Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4205329 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Во Германија ќе бленда ако си на лева и го тупиш тоа го разбирам ама штипјанецов си возел во десна. Некој можеби тоа ќе го интерпретира зошто овој ми блендира дај ќе сменам лента. И ете ти проблем.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Па ради различна интерпретација доаѓа до сра**.Тој не гледа напред шо се дешава пред него па овој од позади ке му ‘кажува‘ и ќе го предупредува.
Јас претежно блендам кога сум залетан и кога гледам дека тој шо го престигнувам е поблиску до некое возило пред него кое можеби ке влези да го престигнува тогаш и во тој случај е нормално да не ми сечи лента,а ако ми сечи после дур се пишува записникот ке си разговараме за неговата интерпретација.
Има непишани правила во сообраќајот кои многу возачи не ги знаат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Па ради различна интерпретација доаѓа до сра**.Тој не гледа напред шо се дешава пред него па овој од позади ке му ‘кажува‘ и ќе го предупредува.
Јас претежно блендам кога сум залетан и кога гледам дека тој шо го престигнувам е поблиску до некое возило пред него кое можеби ке влези да го престигнува тогаш и во тој случај е нормално да не ми сечи лента,а ако ми сечи после дур се пишува записникот ке си разговараме за неговата интерпретација.
Има непишани правила во сообраќајот кои многу возачи не ги знаат.

Тоа се подразбира.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
Во Германија по закон е задолжително бледнање или звучен сигнал кога престигнуваш на експресен пат или на двонасочен магистрален/регионален пат за да му дадеш сигнал на тој пред тебе да не изведува акробации.

На автопат блендањето во најлева лента е забрането и казната е 10-20 евра.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
Не е повеќекратно блендање туку единечно како предупредување со веднаш вклучен жмигавец.
И не знам што толку го иступивте, во десна лента се вози, во лева се претекнува - крај приче. тој позади треба да држи растојание, тој напред не смее да му го пресече патот. Ако не фатете  кога ќе ви блицне некој од позади излетајте од пат од узбуна да не ве удри..

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
Не е повеќекратно блендање туку единечно како предупредување со веднаш вклучен жмигавец.
И не знам што толку го иступивте, во десна лента се вози, во лева се претекнува - крај приче. тој позади треба да држи растојание, тој напред не смее да му го пресече патот. Ако не фатете  кога ќе ви блицне некој од позади излетајте од пат од узбуна да не ве удри..

Другар, возиш како говедо што се отпуштило од огламник штом возиш така како што опиша. 10 метри до браник на автопат со брзини над 120кмч е рецепт за несреќа. Пола работа си ја средил, се што преостанува е некој како штипјанецот да направи глупост и после ќе се карате кој е во право, кој е во криво. Држи дистанца и си цепај 130-150.  Он ти е крив што немаш искуство како се вози на автопат, па не преценуваш ситуација и се лепиш зад некој зад браник. Детешка работа.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Ако немало гужва,се спремаш да престигнунваш не е толку опасдно,се доближуваш и престигнуваш.Поопасно е на регионални патишта каде можи да излези куче,трактор и сл...На автопат по мали се шансите нагло да закочи тој пред тебе па да има таква опасност од малото растојание.Плус имаш поголема прегледност и гледаш шо се случува напред па се ориентираш према сообраќајот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Донекаде си во право.
Сакајки да се осигураш со најдобри намери, си предизвикал дилеми. Навистина нема потреба толку да се лепиш и блендираш. Порано спреми се да претекнуваш и толку. Автопат е. Ако пак имало побрзи и од тебе и почнале да те претекнуваат, намали брзина.

Тој пред тебе пак требало да биде поладнокрвен и да му е гајле што правиш. У фазон "Си возам на прописна лента и брзина,што сега"?  На автопат нема потреба од панични реакции при тие брзини.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
Пред да почнеш да го претицаш беше позади него и му заблендира и почна да го претицаш ?
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
Na gradonacalnikot MB. Jak udar.
Ne mi e jasno kako i 2te se udareni od desna strana...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
Локалните шерифи возат по 120+ у град.

Мерцедесот одел од кружниот тек накај УЈП,а пежото или од Ексклузив надолу према реката или од УЈП вртел лево према реката/Рамазоти.

Пежото е фрлено 15-20м на другата лента од средината на раскрсницата.Јак удар,среќа немало никој на совозачкото седиште бидејќки совозачкото беше позад возачкото набиено.

Бев таму,ударот бил страшен,возачот на пежото веднаш со повреди однесен во болницата.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
А таму нели семафори поставија?

Оти мислам дека за Мерцедесот зелено че има бидено?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Na gradonacalnikot MB. Jak udar.
Ne mi e jasno kako i 2te se udareni od desna strana...(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Интересно... Го нема постот више на Реално Кавадарци.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Како стига бре градоначалник на град без пари до С класа нова...

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
Како стига бре градоначалник на град без пари до С класа нова...

Кожувчанка е негова, без шпекулации ве молам