Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424046 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224

Исто. Плус имаш дел и за ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ :D :D :'(

- зафаќаш повеќе простор во сообраќај.
- зафаќаш повеќе простор на паркинг.

Дабоме..
Денес ќе ме собереше на паркинг кај зоолошка еден Lаnd Cruiser бидејќи за да излезе од истиот му требаше двојно повеќе простор отколку на мене, а и двојно повеќе време пошто го возеше метро и жилет госпожа.

Битно она безбедно се осеќа таму горе. :)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
И кој е крив? Џипот или госпоџата? Ти да си го возел немаше никого да собереш и ќе поминеше без проблем. Кај мене на паркинг исто госпоџа со матиз на излегување од паркинг удри во друга паркирана кола. Излеа матизот е крив.
Исто господин, нормален, нешто се занесе исто на паркинг со кола удри во друга кола. Кој е крив? Изгледа колата фиат пунто или нешто така, изгледа тоа е криво, а не тој што се загледал во мобилен.
Најголемиот дел од спонзорушите се со џип, со едната рака мобилен чепка со другата пуши цигаре и кој е крив? Џипот или сељанките?
Тиктокериве со бемвеа, ауди и голфови со +200 кој е крив? аудито или граЏанинот?
Милион примери има такви, ама колата без разлика на бренд и модел не е крива што ја вози некој сељак/вол.

Отсутен Stratro

• Легенда
Сељак/вол е помалку опасен за околината во Голф, отколку во Туарег, а кога Туарегот би го регистрирал и осигурал според тежина на возило , а не според киловати на мотор, во 8 од 10 случаи ќе си вози Голф.

Така, докторот на Водњанска ќе поминеше полесно ако со иста брзина, истиот лингур на истото место  го удреше  со БМБ 118, наместо со X6.

Енде.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Твојата Калибра и Астра тежат повеќе од 80% сувови во Скопје.
Зошто нема крај муабетов и не може да ти се докажат некои работи, поздрав и од мене. Енде.

п.с. Се надевам нема да те нервираат веќе метар и жилет тетки со џипови, а ти 2 метра карпа со страфф по безбедноста :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
I ako se drzi normalna distanca od voziloto pred tebe ke imas jasna predstava so se slucuva napred.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
Не дај боже ова да ве удри.

Фабрички рестарт ви прави.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
„Вар(т)бург лимузина, 5 метара лима и 3 метара дима“.....
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Не дај боже ова да ве удри.

Фабрички рестарт ви прави.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Еднаш еден стар морон со вакво му/нѝ пресече пат на такси кај Градска Болница.
Џандарите го сопреа таксистот и го казнија.

Ги убедував пола саат дека човекот не е крив ни малку, џабе...
Варбургот си го истера денот раат, таксистов го јадеше без врска.
Уште ми е криво, у пичку материну. Му дадов и телефонски број да ме бара за сведочење ако тужи, ама... Натаму се свири.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Пијандура во фиат пунто, али другите возачи паметно го застанаа.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Каков бокс му наравија.
Подобро од организирана полицја.

Отсутен Stratro

• Легенда
I ako se drzi normalna distanca od voziloto pred tebe ke imas jasna predstava so se slucuva napred.

Нели?

Во Америка се настојувало СУВ возилата да бидат пониски, односно тврдата структура на предницата да е што пониско и поблиску до онаа  на обичните возила токму заради безбедност на оној кој решил да не вози "џип".

« Последно менување: 28 Февруари 2021, 12:24:16 pm Stratro »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Edno e cekanje na semafor,a drugo e
Цитат
   кога возам позади тебе поима немам дали пред тебе е  се ОК или сканија се движи кон тебе.
Ionaka na semafor dur cekas i kola da e i Suv da e pred tebe bema da vidis dali nekoja Scania idi zaletana nakaj tebe,cepkas vobteledonot sigurno.I da ne cepkas,od sho nebdrzis distanca nema da mozis da izbegas levo desno.Taka da,ksmetot resava tuka. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
А јас се чудам зошто на семафори некои држат по метро ипол растојание, за да можеле да избегаат лево/десно било работава ;D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579

Нели?

Во Америка се настојувало СУВ возилата да бидат пониски, односно тврдата структура на предницата да е што пониско и поблиску до онаа  на обичните возила токму заради безбедност на оној кој решил да не вози "џип".

A фургончиња како кади или берлинго без прозор позади не ти сметаат, така?

Отсутен Stratro

• Легенда
Фургончињата во ситуација на судар или "пешак" се како обични возила и си имаат цел за која постојат.Товар, транспорт...

X5кава нема...иако е повисока од нив и тежи над 2 тона.