Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3888797 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Добро, доста со таа случка/

Пред 2-3 дена проаѓам покрај рамстор во средната лента (на семафорот оди лево таа), а јас сакам на Партизанска да искочам :) Колона у пм, гужва... си пуштам десен жмигавец и си чекам... и си чекам, и си чекам... никој не застанува да ме пушти да влезам, а јас секогаш пуштам/ нагло се брцнав у лентата и еден охриѓанец одпозади легнува на свирка, блиндира, мафта со раце ау, само што не искочил од кола... божем сум го треснал со 100 ;D  Ме поминува после и ми вика гледај кај возиш човече -.-  

Па пичка му матер, 2-3 мин чекам со десен жмигавец и никој не пушта, што идиоти ќе беа луѓево. стока -.-

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
Не се точни податоците, тие ИСТИТЕ податоци зависат од МНОГУ ФАКТОРИ... (веке сме збореле на темава негде по форумов)
Еве ги најбитните фактори...
1. Тежината на возилото
2. Квалитетот на гумите
3. ширина на гумите
4. состојбата на патот (влажно, суво, замрзнато, оштетен пат, песок на патот, и уште многу други чуда на патот се наогаат во МК ;D ...)

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Кој знае математика нека пресмета, ја овакви формули незнам да пресметувам  ;D

http://en.wikipedia.org/wiki/Braking_distance

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
^^
100кмч = 53 метри. На суво. 71метар на мокро.

Присутен FiLo

• Легенда
Баш сега прочитав

Не ја менувам прикаската зашто прво јас не ја кажав прв. Спенсер не се изрази добро.Не удрил со 100, 100% поради тоа што јарисот не е толку оштетен. Осветлувањето не е мајтап додаден отпосле затоа што има фото и видео доказ.
Возел побрзо од препорачаното, на автопат не е дозволено 60, на тој е дозволено 120. Да, типот ризикувал, ама очекувал да има предупредување на патот за патарини, со сообраќајни знаци е едно, со светло е друго.
И уште нешто, зошто рачна ? Затоа што не сите на форумов се искусни како вас кои што возите 15-20 години.

Слободно отвори го законот за безбедност во сообракајот, таму вели дека на автопат смеат да се движат возила кои со своите технички карактеристики мора да развијат најмалку 60 км, така да на автопат во македонија е дозволено да се вози 60, иако според мене би требало да се накачи на 80 пошто не сме 53 година

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Де бре не ме сфати :) Сакав да кажам не е ограничено на 60, туку на 120.

Присутен FiLo

• Легенда
А на која патарина се случило ова ?

Отсутен Bojan j

• Сениор
Да ме ебеш не знам точно, не го прашав тоа :S

Присутен FiLo

• Легенда
Добро, како и да е, откако ке се појави првиот знак за патарина на 1 км пред неа, ограничувањето на брзината повеке не е 120 км туку е 80 и како наближуваш, 60, па 40 и оп патарина, така да не е 120

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Не знам на колку точно метри пред патарина имаш знак, 80, 60 па и 90% сум сигурен 40.

Отсутен Bojan j

• Сениор
Ок, да збаоравиме на случката и да посакаме побрзо опоравување.
Јас од тоа научив дека при патување ако сака и Грујо нека седи позади ќе носи каиш.
Иначе дешавка од пред некое време, си доаѓам дома, паркирам малку подалеку за да не ме учукаат пак и таман пред моја зграда гледам еден голф 4 мислам беше, ама апла не-македонски, се враќа во рикверц и се забива во една Тојота што беше паркирана...ни две ни три, си стави во прва и најбрзо што можеше си кидна. АМА не виде дека му ја запишав регистрацијата и уште ми стои во тел. само чекам да го начекам тој со Тојотата па да му кажам...

Присутен FiLo

• Легенда
Па ти можеш да го пријавиш, зошто мораш да му пренесеш на тој со тојотата

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
quote author=Bojan j link=topic=529.msg368562#msg368562 date=1357864398]
Да ме ебеш не знам точно, не го прашав тоа :S
[/quote]

i za ebenje si da znaes.. mnogu polemiki ke resese toa info... ako e od skopje prema veles togash tamu e dozvoleno 60 da se vozi... ako e od veles prema skopje tamu e dozvoleno 100 da se vozi, ama pred 5-6 meseci stavija moljon znaci i sijalici od taa strana... treba da so napolno SLEP za da ne vidis nitu eden...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Онак, ти не живееше во Америка порано?

Отсутен onak