Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887000 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Вчера направив тешка глупост. Се симнувам од улица Козле по новата еднонасочна уличка што ја направија и ни на крај памет дека може да е подмрзната. Не возев ни брзо ни ништо едноставно го превидов тоа дека е можно да е подмрзнато. Стискам кочница АБС се уклучува а колата не застанува. Кога више закочив бев со пола кола влезен на другата улица и среќа што не наиде кола од таму зашто ќе се направевме парче.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Легнуј на свирка така, па да те чујат ако нема прегледност. Ми се случило нешто такво (само контролирано), ама намерно тестирав колку ќе лизга. Има некои раскрсници што имаат доста лизгав асфалт и кога е влажно се многу полизгави од други. А поготово што на многу места има песок.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
Абе пред 2 месеци направена уличка, атмосферска канализација решена катастрофа. Ставиле сливник попречно доле на крајот од улицата. Вчера изгледа од куќите на уличкава вода некоја течела се направило стакло. Ова со свирењево е паметно, ама на кој ќе му текне на тоа. На тоа место знае понекогаш 5-ка да помине доста залетана, тоа да ме опалеше ќе се заблажевте денс утре.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Легнуј на свирка така, па да те чујат ако нема прегледност. Ми се случило нешто такво (само контролирано), ама намерно тестирав колку ќе лизга. Има некои раскрсници што имаат доста лизгав асфалт и кога е влажно се многу полизгави од други. А поготово што на многу места има песок.

Баш огњан прица е со оној аслфалт ставан пред 10-тина години, кој е замастен и зауљен, кој на суво да стиснеш кочница ке те изврти, а не па на подмрзнато, плус осојничаво

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
Секое сабајле истово се случува на семафорите пред железничка кога идеш од центар. Замрзнато у п.м иако грее сонце.
Ни се трга ни се кочи на толкав булевар.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
На паркингот на железничка, со ZXот ми се замрзна цела кола. Значи од врати, од рачна од мењач - камен све. Со закочени тркала задни се отпаркирував дур да олабави. Таму е ладно грч, а и дува многу ветер.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
А, јас што да кажам што на кеј живеам ... хебла  ;D

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
Буржоазија... :D :D :D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
Да да, подмрзнато беше, пошто само што ја притиснав кочницата избега задниот дел. А тој дел на огњан прица од шампионче до семафорите кај подвожњак е осојничаво насабајле.
Ова не беше на S кривината, туку после тоа, откако ке ја поминеш градинката, од десна страна има споредна улица, е тој од тука излета од нигде, од никаде, до пола улица и тогаш му текна да застане.
Срека што не го чепнав со задниот дел, а исто откако ми избега задниот дел, одма пун десен свртив и не ми отиде колата во спротивната лента.

Иначе сообракајка имаше и на раскрсницата после кружниот тек кај католичка, према карпош кога идеш. Матиз се движел по главната улица према центар и странично го имаше удрено друга кола која излегувала најверојатно од споредната улица, бајаги беа удрени
Барем да си го закачел добра пара ке си земел :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Кој ке трча по судови, кој ке се докажува како било, што било, боље вака што заврши без никаков судир

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Вчера направив тешка глупост. Се симнувам од улица Козле по новата еднонасочна уличка што ја направија и ни на крај памет дека може да е подмрзната. Не возев ни брзо ни ништо едноставно го превидов тоа дека е можно да е подмрзнато. Стискам кочница АБС се уклучува а колата не застанува. Кога више закочив бев со пола кола влезен на другата улица и среќа што не наиде кола од таму зашто ќе се направевме парче.

заебана е таа,асфалтот таму е bullshit

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
Уште ова и се немаше случено на xsarata...

http://i.imgur.com/Ou5kK2m.jpg

Не успеале да го извадат радиото но околу сите пласики се искршени, фали и еден звучник и некои грепаници внатре.

Колку треба да си идиот за да го направиш ова ???

Ставено е ново стакло средено е се и тоа во рок од 20мин, и кога таман ќе помислиш дека се е во ред имаш нов предизвик!
Ксарата се провозе на еден од камијоните на пајак службата, јебига уште таму се немаше возено...
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Сега паркирај ја дома, и недела дена пауза. Те затерало.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Продавај, какво недела дена. Со колава триста малери ти се десија.