Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887546 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
Се запали Тесла во Ново Лисиче.

Добро, не е баш Тесла ама иста таква е сива и Сеат Ибица.

Ново Лисиче е со сигурност.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
Уф маме му ебем, сликата малку ме потсети на вчерашниот ден. Се враќам попладне од Битола, стигнувам пред зграда, излегувам за да си ја отклучам рампата на паркинг кога во еден момент почнува да чади бел чад од под хауба...
Веднаш си помислив:

- Сиба мајката, ќе експлодира плинот сеа...

Се шалам, ТДИ е.

Отварам хауба да видам што ме чека, гледам прска вода/антифриз на загреаниот мотор и испарува насекаде. После некоја секунда го лоцирав млазот, се дупнало едно црево... да му ебам стопанката најиспиканото, да не можам сам да си го сменам :)

Кај да е ќе ми се јави мајсторот да си ја зеам колата.

Ептен сум благодарен што на пат не ми се дупна цревото, кога веќе решило да се дупи :)

А погорната ситуација со Теслата (Сеатот) лоша...

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
  • Am386 DX/DXL-40
Летово имам забележано неколку пати во горештините коли да чадат од под хауба. Има некој идеја колку се ефикасни оние малечките апарати за гаснење пожар што ги даваат со сетчињата за на пат? Или пак подобро е да се земе поголем апарат?
« Последно менување: 26 Август 2019, 11:19:53 am 386ka »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5385
Земи си апарат од барем 1кг

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
 Имам јас од помалите апарати и сигурен сум дека за џабе е. „Вистински“ апарат би било далеку подобра варијанта.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
Директ у река некоја...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Јас имам 2 боци искористени од малите, како случаен поминувач на запалени коли. Едната ја изгаснавме, ама одма откако шчуре. Другата беше повеќе зафатена од огин, ја потрошивме ама исто како да не сме прснале. Среќа пред Реплек се погоди дешавкава, па чувар од таму искочи со голем ПП апарат и ја изгаснавме.
Друга поважна работа, си треба и обука за тоа како се гаси оган, не е само пушти апаратот.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Ако не знаете и не сте обучени како да гасите пожар на возило, колкав сакате имајте апарат џабе ќе ви биди.

Ако знаете каде треба да изгасите и со 500мл апарат ќе завршите работа.

На плетвар летово се запали нов дастер, потрошија 3-4 пп апарати и колата си изгоре целата комплет.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Вчера и завчера...таксистот бонус.
Not a valid vimeo URL

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5385
Пак полукружно вртело некое копиле. Па до кога бе ММЕ ќе страдаат луѓе од неписмени фаци... Ова е една од причините ради кои моторот го продадов...

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6295
Осмица, ова шо го кажа дај образложи барем еве јас носам не сум се нашол во ситуација да искористам досега.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
https://gasiinter.net/2019/08/26/%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-%D1%82%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0/?fbclid=IwAR1QifkTiYGvpT7rV_UiwcGrahTyLPqr58H4QU0Vcyb1tv5pngtCRFYH5Y4

"Такси возилото преминало преку две полни линии во спротивен правец на што налетал мотоциклистот."
А моторџијата шибал на лентата во спротивен правец. Не еднаш сум ги видел во тој фазон.

Скоро ми се случи да заобиколувам возило со 4 жмигавци, немаше кола од спротивен правец, погледнав на ретровизор, немаше никој, тргнав и одеднаш свирка. Гневен и залетан моторџија...којзнае со колку возеше штом никна од никаде.

Само моторџиите имаат ексклузивно право да заобиколуваат застанато возило и да игнорираат пуштен жмигавец на возилото пред нив.
« Последно менување: 26 Август 2019, 17:01:36 pm Mikius »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
Не реков дека не е :)