@nestor04 нема поголема глупост од тие „превозни средства“. Јас се чудам кај е царината, кај се тие хомологации глупости. Или тоа важи за обични смртници.
@DENDE - ARTEONED , не биди само наоштрен на нив, има и наши пациенти, јас познавам човек, кој вози тури со патници со автобус на 70 години. Мислам и на запад дека нема регулатива за горна граница за управување со возила. А нема ни да има се „кршат“ човекови права демек. Ама правото на живот не е битно?? Јас не знам со кој памет седнуваш зад волан, на возило како „професионалец“ на 76 години, тоа значи дека никад во животот не си бил професионалец. Или па расипано возило, технички неисправно возило, ама газдата, епа нека го вози газдата. Инаку сега му е мајката на МВР да напрај една рација, да види што се се движи по нашиве патишта како превоз на патници и стока, од Косовари, Македонци, Срби,Бугари.
Инаку да се слагам, ако има ограничување за од колку да почнеш, треба да има ограничување и на колку да завршиш со возење ради психофизичка способност. Да има прегледи, ок(сеа како се вршат тоа е друго), те праќаат на секој 2 години или година мислам како беше. Ама професионалци уште построго.
Уставри крив е колку што е тежок волов, кај стар па и ноќно време вози.