Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415578 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Не. Сме имале случај каде од нагло кочење, товарот кој беше калап челичен, од приколица влезе во кабина.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
@Stratro
Пред некое време некаде по темите правевме муабет за тоа дека ќе пробам да видам за колку метри камионот ќе закочи до 0.
Епа денес пробав.
Значи:
-Камион + полуприколка без товар,тежина околу 15,5т(со фул резервоари),плочки на предна осовина се на 65%,на задна осовина 50%(нови се монтирани пред 3г дисковите и плочките и досега имаат поминато 370Ккм :),на приколката незнам во која состојба се дискови и плочки ама чим е регистрирана значи се добри. ;D
Од 89кмх по тахо(88кмх по гпс,за да нема љутиш), до 0 закочи за 47-50м...
Пошо немам метро да мерам,мерев од почетната точка на кочење до крајната во должина на камионот.Излегоа не цели 3 должини а камионот е долг 18,75м така да ете го резултатот.

За товарен со 25т ќе биди повеќе по мое 20-30м(онака од искуство да речам,познавајќи си го возилото како се понаша),али чим имам прилика ќе проверам и така па ќе пишам.

сори за дабл пост.
Ова е без ретардер само кочници?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Котури лим,железо и сл.Се обезбедува,ама колку и да го обезбедиш во случај на незгода ништо не го "додржува".А за кочење нагло,соодветно обезбедено нема мака.
Сум возел и железо и котури лим,кои ги носев со посебна приколка со под како корито.Од 10 каиши на 2 котури 3 пукнаа до истовар.Со такви товари нена зафрканција. :)

@nikola_bb Без ретардер,пошо и да го тргнам дур уклучи јас веќе сум во фаза на застанување.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Не. Сме имале случај каде од нагло кочење, товарот кој беше калап челичен, од приколица влезе во кабина.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Wow ova e mercedes G? Vaka zdroben. Clash of titans izgleda udarov.

Toa drugoto nekoe golemo isto izgleda

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
Пак некој невин загина место тој куртонот кичеец.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MecheTo

• Легенда
И пак покрај се нема ден да легни затвор.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Може не е крив човекот, на сликите јасно се гледа дека тој со пикапот претицувал цела колона возила на полна линија додека невиниот со Г класата спокојно си возел во својата лента ненадминувајќи ја пропишаната брзина.

Само треба да почекаме 2-3 години и обвинителството да го потврди истово. Исто како и за Урко, исто како и за оној со џипот кај Млечен, исто како и за многу други случаи во нашава В У К О Ј Е Б И Н А.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Сабајлево имаше полицајци со радар пред пумпата на Макпетрол на влез во Скопје и на Илинденска кај зградата на Елена Лука. На гнасиве му требаат пари чим во недела сабајле ги пуштиле загарите.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Викенд шема, тоа е од памтивек така.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Wow ova e mercedes G? Vaka zdroben. Clash of titans izgleda udarov.

Toa drugoto nekoe golemo isto izgleda
Da ne bil smackan tie unutra kje bile meleno meso.
Nego zalno za  toj so pikapot.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Вчера и денес имаше полиција со ласер/радар/камера/снајпер шо и да е тоа, кај мостот за Сарај во џбуњ, пред 2ра патарина накај Тетово на надвожњакот горе монтиран само џандар со ласер и на патарина те пречекуваат. На влез во Тетово, на излез од Тетово, на влез во Скопје и кај Млечен.

Пречекорив брзина многу пати ама ситно, по 10-20км/ч....не ме застанаа ни еднаш, така да ваљда не ме сликале, назад возење ко баба доктор со пократка десна нога...100 пишува, 100 на темпомат.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
Вчера и денес имаше полиција со ласер/радар/камера/снајпер шо и да е тоа, кај мостот за Сарај во џбуњ, пред 2ра патарина накај Тетово на надвожњакот горе монтиран само џандар со ласер и на патарина те пречекуваат. На влез во Тетово, на излез од Тетово, на влез во Скопје и кај Млечен.

Пречекорив брзина многу пати ама ситно, по 10-20км/ч....не ме застанаа ни еднаш, така да ваљда не ме сликале, назад возење ко баба доктор со пократка десна нога...100 пишува, 100 на темпомат.

Колешка тој на надвожакот ја сликнал али баги зацепала и на патарина ја запреле овие ситниве очигледно ги толерираат не им се у буџет интересни