Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3868209 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Во Тетово 2 сообраќајки вечерва.

Едната мотор со мотор,еден на лице место погина.Се удрил со главата во паркирана кола и дур ја чекале амбулантата починал.

Другата 3 коли со странски таблици рекоа дека имало 3 мртви ама не сум сигурен за ова.

се збраа ли “гастербајтерите“ од белиот свет? пред 3-4 дена бев пак до тетово... мишн инпосибл е да се вози над 10 км на час... ошти хаос е... од 10 коли една е македонска таблица... што уопште доаѓаат со коли... знам знам... да се покажат што купиле, а пола им се рента кар ама ај нема везе...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
Во Тетово 2 сообраќајки вечерва.

Едната мотор со мотор,еден на лице место погина.Се удрил со главата во паркирана кола и дур ја чекале амбулантата починал.

Другата 3 коли со странски таблици рекоа дека имало 3 мртви ама не сум сигурен за ова.

се збраа ли “гастербајтерите“ од белиот свет? пред 3-4 дена бев пак до тетово... мишн инпосибл е да се вози над 10 км на час... ошти хаос е... од 10 коли една е македонска таблица... што уопште доаѓаат со коли... знам знам... да се покажат што купиле, а пола им се рента кар ама ај нема везе...

Како што рекоја едната била мерцедес,другата некој џип а третата не знам.Утре би требало да има по вестиве ако има жртви.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
увозов ни донесе доста сообраќајќи

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Секој ден по неколку души за џабе си гинат.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
Не е нормално веќе ова...
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
само да не се деси да стаат забрана за возење мотори исто ко што забранија скутери на езеро ???

Отсутен Schmitt

• Редовен
Колку си сигурен дека забраната за скутери се почитува?

Отсутен ficomk

• Сениор
сигурен сум дека не се почитува,прошлиот викенд на градиште се возеше по некој скутер од тоа што можев да приметам

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Колку си сигурен дека забраната за скутери се почитува?

Како и за било што во Македонија, за секој кој има врски, нема забрана ...

Синови на Генерали, високи полициски функционери, партиски војници и сите припадници на полиција, војска, синови на градоначалници, членови на Општински совети, вработени во разузнавање, доктори и звучни бизнисмени, транзиционери и сопственици на скапи ресторани, тазе богаташи и Велештанци ...

Отсутен Schmitt

• Редовен
Покрај сите тие, ова беше врвот! :)

Отсутен ficomk

• Сениор
ипак ја не сум да се забрануваат скутерите,него да има секаде полиција и да ги санкционира тие што ќе прават глупости и нема да возат според правила.незнам сега колку патролни чамци имаат,ја немам видено ниеден,а треба малтене на секоја поголема плажа да бидат

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Ииии ова колку е јако, го зимаш тој пред тебе и изненада го фрлаш у езеро

ќе се посере ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Сообраќајка во Битола кај новиот пазар. Возило на Брза Помош удри скутер. Брзата помош превезуваше пациент со упалени ротациони светла, а возачот на скутерот веројатно не ги примети ротационите светла при поминувањето. Колку што можев да забележам повредено само едно девојче (најверојатно) со скршеници на едната нога.

Крајно не професионална постапка на Брзата помош, наместо да укаже лекарска помош на повреденото девојче, докторката се расправаа како треба да се внимава итн. со еден човек кој не сум сигурен дали беше возач на скутерот или обичен минувач, па по неколку минути да пристапи кон повреденото девојче на кое и помагаше еден минувач. Потоа Брзата Помош замина со пациентот, а човекот кој се грижеше за девојчето го пренесе до Болница со такси.
Крајно не снаодлива полиција која времина не можеше да се снајде како да го изрегулира сообраќајот.

И за крај, крајно некултурно понашање на еден од полицајците... После сат време требаше да се вклучам на улицата на која се случи несреќата, а местото обележано со чунови, а полицијата прави записник. Јас стојам со вклучен лев жмигавец и фино го прашувам еден од полицајците:
-Извинете Господине, од каде можам да поминам ?
-Кај сакаш да одиш ?
-Како што гледате господине сакам да одам лево...
-(изнервиран) Па еве од тука, ќор си или не те бери ? Полека полека и вклучи се.
-Фала Пријатно !
Сваќам дека врнеше и дека го прекинвам во работата, ама да му еб*м толку не можат културно да се испонашат  >:(