раскрсница на ужасот-кина
извор оннет.
http://on.net.mk/video/na-trkala/raskrsnica-na-uzhasotмене ми се има случено да заспијам на волан од умор.случкава пред 12-13 години.(кога бев копиљ)
тој ден после работа отидовме со еден другар во пробиштип.
рано станат за на работа(06 часот) цел ден работев на нога,возев до таму од некаде 18 часот пиење јадење,навечер продолживме во некој кафич..... пиење до 02-03.се враќаме и јас уморен(со незнам колку пива испено но свесен) се држев цел пат возев со голф 1 дизел 130-140.за да побрзо стигнеме дома.
и веќе влеговме во скопје а другарот заспа некаде на пола пат кај куманово(од таму се враќавме).
и кај мостот кај што се качува двојка(2) кон битпазар,незнам како јас само знам дека бев зо отворени очи но мозокот ми спиеше.тука се качив од почеток на двоење на патот кон дрвата и кон надвожњакот но од долна страна.и кога удри голфот со предна десна и кога се качивме на зелелената површина пред мене гледам дрва и тогаш се освестив и одма свртев лево да исправам кон улицата.среќа имав што многу брзо изреагирав и се вратив на лентата и добро беше што немаше ни една кола.кога се вратив на коловоз другарот се разбуди и вика што се случи? ќути викам ќе изгиневме. а возев со 80-90.
поука:ако ви се спие подобро застани,дремни 15-20 мин нека ти помине дремката па после вози.ова зборам за ептен да ти се приспие. затоа што јас со отворени очи бев ама потсвесно се опуштив изгледа дека еве влеговме во скопје па ....незнам страшно