Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424425 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Во Веро ми вратија 10ки, по неколку дена пак си платив со нив, без проблем.

Има уште 10 месеци постепено да се повлекуваат од промет.
Има хипотетички ситуации каде сепак мора да ти вратат од нив.

По една година ќе може да се разменуваат само во НБРМ.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Imase nekolku izvestuvanja po vesnici, internet sajtovi i tn deka vaznosta na kniznite pari e do 15 maj, a posle edna godina imate rok da gi zamenite so novi polimerni vo bilo koja banka vo Mkd. Ako jas greshno imam razbrano, ili sajtovive greshno informirale ili pak nikoj ne ja sproveduva odlukata vo praksa se izvinuvam :)

Отсутен Mikius

• Легенда
Хмм, не знам точно, како и да е, малку флексибилност, нема да штети никому, барем во првите месеци.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
dokolku dobro razbrav ovie 10 meseci ako pravno ili fizicko lice tije desetki gi odnese vo banka veke od bankite nema da se pustaat vo optek...
vaka ke bide samo natigo dajmigo so prodavnicite...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Mikius

• Легенда
Ако не се лажам, правно лице секој ден носи во банка дневен промет, и на тој начин се повлекуваат од промет.

Зависи како е информирана јавноста, често се случува да има погрешно пренесување на вести.

Тој на патарина, ако ги земел старите банкноти, сигурно немало ништо да му фали.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984

https://www.washingtonpost.com/world/europe/hungary-9-romanians-killed-when-bus-slams-into-truck/2018/05/23/dc6bfea6-5e60-11e8-b656-236c6214ef01_story.html?utm_term=.7f81adea9472

Најмногу се изнервирав кога видов на снимката дека претекува колона која се движи по знаци и која не го кочи сообраќајот и тоа со комбе полно со луѓе и багаж. А камионот се гледа цело време дека се приближува со огромна брзина.
Греота за народов, кој бил на печалба во Англија. Затоа никогаш не сум прифаќал некое полуписмено говедо шоферско, да ме вози со комбе за Германија или Словенија. А многу пати сум имал ситуации кога со авион ми излегувало 3-4 пати поскапо, плус помал багаж можеш да носиш. А гледам народов се лаже и за поевтино и за да понесе повеќе партали. Имам тројца вакви комшии ''шофери'' кои возат со комбиња или обични коли. Едниот цел живот див таксист по професија, другиот полуписмен циган, третиот бивш наркоман и затвореник. Затоа памет во глава.
Зини да ти кажу.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
Пак ке кажам 20 денари не се никаков проблем, проблемот е што се занесуваат. Секој втор ден идам во банка така да не ми е проблем ако се книжни ке си ги сменам. Мое беше да го пријавам т.е двајцата да ги пријавам па сеа ке видиме понатека што ке се деси како и да е ке ве известувам.
Се изнервирав денес ми пишаа 20€ казна или 10 негативни, на 60 дозволено возев 75 :( да не има некој искуство како иде со плакањево на казни? Уплатница од кај да земам (да не има некој посебни) кај да ја уплатам (или може во било која пошта/банка)?

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642

https://www.washingtonpost.com/world/europe/hungary-9-romanians-killed-when-bus-slams-into-truck/2018/05/23/dc6bfea6-5e60-11e8-b656-236c6214ef01_story.html?utm_term=.7f81adea9472

Најмногу се изнервирав кога видов на снимката дека претекува колона која се движи по знаци и која не го кочи сообраќајот и тоа со комбе полно со луѓе и багаж. А камионот се гледа цело време дека се приближува со огромна брзина.
Греота за народов, кој бил на печалба во Англија. Затоа никогаш не сум прифаќал некое полуписмено говедо шоферско, да ме вози со комбе за Германија или Словенија. А многу пати сум имал ситуации кога со авион ми излегувало 3-4 пати поскапо, плус помал багаж можеш да носиш. А гледам народов се лаже и за поевтино и за да понесе повеќе партали. Имам тројца вакви комшии ''шофери'' кои возат со комбиња или обични коли. Едниот цел живот див таксист по професија, другиот полуписмен циган, третиот бивш наркоман и затвореник. Затоа памет во глава.
Немаше никаков проблем да се врати во лента, едноставно продолжи право како самоубиец.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Епа немаше кој да снимат за на фејс.

Присутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Пак ке кажам 20 денари не се никаков проблем, проблемот е што се занесуваат. Секој втор ден идам во банка така да не ми е проблем ако се книжни ке си ги сменам. Мое беше да го пријавам т.е двајцата да ги пријавам па сеа ке видиме понатека што ке се деси како и да е ке ве известувам.
Се изнервирав денес ми пишаа 20€ казна или 10 негативни, на 60 дозволено возев 75 :( да не има некој искуство како иде со плакањево на казни? Уплатница од кај да земам (да не има некој посебни) кај да ја уплатам (или може во било која пошта/банка)?

Абе Џони Џони ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига

Ти викам јас смири живци понашај се нормално ти јок.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Plati im ja kaznava so knizni 10denarki. Justice will be served 😉

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
Ноуп ке отидам со железни евра за инает! :)

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)