Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3419589 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Тик-ток
тик-ток
тик-ток
буум...

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
zastanat beshe kamionon? ko lajno se zalepi.
abe cojk mojt i poleka da se chalamit, ne mora so 500
https://www.facebook.com/janko.ilkovski/videos/10157689098457030

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
Е ова ти се вика културен брич, полека и безбедно се избричари во обратна насока,плус си се сними на тикток со име презиме, онај погоре се избричари со 200 на сат, никој не го виде, а ќе сери во пелени цел живот :D

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Џандарите лајк дис, ама у некоја друга цивилизана држава. :)

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Пред 2 недели во правец од Пинтија непосредно пред тие семафори (од далеку ги видов црвено) си возев 50 и нешто на лева лента, на десна лента исто имаше возило со иста брзина, позади мене невестиче во БМВ (од постарите) не и се допаѓала брзината па ме претекна од лево преку 2 полни линии во лентата за спротивен правец на движење (немаше коли на таа лента, но имаше една на крајната).

На семафорот кој сеуште беше црвено застанав покрај неа, свирнав да отвори пенџере и ја прашав "еве те стигнав, стоиме на црвено, и што постигна?", ми испрати телешки поглед зачинет со тушла насмевка.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
таму лани црн мерцедес на дупла пуна ме претица и помина на црвено накај драчево, а пред некое време приквечер не ни работеа тие семафори

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Синока морав да се враќам назад па преку Лисиче да си одам дома заради сообраќајкава.

Бидејки таму во тој дел работам и за накај дома мора да одам до семафорите кај ресторан Градина па потоа назад за дома, можам да кажам дека е еден од најнебезбедните булевари во градов.
Се вози дебело над ограничувањето од 90-100 км/ч нагоре, се престигнува преку двете полни линии и не се застанува на црвено на семафорите за тие што се од споредните улички на нивно зелено да се уклучат.

2-3 пати ми се случи на мое зелено од Градина уличево да мора да застанам пошто дебилите летаат, не застануваат на црвено и ти блендаат, како ти да си кривиот, а они правите.

Затоа од тогаш без разлика што ми е зелено од уличето од Градина, секогаш тргнувам полека, првин погледнувам лево да не има некој што нема намера да застане на семафорот или престигнува преку двете полни, потоа од десно од Пинтија исто така некој да не лета и да нема намера да застане, па тек се уклучувам на булеварот.

Страшно е да се вози по тој булевар.
Плус 3 од 5те коли се од Студеничани и Батинци. Тоа говори се....

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Мислев дека се многу ретки будали што излегуваат така на две полни линии, бидејќи истото ми се има случено, но после кажување како редовна нормална појава да е сето тоа.

Не сакам да генерализирам, АМА ова е точно 👇

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Изгледа ќе треба истото како и во Чаир, бетонски блокади долж двете полни линии пошто на некои и да им направиш 10 ленти булевар, пак ќе престигнуваат преку две полни.

Баш пред недела дена беше, еден со џип на овој семафор каде што се лупнале синоќа, свети црвено, стоиме и од спротива стојат 10-тина коли на семафорот и типот со џипот преку двете полни си ги престигна и си продужи на црвено.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513

Класична шиптарска вожња. Може ќе искочи и на тикток.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Мислев дека се многу ретки будали што излегуваат така на две полни линии, бидејќи истото ми се има случено, но после кажување како редовна нормална појава да е сето тоа.

Не сакам да генерализирам, АМА ова е точно 👇

Шо би рекле: абе ти тргни му се он нека брза.... ама и невини страдаат и гинат тоа е проблемот.