Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3921024 пати)

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
До Голфот е,од искуство ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34468
  • Таков е животот... јебига
После стоковна куќа Мост веднаш на семафорите пред Мавровка се направи колона на возила пошто немаше шанси да појдеш на таа мала угорница од што се лизгаше не помагаа ни зимски гуми чидесии

AUTOSOCK .
Да не почна да ги увезуваш чим ги фалиш на сите страни? :D

Само споделувам искуство. Ќе повторам, феноменални се. Кој беше на турата Средно-Пантелејмон можеше да се увери. Заглавуваа момциве со зимски, а Golf- и, цепа  ;)
Па ти последен возеше на разгазено  ;) Кажи кој одеше прв да го е*ам...  ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
После стоковна куќа Мост веднаш на семафорите пред Мавровка се направи колона на возила пошто немаше шанси да појдеш на таа мала угорница од што се лизгаше не помагаа ни зимски гуми чидесии

AUTOSOCK .
Да не почна да ги увезуваш чим ги фалиш на сите страни? :D

Само споделувам искуство. Ќе повторам, феноменални се. Кој беше на турата Средно-Пантелејмон можеше да се увери. Заглавуваа момциве со зимски, а Golf- и, цепа  ;)
Па ти последен возеше на разгазено  ;) Кажи кој одеше прв да го е*ам...  ;D

Вршат работа чорапите, ама Миле прв херојски... цепеше...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
На џипот на 36-годишниот Ludovic Masciave паднала карпа тешка 20 тони и потполно го уништила. Полицијата и спасувачките екипи по пристигнувањето на местото помислиле само едно - дека возачот нема никакви шанси да преживее такво нешто.

Но, кога почнале да ја тргнуваат карпата го забележале онесвестениот возач, како лежи на возачкото седиште. Карпата му ги притиснала белите дробови и му го скршила ребрата, но 36-годишниот татко чудесно се опоравува од несреќата која се случила минатата недела.

'Се сеќавам на ударот на карпата. Возев бавно, помеѓу 40 и 50 километри на час, одеднаш слушнав силен и страшен удар кој го запре возилото и потоа се онесвестив., ракол Masciave.

'Кога се освестив, забележав дека сум притиснат од карпата. Просторот во кој се наоѓав можеше да се мери со сантиметри.', опишал тој.

Претрпеал и оштетување на некои витални органи и нерви. Неговата десна рака потполно била скршена така што не можел да ја помрдне. Докторите планираат неколку операции, но предвидуваат дека тој во потполност ќе оздрави.

Not a valid youtube URL

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Идејки вчера накај драчево после семафорите у пинтија си возам не повеќе од 50 и наеднаш девојка ми ми вика абе кочи, ја глеаш ли колана? Почнав да кочам, првиот пат ме штрецна коа ми рече абе кочи и се подзализгав, после тоа рамномерно кочев со мало сецкање, кур мој не можев да застанам и отидов у спротивната лента, ама од таму идеше кола. У меѓувреме ја видов ширинката што се врти за накај горно лисиче, свртев таму, ама пустото не исчистено смрзнато плус снег, ја врти не бре колана право иде накај знакот, мавај пун лево, ништо тикви, ме носи накај знакот претходно пребацив од 3та у 2ра и го акнав знакот ама со прилично мала брзина, доволна да го ебам браникот. Имаше мало патче меѓу знакот у оградата од објекотот и всушност тоа ми беше целта таму да излетам ама за пичкино влакно не го избегнав знакот. Иначе колата која што не ја видов беше 101, неисчистен целиот прекриен со снег и не му работеа задните светла, плус не се движеше ни со 10 на саат, мене ми изгледаше ко да стоеше у место. Еве некоја слика со мобилен отпосле сликана.

Браникот го прицврстив на жглебовите, магленката ја извадив пошто се држеше на еден од трите држачи, другите 2 се скршени(магленката добра е функционира), пукнато е резервоарчето за течност за брисачи горе на ќошот, кога ќе се вади браникот ќе се санира тоа, и други оштетувања немам. Планот ми е кога ќе потстопли да го подзалепам(подзакрпам) браникот додека да се најде конечно решение. Инаку делот од браникот што фали си го земав за да го залепам да не стои дупка.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55248
  • Махер
Ништо ова може да се види од осигурување, да не лепиш...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Или лепење браник или да пробаш трето лицеили нешто слично...

Затоа јас се курчам ко ќе видам некој со крнтија на улица. ништо нит му работи нит регистрирано ама баш ништо. А ваму те суди ебате..

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
И јас еднаш вака слично излизгав (минатава недела), додуша не толку мн ама доволно долго да можам да сменам од 2ра во 1ва...не го пуштив до крај квачилото за да не ми изгаси ама беше доволно да не удрам...се изненадив од мојата реакција...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9525
Kaj mavrovka mavnati pasat i rover 75, loso se vozi epten loso

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Да да и јас ги видов сега пред малку :)
Добро си е за возење, само памет треба.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Нема врска со коли,ама масовна тепачка ...10 на 10...крв да лета на сите страни  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34468
  • Таков е животот... јебига
Кими му го пукна носот на тој со 101-от?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7800
Што да го тепаш, ако те тужи, си наебал уште толку ...

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Му ја дувна тој со 101, уопште не застана.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Кими, ако сакаш браникот убаво да го направиш... да го залепиш, јави му се на Мацко 078233993 нека ти даде број, или договори дека... он знае еден дечко од Драчево или Пинтија... што работи профи...