Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3866176 пати)

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
сега, зашто не застана, стварно не знам ...

Поради инерција :) Нема шанси да застане брзо при онолкава брзина...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
На видеото после првичното кочење, воопшто не кочи, си продолжи како ништо да не било ...

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
На видеото после првичното кочење, воопшто не кочи, си продолжи како ништо да не било ...

Откако виде дека колата премина на другата страна престана да кочи зошто веќе почна да се ниша ќе изгубеше контрола...

После тоа веројатно продолжи или да не кочи сообраќај или виде дека другата кола застана безбедно па продолжи да цепа...

Или се изнервирал ако овој го претицувал од десна страна...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
А нормално на Шител сереа дека се почитува забраната.. my ass

http://grid.mk/read/article/710745/zagina-skuterdjija-vo-ohridsko-ezero-zhena-se-bori-za-zhivot

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Според мене грижата и одговорноста за безбедноста на туристите треба да ја сносат концесионерите на плажите. Секоја плажа треба да има обележано место за бањање во која зона не смее да влезе скутерџија. Исто така треба да си ги регулираат скутерџиите кој полетуваат од нивните плажи. Чим наплаќаат влез, лежалка или слично мора да сносат и одговорност. Исто така секоја плажа мора да има спасувачка единица во број според големината и посетеноста на плажата притоа применувајќи ги светските стандарди. По чему некој да ми забрани да возам скутер на вода или да ми го ограничува времето кога можам тоа да го правам. Од друга страна па по чему некој туриста да се плаши од скутерџија ко од ајкула. Најлесно е да забраниш нешто, треба да се осмисли како тоа може да функционира.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
не така Куоре.... се собираме во влада навечер и си изгласуваме забрана. Чуму да ја мислиме толку.....

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
си изнајмил скутер за 15 минути 1500ден.
па ако не те види цела плажа,ништо не си постигнал...

Отсутен Chlink

• Легенда
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Е тоа е порше, во вистински момент во вистинска ситуација. Затоа сакам поршиња.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Да беше некој јогурт скиселен зад воланот на Поршето, џабе што е Порше.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Chlink

• Легенда

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига

Ne znaci deka ako imal covekot malku poveke pari deka avtomatski e "cepac" "catal" itn, vednas go sudite i pravite kako da e najlos covek na svet.

Јас би рекол дека прилично многу значи. А што се однесува до случајот можеби џипот не е негов.

Според мене грижата и одговорноста за безбедноста на туристите треба да ја сносат концесионерите на плажите. Секоја плажа треба да има обележано место за бањање во која зона не смее да влезе скутерџија. Исто така треба да си ги регулираат скутерџиите кој полетуваат од нивните плажи. Чим наплаќаат влез, лежалка или слично мора да сносат и одговорност. Исто така секоја плажа мора да има спасувачка единица во број според големината и посетеноста на плажата притоа применувајќи ги светските стандарди. По чему некој да ми забрани да возам скутер на вода или да ми го ограничува времето кога можам тоа да го правам. Од друга страна па по чему некој туриста да се плаши од скутерџија ко од ајкула. Најлесно е да забраниш нешто, треба да се осмисли како тоа може да функционира.

Многу добро кажано. Ние спасителите по цело лето дремеме на работа место да донесат закон цело лето на плажа да ужи.... пардон, работиме.