Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3960245 пати)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7166
Моторџијата не возеше брзо ама изгледа како и да не гледаше напред, воопшто не кочеше, веројатно немаше ни време. Од друга страна возачот на колата како типичен македонец со изгаснат мозок, прво врти лево па размислува дали ќе има последици. Иако моторот можеби и со долги светла возеше па му попречи да процени, сепак виновен е затоа што моторот имаше предност на кривината. Очите се примарно за гледање а не за спиење.

Затоа што се со телефоните во рака и кога возат и кога стојат на семафори.
Затоа на секој семафор после 5 секунди тргаат на зелено, бидејки само во телефоните гледаат.
И морам на секој семафор да им свирам или блицам на куртоните да сфатат дека треба да се вози, а не да се зјапа во телефонот.

И кога ке им блицнеш или свирнеш, тргаат као намерно споро и се влечат, демек што има ти него раатот со телефонот да му го расипуваш.
Се надевам дека некој ке му текне да донесе и казна за задоцнето тргнување на семафор, па да се исчистат тоа идиотите од патиштата.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7702
  • French diamond
Такви дебили има сегде, или што не се тргаат од лентата, или возат 30 во дозволено 50 и при првата твоја прилика да ги претицаш, даваат гас. Мене ме пријавил некој за појма немам што, стој во писмото од полицијата, закана, став незнам ти што....не дека се немам расправано со такви дебили, ама прв пат ми стига писмо дека ме пријавил некој швабо т.е таблиците ги пријавил и тоа стига во Мај писмо за на 8ми Јануари,  а јас вчера незнам што јадев....типични пи*кетини. Ќе видиме каква ќе е казната.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4315
Камерите од сејф сити сигурно можат и за зборање на телефон да казнуваат.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7166
Такви дебили има сегде, или што не се тргаат од лентата, или возат 30 во дозволено 50 и при првата твоја прилика да ги претицаш, даваат гас. Мене ме пријавил некој за појма немам што, стој во писмото од полицијата, закана, став незнам ти што....не дека се немам расправано со такви дебили, ама прв пат ми стига писмо дека ме пријавил некој швабо т.е таблиците ги пријавил и тоа стига во Мај писмо за на 8ми Јануари,  а јас вчера незнам што јадев....типични пи*кетини. Ќе видиме каква ќе е казната.

Знам, сега со сејф сити и тоа е во мода, двајца паралелно прво ги чекаш 1 км да развијат 35 км/ч и така си возат паралелно еден со друг, уште преку прозор да си направат живели

Ама затоа после на вакви раскрсници кршат правило за полна лента и око не им трепнува.
Е овде секојдневно има вртење на полна линија за по уличката лево.
Еден имаше комплет блокирано со берлинго за преку полна линија да сврти лево, кога му се расвирив дури и нервозен мафта нешто со рацете, како јас крив да сум што он прекршува правило.

Ама истиот тој ке се тегави со 35 на саат во најлева лента на излез на Скопје демек е најголем почитувач на сообракајните правила

Истото е и кај Кам во Кисела Вода кај Круме Кепески што го преместија, цел сообракај го закочуваат, си вртат на полна лента и такво не ги боли.

А погоре кај кружниот тек, лагано си ја возат колата во двете ленти пред да влезат во кружен тек со импресивни 12 км/ч.