Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4203920 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
400 eu za takva rabota e omalovazuvanje za cela profesija

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
Не знам колку е плата, така напишав. Зборот ми е дека кога се нафатиле да работат таква професија, треба да си сносат последици од такви тешки случаеви и слично. А не кога ќе дојде нешто тешко, оп повлечи се назад. Како и кај многу службеници кај нас. Додека тече работата и има плата, слатко е. При прва потешка препрека, не сум ја за ова, не знам, не сум од тука. :)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Za tie sto rabotat treba ogromna plata, poso profesijata e extremno teshka. A za ostanatite pisav i prethodno na kloci da se isteraat uste denes, pred da nastrada uste nekoj od nivnata "strucnost". Se dodeka vleguvaat partiski vo klucen sektor Zdravstvo, sitoacijata samo na poloso ke odi.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
1.Треба да им се обезбедат услови и опрема за работа.
2.Да се сноси одговорност,на сите нивоа.
3.Да се намалат непотребни расходи и крадењето в корен да се сечи.
4.Ете ти повисока плата.

Овде сите бараат повисоки плати,а никој не гледа дали сработил во месецот да ја извади таа плата дали бил продуктивен.
Сите бараат плати како на запад,а неправат ништо слично како на запад ниту во поглед на начин на работа,ниту во поглед на однесување,ниту во поглед на соочување со последици,ниту со ракување на дадени апарати,возила и сл...

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Crash test на 50, 70 и 90 км/ч. На 50 може да има 5 звездици но на 90 отиде главата ..

Пак од 84та кола

ne mora veke da prajat testovi i troskovi ima dovolno tikvani dobrovolni si ucestvuvaat :D

eve KaJannn vs stuP test recimo.... ;)

« Последно менување: 06 Март 2018, 14:44:32 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Денес еден на семафори ме закачи позади, гледаше во мобилен и ме удри додека стоев.

Искочив и типот пола саат се објаснуваше дека ништо не и на мојата кола ( ми објаснуваше сум ја избришал од кал пошто веќе сум имал претходно пукнатина таму ) а јас ја избришав да видам да не беше пукнала бојата како што и впрочем се имаше случено.

На крај ми објаснуваше дека на неговата кола нема ништо и дека треба да си одиме.

Се изнервирав и земав да вртам на полиција пошто не сакаше европски и почна тек тогаш да плаче и немав како поинаку му земав пари кои ми ги даде како да сум ги побарал на заем.

Наравоучение - кога не си крив и некој не сака да се договори како човек, вртете полиција.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4711
а можел да потпише европски записник и да си завршите работа,освен ако не му била регистрирана

Отсутен howitz

• Редовен
Крајно одвратен однос од него, може и да не му беше осигурана, сакаше така да помине само, ама највеќе се нервирам кога некој при сопствени очи сака да те направи будала.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Решение за слични фиромоменти и шупаци: https://dashcam.rocks/the-5-top-dual-dash-cams-of-2017

*Се признава видео запис од сообраќајка на суд...проверено лично, без врски.

Отсутен howitz

• Редовен

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Не мора дуал камера, може и две обични камери, една напред и една назад. Со тоа што за отпозади повеќе нему му треба, пошто автоматски е он крив штом удира отпозади.
Тие од линкот се прескапи за стандардов овде, а за под 40 долари веќе има солидни камери со фулхд резолуција (a118c).

И дајте доста веќе со тоа „фиром“ дефетистичките просеравања... :-/

Отсутен howitz

• Редовен
Другар, такво однесување како што го имав од типот е полошо и од фиромско, ама историски и онтолошки гледано потекнува од вакви антички општества базирани на клептоманија и насилство.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Клептоманија овде е државно уредување. Само некој треба да ги овозможи клептократите, нели - да владеат.

И другар, идиоти има буквално насекаде во светот... Но ако веќе бараш по што навистина предничиме овде - дефетизмот ќе да е на првото место. Никои други не се опишуваат себе во деминутив, со привремени референци, и буквално никогаш не можат да заборават на ситнополитички глупости. Затоа кога ќе се пожалиш на страњата овде, тргни прво од себе и прашај се дали и ти, на повисоко ниво го овозможуваш ова што ти (ни) се случува на секое ниво... Пошто очигледно го гледаш само најниското ниво на страњата.

Отсутен howitz

• Редовен
Бев спремен сам да си ја платам штетата, да го пуштам да си оди, 15 мин неќе да признае дека ме удрил, (прочитај го два пати ова) за такви шупци вреди полиција да викнев и да го репнеа 300 евра копитото а не само да ми надомести штета минимална која го молев да ја признае.

Има среќа државава што уште одат по земја луѓе како мене и оние што мислат како мене. Другите си отидоа.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Си требало да му викнеш полиција, и со тоа да помогнеш во едукацијата на идиотот. Само не зборувавме за тоа, туку за нешто друго.