Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3420011 пати)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Не знам каква е оваа нова мода да се вози 80 на автопат, а низ град да се дивее со 100.
На секое влегување кон Скопје, приметувам по 2,3ца такви мањаци кои така возат.

Пред малку,  после Белви, кон Скопје, си возам 120 на средна, пред мене типот 80(морав да кочам за да успорам на 80) а левата зафатена со друг кој возеше 82 и му требаше цела вечност да го помине тој со 80.
vo  sredna lenta mislam deka 60kmh e najsporo sto smees. taka da ne se vo krivo. vo krivo se koga kje zakocat levata lenta za preteknuvanje.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Ај, нека е и така, но пази што се случува потоа!

Без свирење, си ги почекав, и ги претицав, но на сам влез во Скопје, кај Ченто или како му доаѓа, ограничено е на 80, а потоа и на 50, намалив брзина на 70. Пред Автокоманда ме стигнаа и ме прошишаа со блендирање и свирење и маневар во лева лента, демек што правам, нормален ли сум, што возам 70!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Од влез на Скопје до Континентал, тоа ти е делница каде луѓето што возеле на автопат, сеуште мислат дека се на автопат. Му доаѓа ко зона на прилагодување.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Ај, нека е и така, но пази што се случува потоа!

Без свирење, си ги почекав, и ги претицав, но на сам влез во Скопје, кај Ченто или како му доаѓа, ограничено е на 80, а потоа и на 50, намалив брзина на 70. Пред Автокоманда ме стигнаа и ме прошишаа со блендирање и свирење и маневар во лева лента, демек што правам, нормален ли сум, што возам 70!
Пред скоро две недели (29.04) на влезот во Автокоманда, после Лукоил т.е спроти бензиската на Макпетрол, имаше радарска контрола. Најверојатно тука им е ново место за пишување казни.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Зошто да не е, 60 е таму, а неретко се вози преку 100.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mikius

• Легенда
Од влез на Скопје до Континентал, тоа ти е делница каде луѓето што возеле на автопат, сеуште мислат дека се на автопат.
А на автопат мислеле дека се во град, па едвај 80. :)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Vo posledno vreme teshki abnormalni raboti.se desavaat opsto, a posebno vo soobrakjaj. Glupost li e, idiotizam li e, harpot na najjako moze e pushten, ama definitivno nesto se desava ili pak tolku e generalnoto iq

Отсутен Mikius

• Легенда
А, пена на уста фативме, како во Србија 150 ни е малку ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Тоа е за автопат.

За во град е многу различно.

Отсутен Mikius

• Легенда
Сега гледам, сум ја утнал темава, требаше во нервирања да пишувам :)

Лани ми се дупна гума кај Миладиновци и до Куманово возев со "инвалидска" резервна.
Бидејки морав со 80, уклучив 4 жмигавци и возев крајно десно.

А оваму, денес, здрав, прав, со 80 на автопат, навистина не ми се јасни некои луѓе.

Сарказам беше тоа за Србија.
Плачеме за 130 кај нас, а некој се заебава со 80.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
Џабе збориме за брзина кога секое сабајле на жолто јас кочам а тој позади мене ме заобиколува и гассссс

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Сега гледам, сум ја утнал темава, требаше во нервирања да пишувам :)

Лани ми се дупна гума кај Миладиновци и до Куманово возев со "инвалидска" резервна.
Бидејки морав со 80, уклучив 4 жмигавци и возев крајно десно.

А оваму, денес, здрав, прав, со 80 на автопат, навистина не ми се јасни некои луѓе.

Сарказам беше тоа за Србија.
Плачеме за 130 кај нас, а некој се заебава со 80.

Машко, нервите прибери си ги. Ич да не те интересира зошто некој вози 80, сигурно има причина.
А ти ако ти се брза слободно претекни, никој не ти брани. Ама треба да кочиш..... епа ќе кочиш бе машко што тука не ти е јасно? Некој тебе да не треба да ти се клања у сообраќај? Така ти се погодило. Од 20 претекнувања на едно ќе кочиш и тоа ти е тоа, таков е животот.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Чекам на семафор до мене застанува кола, се вртам да видам кој е од досада и таман си крена лименка пиво си се напи и си помина :D

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Џабе збориме за брзина кога секое сабајле на жолто јас кочам а тој позади мене ме заобиколува и гассссс
vaka?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Гнаса, како не го акне некој метеорит дабогда