Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887447 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
зеро,да гледам во километража за проверка и знам дека ми се намалени рефлексите,и знам дека не треба да возам брзо...ти гарантирам дека не возам повеќе од 40км.имам и живи сведоци  :)

ок нема што да се докажуваме,јас само пишав како што е.кој сака нека верува кој сака нека не верува. толку од мене.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
ехххх значи кога ке се фатите за нешто, делувате исто како СЛЕП за СТАП...
Добро де, и јас возам и поднапиен па и пијан, и сега што ?
и тоа возам ни мање ни више, кола од 250 коња.. и сега што ?
ке ме тепате ? ;D
или да си се пријавам сам во притвор на едно 30 дена (онака доброволно...)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
ехххх значи кога ке се фатите за нешто, делувате исто како СЛЕП за СТАП...
Добро де, и јас возам и поднапиен па и пијан, и сега што ?
и тоа возам ни мање ни више, кола од 250 коња.. и сега што ?
ке ме тепате ? ;D

Да бидеме искрени, ова не е баш за фалење.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
И пијан подобро и побезбедно би возел од некои трезни шофери :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Понеделнички кога се оди ‘На Пиво‘ се пие пиво или не.Ако се пие,немора да кажувате кој колку испил но според мене со 2 кригли не би смееле да возите.А ако седите по еден саат не верувам дека некој е под 2 кригли така да не солете памет. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ја обично пешки идам, блиску ми е ;D ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
Баш пред помалку од еден месец еден другар се напи ама до степен да утрето не се сеќава значи пијан да неможе ни да седи. а бевме со неговата кола и ние нормално го зезавме да вози он само викаше не бе неможам да возам неможам и заспа :D значи има поента дека и да си ептен пијан може да се откажеш од возењето немора да инсистираш на возење.

Отсутен velestrumf

• Легенда
И пијан подобро и побезбедно би возел од некои трезни шофери :)

Факт. А уште подобро и побезбедно би било да не возиш пијан.

Не ми е јасно како е можно, наједноставни, најнормални и најздраворазумни (ако постои ваков збор) критики за лична и општа безбедност да се „солење памет“. Навистина не ми е јасно. Не ми јасно ни како и зашто уопште се разврзува дискусија за тоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
‘Солење памет‘ е кога го правиш истото за кое го критикуваш другиот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Откаде лебати толку сигурен дека јас го правам истото за кое го критикувам другиот??

Ако ти правиш така и си бараш изговори и оправдувања, тоа е твој (и потенцијално туѓ) проблем. Не ја префрлај вината на друго место.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

не ти е лоша идејава, искрено, али потсети ги и да ти ја одземат трајно дозволата кога ќе искочиш

имаш такси, аутобус, ово-оно... не е трагедија

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Понеделнички кога се оди ‘На Пиво‘ се пие пиво или не.Ако се пие,немора да кажувате кој колку испил но според мене со 2 кригли не би смееле да возите.А ако седите по еден саат не верувам дека некој е под 2 кригли така да не солете памет. ;D

во право си.

но две пивца, комбинирани со обилно мезе и вода (примети?) и плус чекање некое време после последното пиво и сето тоа распоредено на 100 кг телесна маса... нема тука поднапиеност.

‘Солење памет‘ е кога го правиш истото за кое го критикуваш другиот.

што има тоа врска?

дали ако јас пушам не смеам да му зборам на син ми да не пуши??

или, уште подоброто и суштинско прашање: дали ако јас пушам тогаш тутунот автоматски не е штетен за син ми?

опасно си е опасно без оглед кој точно го прави или кој точно не го прави! инаку, се улетува фо фаличниот аргумент tu quoque.

(пардон за даблпост)

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
не се фалев со текстот него само кажував колку да ве натерам да се вратите на темата... одите многу ОФФ ТОПИК :)
И не се секирајте сите вие (а гледам има и такви кои што се секираат), јас ке си правам како што мислам дека ми е добро ;)
До сега добро ме служела интуицијата и искуството...
Секако свесен сум кога треба да возам а кога не, имало моменти (пијани) кога јасно и гласно сум кажувал „колата денес останува тука, си одиме со такси“... право на жалба на тоа, нема никој :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
Откаде лебати толку сигурен дека јас го правам истото за кое го критикувам другиот??

Ако ти правиш така и си бараш изговори и оправдувања, тоа е твој (и потенцијално туѓ) проблем. Не ја префрлај вината на друго место.

Не мислев лично на тебе,општо за сите кои критикуваат,а го прават помалку или повеќе истото.
Филипв,немам намера сеа да се објаснуваме повеќе на оваа тема,но алкохолот не влијае исто кај секој човек.Можеш да имаш и 500кг и со едно пиво борија да се направиш.Можи да имаш и 50кг и со 10 пива да бидиш постабилен од првоспоменатиот.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
И не се секирајте сите вие, јас ке си правам како што мислам дека ми е добро ;)

дали ќе возиш пијан или не на јавен пат НЕ Е САМО ТВОЈА грижа. Аман више со тоа „ја како си мислам така си праам штбк тебе“. Ме боли! Кога си во јавен сообраќај се што ќе правиш ти и тоа како ги тангира другите, а не само тебе. Што ако утре не го видиш на време син ми пошто ти искочил ко без глава на крајно неочекувано место, а тебе ради алкохолот ти закаснила рефлексната реакција за 7 десетинки - таман колку да го стаиш под тркала?