Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3168144 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Прееска 5 минути непрекинато се слушаа сирени, ете што било работата. Си викам чим волку галама од сирени, сигурно е нешто посериозно, а ако нешто посериозно ќе дознаам од интернет/тв. Ете што било работата.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Ц ц ц еее во тие моменти колку си го сакаш животот..за ништо друго не ни помислуваш ни на милисекунда..ни за штета ни за ништо...исто би постапил и ја, ако ми текнело...како и да е, сигурно удирањето го успорило колку толку...
Ми се има десено од кадино со другар се враќавме од горе на снег..колата ни кочи ни ништо, рано сабајлечки уште не исчистен патот...па полека полека со десните тркала у тротоарчето по малце закачуваше колку толку да успори :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
Уан, ту, при, пор!!!

Цитат
Вечерва во Припор се случи тешка сообраќајка во која камион со брзина од 150 километри на час рушел сè пред себе откако откажале кочниците. Возејќи по удолнината, камионот рушел бандери, удирал во паркирани автомобили. За среќа немало минувачи.
Возачот на камионот бил потешко повреден, но во свесна состојба, додека неговиот совозач бил во безсознание. Кратко по несреќата двајцата повредени биле пренесени во болница.
Камионот е целосно уништен, а оштетено е и едно комбе во кое камионот удрил и застанал.
Полициските екипи се излезени на терен за извршување на увид.

http://www.time.mk/read/3e343d9926/41dd5bf65e/index.html

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
Прееска како се залетав кога одев на работа...

Значи улица со 4 ленти...пешачки...две коли тргнуваат после пешачкиот...две коли стојат пред пешачки...
Јас залетан со 70... не гледам дека некоја баба со внукот поминуваат (задскрени зад колите - пикап беше едното) не се гледаат...

Добро е што се загледав...онака ситуаицјата некако беше хаотична...други коли заобиколуваа...и кочев...кочи...кочи не застанува колата :D кренав и рачна и се вкопав :D

Mea culpa...ама сум имал среќа и после си се нервирав сам себе ама то е важно трезвено изреагирав...не ме фати паника иначе упм...

Неможам да проценам кој беше во право во криво...ама како возач мора да се внимава на пешачки.

Работата да биде пострашна СЕКОГАШ пропуштам пешаци и внимавам на тоа (е јбг Скопје не ми тоа од рака :) ама се трудам ...ебате на секои 20 метра пешачки има)...ама ете...кога не треба..

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
na pesacki ne se tica rokiiii ...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
Поздрав од Штип ...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
од играчка плачка

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
бог да чува,ќе утепа некој ни крив ни дужен

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Уствари тој карши нејзе е крив,ако воопшто дошло до сообраќајка иако чисто сумњам..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Ногата и е на кочница, така да веројатно колата е застаната (или пак кочи) :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Автоматски менувач,менувачот е најгоре,што значи P(parking)..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ја гледам дека се навлажнила... аман бе луге, арни ли сте? ногата на кочница, мењачот у паркинг, ретровизорот што...? а пичињава некои ке ги искоментира ли?... ебате беља ебате... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100