..и да е така како што тврдат, кој гарантира дека додека колата била во воздух дека возачот онака испоуплашен што се дешава не нагазил на педалата за гас до даска?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Igor

• Легенда
Денес поминав од тоа место, значи колата е летната на ПРАВ ПАТ. Kако се десило незнам.. кривината почнува малку понатаму.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
Де бе уште ли со Младенов, се претeра работава. За принцезава Дијана волку не се дискутираше... 5 деца загинаа враќајќи се од свадба, неприлагодена брзина и алкохол на вести и готово, а никој не спомнува дека кај местото на несреќата  на левата лента оф автопатот се собира голем вир на вода и се прави ненормален аквапилинг, на кој ако почнеш да преташ со воланот и некој други фактори(гуми, брзина) може да биде фатален но тоа никој не го спомна на вестите.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Igor

• Легенда
на левата лента оф автопатот се собира голем вир на вода и се прави ненормален аквапилинг

По должина на целиот автопат..