Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3030596 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54952
  • Махер
Тоа сака да каже, дека Скопје имаше 500.000 а сега има 1.300.000 реални граѓани, а тоа е далеку од намалување.

Највеќе се осеќа по тоа што нема едно едино паркинг место низ цел град.

Од каде и муабетот дека треба да се оди кон мотори и скутери.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Тоа што нема доволно паркинг, е резултат на уништување на паркинзи и на нивно место дигање објекти, посебно во центар. Со катни гаражи малку се ублажи проблемот.
Поседување по 2 коли во семејство.
Концентрација на жители во одредени општини каде на место на бараки се дигаат згради без адекватен паркинг.

За другото апсолутно се сложувам.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
Оти едните да бидат дискриминирани? Тоа е дискриминација по финансиски основ, не може секој да си дозволи и кола и мотор за секој член од семејството. Башка што малите ќе мора да ги ставаме во ризик да ги носим на мотор во градинка. Или и ними да им купиме мотори. Ако сакате помалце гужва барајте метро, што е тешко возможно да се изгради. Влијанието на  загаѓенето доколку сите се префрлат на мотори ќе биде занемарлво.
Или паможе комшијата ми мисли многу арно? Да не треба да му плаќа регистрација дека вози мотор и дека наместо еден парлинг зафаќа простор за мотор + кола. А да не се лажиме дека моторот не зафаќа место и дека ќе го качи како точак на гелендер. Нека зафаќаат пола паркинг, ама физички не е возможно да зафаќаат 0 метри квадратни.
Еве дека зафаќаат место

Ем Петре бе луѓе не беше паднат на фотеља од марс, изгласан беше. Го гласаат и моторџии и пешаци и шофери.

Друже те молам кажи ми дали си сериозен или не јебеш со некој чуден сарказам. Сериозно прашувам.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Крајно сериозен е али затоа имаш опција игнор.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Присутен Спенсер

• Легенда
Ако е сериозен да знам каде да проаѓам да брчам со моето ново дукати панигале, иначе 25.000 евра ново. Па нека си пукнат тие со синдром комшијата и козата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Просечна моментална вредност на моторцикли во скопје тешко да надминува 2000 еур.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
Ако е сериозен да знам каде да проаѓам да брчам со моето ново дукати панигале, иначе 25.000 евра ново. Па нека си пукнат тие со синдром комшијата и козата.
И се буниш за 30 денари? Ем даваш 15.000 ден годишно за регистрација и себуниш за 30 денари?
И јас паќав 10 години поскапи цигари, кај поскапи па уште
19 па уште да фаќаме пнеумонии надвор на -20 па никој не се побуни. Арно било, така требало. Епа и сега така треба, јас немам мотор, тие што имаат нека си плаќаат шѕо ми е мене гајле кога не сум засегнат.
Сега вие сакате ем чалами ем се стискате за 30 денари.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6674
  • Бенве сие бенве
Обесуам освежувач МВР на РСМ БПС при ПСС и оди стај ми шепа ако ти стиска

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6438
Дени не кажа мотор возиш?

Повеќе се врти бош муабет за Шилегов отколку да се направи конкретна дискусија околу вистинскта потреба за паркинг. Баталете ја наплатата, по малце провидни сте.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Ти си малку прокумуњарски настроен па никому ништо. ШиЉегов излезе и кажа дека че нацрта за мотори и од другата година ќе се наплаќа, што е повеќе за анализирање освен тоа на што дрога и алхохол е?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6674
  • Бенве сие бенве
Ја не видим у чему је проблем кога во светот низ главните градеви и центри се наплаќа и за точак...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Hamachi LF50.

А ќе земам Беверли 300 или Версус 650, кога ќе стигне 500 еур просечна.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
И се буниш за 30 денари? Ем даваш 15.000 ден годишно за регистрација и себуниш за 30 денари?
19 па уште да фаќаме пнеумонии надвор на -20 па никој не се побуни. Арно било, така требало. Епа и сега така треба, јас немам мотор, тие што имаат нека си плаќаат шѕо ми е мене гајле кога не сум засегнат.
Се измешаа работите.
Пушач сум, и 100% го подржувам законот, уште неселективно да се спроведува.
Ако мотив, да се наплаќа за мотори е јавашлукот на поединци, лоша стратегија.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6438
Како и повеќето одлуки во државава така и оваа е донесена без добра анализа. Некогаш ќе се погоди, некогаш ќе се правиме експерти кога нам не ни чини зачинето со дневна политика. Тоа е тоа

Присутен Спенсер

• Легенда

Ај и на аргетава од 50 денари нека стаат некој данок/плаќање ако не па, зашо не е обична паштета од 10 денари. Луксуз еј ;D :D  Ништо лично, ама многу глупо размислување друже а уште поглупа споредба ти е ова со цигариве.