Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4204256 пати)

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 432
Сообраќајката од денес кај Лозово
не е моја фотката

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5513
Брееее да ти се одвози...

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
Кој го терал да лета?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Поминав и јас. Страшна глетка...

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5513
Никој не го терал тој што лета кој го онади, проблемот е што може да се заака у некој недолжен.

Отсутен Chlink

• Легенда
Абе не знаеш што се случило, не се збори така. Може некој него му влеговл во лента па бегал. Чудно е што автобусот беше многу залепен до средна лента а тука широк е патот, има и додатно, Чудно е што не го бегал у десно, не дека требал ама по инстинкт обично бегаш. Нешто брзо се десило тука...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Skoda so Tsi,tdi i toa e.
Iskreno zalam za desavkata,ama mislam deka vo poslednite 2-3g ovie so Skodite sakaat da gi zamenat ovie sabanite so Audi i Bmv,pukaat po patista kako Deni za madlaci da go fatile.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
До пред некое време за секоја сообраќајка карклуб еекспертите јадеа гомна дека патот е крив, сега некако слабо ве слушам со тој изговор. Кога ви викаше ахтунг народот ќе се тепа на убавиот пат вие се правевте јаки мамлази а уствари све сте гола вода.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 336
Мава тука сонцето во очи, нек си ебе матер.

Отсутен Chlink

• Легенда
Па ти викам, многу чудно, ко да немал време никој ништо да напраи, дел од секунда било, чисто сумљам дека тицал со шкодава, ептен пепел и евтобусот беше, предното тркало му беше откачено и шофершајбната пукната беше. За колава не сакам да зборам, пепел, у живо полошо изгледаше. Ја мислам дека некој друг тицал или двајца, не го процениле овој со шкодава а и он брзо возел и морал да бега лево и под автобус влегол. Башка тука ако не се лажам и некое искључување имаше, да не вртел некој па да го преебе...

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
Таму е знакот 50 и има остров на сред пат. Таква сообраќајка не се случува со 50 на час.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Chlink

• Легенда
Ех, да возевме сите по знаци... Јебига ја мислев за возење брзо казна е 400/500 евра...

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
Да ама и со 80 таму има доволно простор и место за реагирање.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Chlink

• Легенда
Бато те сваќам ја тебе не ти викам не е така само мислам дека не би требало казната за брзо возење да биде страшна смрт. Доколку имаме ОСЕТ (тоа што нјмногу ни фали во државава) нема да има вакви последици заради брзо возење. А како што знаеме секоја култура и степен на еволуција на народот најдобро се гледа во возењето. И те сваќам од аспект што возат рогоњи кај нас без ОСЕТ, мора да се внимава. Јас сум цело време по патиштава и наместо искуство или побрзо да возам или снаодливост не знам ти што се повеќе и повеќе тргам ногата од гас. Се повеќе и повеќе ми е страв од возење. Многу дешавки изнагледани а и случени од рогоњи позади волан ми се поминати. Луѓево во државава неемаат осет нити развиено чувство за последица, степенот на овие две работи ни е на нула, страшна работа. Нити казни нити ништо не ни помага. Лекот за овој народ е да се измисли некоја хемија што се меша во воздухот за потикнување на ебен ОСЕТ и чувство за последица и наместо да прскаат со авиончињана против комарци да фатат од хемијава и да прскаат, прскаат мама да ебат, само тоа е спасот.

Луѓее, не се гине туку така во сообраќајка, тоа се страшни слики, треба фамилијата да ја оставите со тие слики. Брзото возење не е проблемот. Чувството за ОСЕТ и последица е проблемот кога играте рулет и на невидено претицувате и правите акции кои се 50/50 Шансите да изкочи некој од спротивна лента или нешто сл.
ОСЕЕЕЕТ.

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
Јас вчера таму 180 возев на некои места, треба добро ценење на на сите ситуации, кај нас луѓето не знаат да возат, да ги пуштиш по германија колежи ќе биде, многу таленти има по патот, без размислување на последиците што ќе ги направат. Брзото возење не е толку опасно ако имаш технички исправно возило, и искуство во различни ситуации. Не се гледа само 50м напред туку се зимаат сите фактори кога се престигнува, се гледа и 500м напред, се анализира тој пред тебе како вози ако се мота подолго време пред тебе, дали забегува лево десно, дали можеби е пијан или уморен, дали можеби е од туѓ град па не знае каде треба да заврти со еден збор дали е сомнителен. јас имам поминато над 1 000 000км на тркала, сметам дека уште имам за учење, се силам само каде што ми се може и гледам да не ризикувам 95% од времето.