Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3884258 пати)

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
Не разбираш што значи некој да има приход доволен да си дозволи адвокат...

Абе адвокат ќе го спаси од затворска казна ама има да плати колку 5 ферарија.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Времето ќе покаже.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
како и да е .... има over reacting од страна на полицаецот

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Џандарот направи низа грешки, од кои најголемата е што воопшто му дозволи на возачот да влезе во возило, а потоа и да го стартува моторот ...

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
Гледајте што се не му пишале тужба

Цитат
A police source told the Post the officer suffered injuries to his left hand and right foot.

Chabbott, an Internet entrepreneur who the Post said is Блокирано Stephanie Pratt, of MTV's "The Hills," was arrested and charged with assault, vehicular assault, disorderly conduct and obstruction of governmental administration.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Фаланга, пре би рекол дека џандарот ќе го цуцне немиен ради excessive force, и плус све тоа е на камера.

Па не би рекол. На камера е и дека џандарот му рече да застане а овој не застанува.
Таму во америка ќе те убијат па после докажувај се дека бил џандарот крив. Тоа што го направи џандарот е финта која ја прават сите полицајци со ставањето нога. А кондурата има челична кошулка напред на така да него ништо не му е ама ќе се познае ако го згази со тркалото.

Не разбираш што значи некој да има приход доволен да си дозволи адвокат...

И да си дозволи адвокат ништо не му помага. Ако има приход да ги подмити судиите или да излезе со кауција тоа си е негов бонус. Очигледно е дека полицаецот го насети дека е овој дигнат и му се наоштри. Да си богат и славен денес има и негативни страни.

А и џандарот може да го јаде за провокација и за употреба на harsh language ама тоа е башка обвинение за џандарот.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Колку ќе го јаде џандарот. Сосе боринче. Они лупаат сега све што можат ама ко ќе пукне некое стотче дечково на адвокат и на сведоци од страна ќе му ебе детство.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Ќе му се фати. Тој полицаец е и кој знае кој стои зад него. Обичен полицаец си седи мадро не се сили како него.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Парите го вртат светот, ако бил џандарот јак немало да пи8шува казни, ферарито ќе го возел. Кој знае чив син закачил. Затоа се потпираше со раце и веднеше глава ко кучето да му умрело. Го намести дечково за сите пари, комплекси не се лечат така.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Што би рекла жена ми: му се може...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Баш ме интересира колку месеци ќе го силуваат љубоморниот во затвор.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Ќе му се фати. Тој полицаец е и кој знае кој стои зад него. Обичен полицаец си седи мадро не се сили како него.

не сум баш сигурен... друже, ферари беше тоа... ферари не вози син на џандар... ферари воз син на “ташак со големи јајца“ и длабок џеб...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Зашто мора да е син на некого?

А против него има тужба, против џандарот ништо. Ќе помине дечкото со казна која ќе ја договорат дветер страни и тоа е тоа.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Зашто мора да е син на некого?

А против него има тужба, против џандарот ништо. Ќе помине дечкото со казна која ќе ја договорат дветер страни и тоа е тоа.

па да.. у право си.. немора да е син на некого, може и он да е тачакот со јајцата... туку друг ми беше муабетот...  поентата ми беше друга... од аспект кој е појак и поблизок до “господ“... полицаецот или типот од ферарито... се знае кој е поблизок.. оној со појаки врски и оној со подлабок џеб... е сега, ако има правда, ке го јадат и двајцата, ако нема правда ке го јаде само едниот... не битно кој... еден ка биде казнет ако нема правда..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Не сваќам како може џандарот да е крив. Откако талентот не послуша да излезе од возилото, го згази џандарот,а со тоа направи кривично дело. Полицаецот по службена должност МОРА да го спречи кривичното дело и да го уапси талентот. Талентот пак пружаше отпор при приведувањето, а тоа значи приведување со употреба на сила.

Не знам зошто америчкиот систем го исповетувате со нашиот. Кај нив корупцијата ја има само на највисоко ниво, а не како кај нас на сите нивоа. Понатаму, функционира правната држава во која се применуваат далеку поригорозни законски мерки. На пример, за убиство на полицаец се добива смртна казна без право на помилување. Кај нас се добива фотеља во влада и државни институции.
Ум шо идит отпосле не јет ум!